Септемврийската дружина мина първата третина - Тема 3 (2020)

• 34 543
  • 725
  •   1
Отговори
# 645
И аз да се включа по темата със сънищата и имената.
Сънувала съм бебо само веднъж и беше много смешно. Ние все още не знаем пола. Сънувам аз детенце (дори не бебе), много сладко със средно дълга. Радвам му се аз и си мисля, че е момиченце. В същото време се налага да му сменям памперса и о, изненада! Детето е момче. Много се смях като се събудих и се сетих Grinning
Колкото до имената до сега никой не е казал, че иска да е на него. С ММ сме обсъждали имена - повечето женски, но и аз и той имаме усещане, че ще е момче. На мен хем ми се иска да направим някакъв жест към някой, хем ми се иска детето да има българско име, но звучащо добре и произнасящо се добре и от чужденци. Не знам какъв ще е този компромис Grinning

# 646
Вили, така зададен въпроса на кого да кръстим детето на нея или на баща му, звучи сякаш вече сте решили, че искате да е на един от дватама Simple Smile  или поне аз също така бих го разбрала.  Ако зададем този въпрос на по - голяма част от родителите си и те така ще отговорят, то си е гордост да ти носи името хаха а българите сме горделиви Simple Smile

Като цяло като не искате да кръщавате на никой просто не ги питате Simple Smile Ние никой няма да питаме, те нямат право да се сърдят това са си нашите деца.

За името- ММ попитал майка му, как искали да кръстим детето, на нея или на баща му, а тя казала-ще видим може и на баща ти 😳 Леле, хора излезнах си от кожата направо 😡 Такъв скандал му вдигнах...От къде на къде те ще решават как ще се казва нашето дете. Били му родители, трябвало да ги попита. Моите родители, да не са по-маловажни от неговите? Колкото и да ги уважавам свекъра и свекървата, от инат няма да получат име. Ще я кръстя или на баща и-Христиана, или на никой и точка. Много нагло, много...

# 647
  • Пловдив
Баща ми е Здравко, но нищо със З не може да харесаме. Майка ми е с В, там има къде, къде повече имена. Бях казала къде на инат, а и наистина ако се беше оправил че ще го кръстя на дядо ми, но той почина  и решихме с мъжа ми да избягаме от буквите на родителите ни. Аз съм едно дете, той е от втори брак, но свекъра не е виждал първото си внуче, ако и те почнат с претенции ще се гръмна вече. Харесвах много Симеон мъжа ми не, купи ми котка 😂😂😂 и я кръстих нея Симеон. Обичам традициите и ако имаше подходящо име с буквата на баща ми разбира се че щях да го кръстя на него,но такива пазарлъци и по задължение не, вярно сега и хормоните бушуват. Мъжа ми за радост не е избухвал с нашите казаха това име, че може и боя да отнесе вече. Но е обидно все едно няма да обичат детето ако е с друго име 🙄
Във вторник имам час, вече е уговорен живи и здрави, искам само малкото да е добре, а не да се ядосвам.
За сънищата в началото сънувах няколко пъти русо момченце, майка ми вчера сънувала сини детски обувки пред вратата. А още преди да забременея сънувах двама светци Самуил и Симеон, но си мисля че просто защото аз много харесвам тези две имена /историк съм всички от история ни ги харесвам/.
За момиченце харесвам Ахинора, Евелина и Елеонора. 🙈
Ох казах си мъката, надух ви главите ами ми олекна ще ме прощавате 🤗🤗🤗

# 648
Ние за момиче още преди да забременея си имахме любими имена - Анна,Емили,Моника,Емма,но за момче абсолютно нищо не можехме да се разберем 😄 еми на 90% момиченце ни казаха аз бях на седмото небе. Свекърва ми е Албена,а брат му Александър и съм чувала от много хора,че на който го кръстиш на него се мята,а изобщо не искам нищо от тях да взима много лоши неща съм видяла от тях (само сините им очи да вземе хаха). Сънувах веднъж че купуваме количка,но сме взели синя и после искахме да я върнем 😀 предложете някои хубави имена за момиченце сякаш предпочитаме кратките,благодаря предварително ❤

# 649
  • Пловдив
Боже ако прилича на баща ми, ще ми лази по нервите 😂😂😂 хубав човек ама ни се води, ни се кара каквото си навие на пръстта не, не. /аз нося името на дядо като фамилия има нещо вярно с приличат същия сприхав характер имам /
За момиче от по - кратките на мен лично Рая много ми харесва и ми е едно такова нежно.

# 650
За момиче аз много харесвам Ниля /междудругото е индийско име и означава ако не се лъжа благоденствие/, харесах го точно от едно момиченце, което беше микс - баща индиец и майка българска туркиня, уникално готино дете! Така се влюбих и в името Ниля. Иначе, много ми допадат София, Анастасия, Катерина, Симона и Никол. Стоят ми просто много симпатично Simple Smile За момчета: Калоян, Николай, Никола, а чужди имена дори май и не се сещам дето да ми харесват прекалено много. Късмет на всички!!! И се пазете!

# 651
Аз вярвам,защото мои колежки са си кръстили децата на свекърви и мнгоо ги оприличават. Отделно аз съм на дядо ми мъжа ми е на дядо си и наистина приличаме на тях. Брат му на свекървтаа кръстен еми ужасни са и двамата лоши хора 😀

# 652
Ние за момиче още преди да забременея си имахме любими имена - Анна,Емили,Моника,Емма,но за момче абсолютно нищо не можехме да се разберем 😄 еми на 90% момиченце ни казаха аз бях на седмото небе. Свекърва ми е Албена,а брат му Александър и съм чувала от много хора,че на който го кръстиш на него се мята,а изобщо не искам нищо от тях да взима много лоши неща съм видяла от тях (само сините им очи да вземе хаха). Сънувах веднъж че купуваме количка,но сме взели синя и после искахме да я върнем 😀 предложете някои хубави имена за момиченце сякаш предпочитаме кратките,благодаря предварително ❤

Хаха тук имаме съвпадение.... и аз много харесвам Анна и Емма/Ема и са ни на първо място в списъка за момиче. Grinning За момче ми харесва Александър, но се притеснявам да не му казват на кратко Сашо. Grinning

# 653
Здравейте, прекраснициии! Бързам да се похваля с пола на нашето буболече - момиченцеее Sparkling Heart Revolving Hearts Gift Heart На пук на всички "предчувствия", които изразяваха  близки и познати около нас Grinning Честно казано аз съм на седмото небе и някак си още не мога да повярвам какво ми се случва, въпреки вече стърчащото коремче. Grinning
Дано всички да бъдем здрави и силни, за да дочакаме вързопчетата си и най-накрая да ги гушнем през далечния септември. Хубав ден и много усмивки на всичкии! Heart Eyes

# 654
Здравейте, прекраснициии! Бързам да се похваля с пола на нашето буболече - момиченцеее Sparkling Heart Revolving Hearts Gift Heart На пук на всички "предчувствия", които изразяваха  близки и познати около нас Grinning Честно казано аз съм на седмото небе и някак си още не мога да повярвам какво ми се случва, въпреки вече стърчащото коремче. Grinning
Дано всички да бъдем здрави и силни, за да дочакаме вързопчетата си и най-накрая да ги гушнем през далечния септември. Хубав ден и много усмивки на всичкии! Heart Eyes

Ее браво! Сигурно е много вълнуващ този момент! Blush И аз съм много нетърпелива вече. Дано до още някой месец ситуацията размине и септември да раждаме в нормални пак условия, без вируси и прочие. Simple Smile

Аз днес усетих нещо малко по-странно като потръпване отвътре, от ляво. Случи се на няколко пъти. Видях, че някои сравняват първите усещания на ритничета с пеперуди. Вярно, че беше нещо подобно, като като ти изтръпва корема, като излиташ или се пускаш от нещо, само че концентрирано на едно място. Не знам дали си въобразявам обаче и просто не е било нещо от стомаха. Grinning От вчера се води, че съм в 17та седмица иначе вече.

# 655
За момиче аз много харесвам Ниля /междудругото е индийско име и означава ако не се лъжа благоденствие/, харесах го точно от едно момиченце, което беше микс - баща индиец и майка българска туркиня, уникално готино дете! Така се влюбих и в името Ниля. Иначе, много ми допадат София, Анастасия, Катерина, Симона и Никол. Стоят ми просто много симпатично Simple Smile За момчета: Калоян, Николай, Никола, а чужди имена дори май и не се сещам дето да ми харесват прекалено много. Късмет на всички!!! И се пазете!

Същите имена харесвам и аз, особе о за момиче. За момче Никола ми е мн любимо, но вече две приятелки си нарекоха децата така и не искам и аз.
Мн ни беше трудно с мъжко име за сина ни. Роди се и още се колебаех, мн малко имена ми харесваха. Кръстен е на себе си, в крайна сметка харесахме името, но съвпада с първата буква на баща ми. Не е нарочно и не ги приемам, че е кръстен на него. Само буквата като се взима, за мен не се брои 😂 аз например съм изцяло на баба ми 🙂
Иначе съм мн против някой да ми се меси как ще се казва Моето дете.. Не харесвам тези традиции - на свекърите да е.. Ми моите родители кучета ги яли, те не са ли хора

# 656
  • Пловдив
Аз на свекърите няма да го кръстя да не се заричам/но на сватбата свеки беше погребален агент да забрави вече/. Баща ми ме ядоса с тва че почна Златко да бил той искал, да но като не ни харесва. Честно нямам имена, в момента знам кои не искам. Таткото също мисли, абе какво забиха с тия имена, понякога не те оставят да се по радваш на собственото си дете. /една позната пък щяла да го кръсти на сестрата на мъжа и, второто както вече тя искала, не някой хора са ненормални /
От кратките Раян също ми звучи красиво.

# 657
Каква хубава тема сте подхванали Flowers Hibiscus Аз още от тийн годините ми съм предупредила нашите, че няма да е кръстено на някого.. Те само искат да е живо и здраво. Имаме някои набелязани имена - Михаил, Борис, Йоан, Кристиан, Марио, Самуил, Теодор. За момиче също - Ванеса, Радина, Магдалена, Михаела. Но и аз като Бети разчитам на сънищата си Revolving Hearts

От кратките имена за момичета : Емма, Рая, Мая

# 658
Ние отдавна сме намислили някакви имена, които ни харесват. За момче ни беше по трудно, но засега аз съм свела избора до три, а ММ вече е избрал едно конкретно. Нямали сме спорове по темата, както и няма да кръщаваме детето на някого. Искам на нас да си ни харесва.

# 659
По темата със сънуването - не съм сънувала досега бебето. Спомням си, че веднъж сънувах, че отивам да раждам.

Но определено доста имена търся и съответно техните значения. Вие какво мислите за двойните имена?

Общи условия

Активация на акаунт