Септемврийската дружина мина първата третина - Тема 3 (2020)

• 37 499
  • 725
  •   1
Отговори
# 345
Jasmin,  да кажеш като пуснат дрехи в Lild и аз знам, че са ми много добри, както и бебешките. Аз серизоно не си влизам в дрехите вече, а принципно съм слаба и всички дрехи са ми мн тесни Sad

# 346
  • Terra incognita
Лошото е, че с карантината малко или много се обездвижваме. Аз съм свикнала на много ходене и движение и сега ми е много зле. Вече съм +2 кг, което планувах да не се случва поне до 20 г.с.,не ми се иска да натрупвам излишни кг, защото това ще ми създаде проблеми с напредване на бременността, ограничавам се, доколокото мога, ама каквото, такова.

# 347
Даа и аз принципно тренирам, първите три месеци бях спряла и мислех сега от четвърти да почна пак, но поне ходех много. И аз много зле се чувствам. Опитвам да тренирам в нас, но забелязвам, че няколко часа след тренировка започват леки болки в корема. Не знам дали е свързано, но май ще ги намаля за сега. Вече съм +2,5 кг някъде и аз Sad

# 348
Аз вече съм +4 кг. В 16г.с качила съм 2 кг за седмица две, от както не излизам. Не знам какво ще правим така.
Момичета преди малко се върнах от магазина и корема страшно започна да ме сърби. Огледах и забелязах малка пъпчица. След 5 мин вече стана огромна, като ухапване от комар, макар да се съмнявам да е това. Притеснява ме да не е някоя алергия, че и точно на коремчето.

# 349
За тренировка много ми допаднаха на мен упражненията, които Бети публикува скоро - за 7 минути страшна тренировка Simple Smile А преди или след нея включвам Крачкомера и ходя. Също така и йога правя, но тя е по-скоро за гърба. От йогата кръста и гърба спират да ме болят. Иначе не съм се теглила още.

# 350
Момичета, аз вече съм в 5ти месец и до момента съм качила само 1 кг. Много съм доволна от себе си, като цяло аз си имам излишни кг още от преди забременяването и мислех, че и сега няма да спра да качвам, но хубавото е, че сега почти не ми се яде сладко.

Ние цяла седмица, както всички останали предполагам, си стоим вкъщи, но днес решихме да идем на един мн закътан плаж, до който се стига през гората. Качвам ви снимка от морето и да ви покажа моя милост и коремчето, което ми е точно като за момиче, разлято навсякъде.
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 21:39 от BettyBe

# 351
  • Пловдив
Аз от няколко седмици стоя на едни килограми, но пък ям много плодове и пия вода. Иначе след сватбата /отковмрви /с мъжа ми бяхме като не виждали храна и качих ме и двамата, сега се ограничавам доста, както и той че отказа цигарите. Докторката каза че 15килограма са ми тавана, ще гледам да се вмъкна в тях Simple Smile
Бети 🤗 плажа е далече от мен, но виртуално се пренесох  🙈

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 21:18 от Василева23

# 352
  • Чикаго / София
Здравейте момичета,

Реших най-накрая и аз да се включа в темата. Чета ви от самото начало, но не пишех по ред причини.
Исках да изчакам да излезнат всички изследвания преди да го обявя официално Simple Smile
Трета бременност ми е, имам две момичета на 16г. и на 14г. половина. Решихме, че ни се иска трето дете преди да е станало вече късно и бързо се получи. На 41г. съм скоро ще стана на 42г. Беше голяма изненада за всички наши познати и особено за момичетата ни, но всички се зарадваха и сега децата следят с мен седмица по седмица как расте бебето и какво се случва. Ще си имам чудесни помощнички в тяхно лице Simple Smile

Бременността ми върви за сега добре. Не съм имала никакви проблеми. бебето го гледаме често на ехограф, поне за сега става така, че през 2-3 седмици съм била на преглед и са ме гледали. Водят ме рискова бременност, първо заради възрастта, второ заради преекламписята от втората ми бременнист и трето заради Хашимотото, което имам вече 27 години, затова и ме следят често. Единственото неприятно нещо е, че качих много килограми - вече съм окло 11кг отгоре. Страшно много са знам, но имам много предпоставки, една от които е Хашимотото. Ще видим до края как ще завърша. С първите две бременности качих 21кг и 23кг. Не беше приятно накрая, но каквото-такова, важното е, всичко да е наред.

Миналата седмица ми излезнаха резултатите от генетичния тест, който правих. Заради възрастта ми, беше задължителен за мен. Всичко е наред, негативен е за всички заболявания, за които ме изследваха и ще си имаме момиченце Simple Smile Още едно момиченце. Явно момичета ги правим ние. Всички в нас, освен мъжа ми, се надяваха на момченце, малко да разнообразим, но явно ще сме женски родители. Мъжа ми е щастлив, че е момиченце, на мен май повече ми се искаше момченце, ама важното е да е здраво.

Утре съм на поредния преглед, дано пак го видим. В момента съм в 14с. 5 дни, но според лекарката ми съм с 4-5 дена напред, т.е 15с2д.  някъде, но аз си ги броя според последния и цилъл не според измерванията на ехографа, че то всеки път може да е различно. Термин 22 Септември.

# 353
  • Чикаго / София
За бебето нямам нищо, но и въобще не бързам да купувам каквото и да е. Да наближи момента и ще видим какво ни трябва. Предполагам много неща ще ни подарят на така традиционните тук /живея в САЩ/- Бейби шаурс, така че ще купивам след това. Количка ще взема от една приятелка, която си е запазила нейната много запазена, също и кошче за кола за новородено.  Вече ми дадоха една чисто нова помпа за кърма, и медецинската застраховка ще ми предостави още една безплатна. Не знам дали ще ми трябва такова нещо, миналите два пъти не ми потрябва. Също не смятам да купувам шишета, въпреки че вече ми дадоха няколко чисто нови. Ще ги пазя за всеки случай. Миналите пъти кърмих доста, на поскване и така и не опрях до шишета. Надявам се и сега да се получи. Всички останали екстри - шезлонги, и пр. екстри за бебето, ще купувам след като то се роди. Та дори и дрехи. За началото ще взема -4-5 неща, за да имам за първата седмица, после ще купувам каквото преценя, че ми трябва в зависимост от бебето. Креватче искам от тези, които се доближават до леглото ни и се прикачват за него, за да може да спим заедно и да кърмя по-лесно през нощта. С малката ми дъщеря, спяхме заедно първите няколко месеца, тя сучеше по 3-4 пъти нощно време, не мога да си предтсавя какво щеше да бъде да ставам всеки път.

# 354
Здравейте момичета,

Реших най-накрая и аз да се включа в темата. Чета ви от самото начало, но не пишех по ред причини.
Исках да изчакам да излезнат всички изследвания преди да го обявя официално Simple Smile
Трета бременност ми е, имам две момичета на 16г. и на 14г. половина. Решихме, че ни се иска трето дете преди да е станало вече късно и бързо се получи. На 41г. съм скоро ще стана на 42г. Беше голяма изненада за всички наши познати и особено за момичетата ни, но всички се зарадваха и сега децата следят с мен седмица по седмица как расте бебето и какво се случва. Ще си имам чудесни помощнички в тяхно лице Simple Smile

Бременността ми върви за сега добре. Не съм имала никакви проблеми. бебето го гледаме често на ехограф, поне за сега става така, че през 2-3 седмици съм била на преглед и са ме гледали. Водят ме рискова бременност, първо заради възрастта, второ заради преекламписята от втората ми бременнист и трето заради Хашимотото, което имам вече 27 години, затова и ме следят често. Единственото неприятно нещо е, че качих много килограми - вече съм окло 11кг отгоре. Страшно много са знам, но имам много предпоставки, една от които е Хашимотото. Ще видим до края как ще завърша. С първите две бременности качих 21кг и 23кг. Не беше приятно накрая, но каквото-такова, важното е, всичко да е наред.

Миналата седмица ми излезнаха резултатите от генетичния тест, който правих. Заради възрастта ми, беше задължителен за мен. Всичко е наред, негативен е за всички заболявания, за които ме изследваха и ще си имаме момиченце Simple Smile Още едно момиченце. Явно момичета ги правим ние. Всички в нас, освен мъжа ми, се надяваха на момченце, малко да разнообразим, но явно ще сме женски родители. Мъжа ми е щастлив, че е момиченце, на мен май повече ми се искаше момченце, ама важното е да е здраво.

Утре съм на поредния преглед, дано пак го видим. В момента съм в 14с. 5 дни, но според лекарката ми съм с 4-5 дена напред, т.е 15с2д.  някъде, но аз си ги броя според последния и цилъл не според измерванията на ехографа, че то всеки път може да е различно. Термин 22 Септември.

Добре дошла при нас. Леко и безпроблемно бременеене и пухкаво вързопче на финал ти желая! И аз съм в 17г.с +8кг.... не нарочно но каквото такова.... да сме живи и здрави после ще ги сваляме Simple Smile

# 355
Бях забравила за помпата за кърма. Беше ми много полезна, като дойна крава бях. Три,четири месеца- бебето суче, всичко тече, бучки.. не ми се мисли, дано бързо да се регулира кърмата с второто.
Коликите бяха другото нещо, за което не искам да се сещам. Бяха леки, но от 12 вечерта, до 5 сутринта. Сега пък си спим до 10 сутринта 😄
Когато раждах, акушерката ми каза "Това е лесната част (раждането), след това става трудно." Беше права.

# 356
Betty, изглеждаш страхотно! Много обичам морето и ти благодаря, че ни пренасяш там Purple Heart Хубаво е да споделим фотоси и ние.
irka, добре дошла Simple Smile

# 357
Миналата седмица ми излезнаха резултатите от генетичния тест, който правих. Заради възрастта ми, беше задължителен за мен.
Утре съм на поредния преглед, дано пак го видим. В момента съм в 14с. 5 дни, но според лекарката ми съм с 4-5 дена напред, т.е 15с2д.  някъде, но аз си ги броя според последния и цилъл не според измерванията на ехографа, че то всеки път може да е различно. Термин 22 Септември.

Добре дошла, поздравления за желанието за трето дете! Simple Smile   Аз съм бременна с четвърто - и моят термин е 22 септември. Simple Smile
Може ли да споделиш подробности кой пренатален тест направи - Матернити ли - и какви аномалии са изследвани? Благодаря.
И заповядай в нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/septemvri2020

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 13:09 от Eli-to3

# 358
Момичета, на вас коремите седят ли ви на една страна?

# 359
Момичета, на вас коремите седят ли ви на една страна?

Цяла нощ като спя на ляво или на дясно и сутрин като легна по гръб и седи на една страна( по повдигнато) и там е по твърдо,ако това имаш впредвид

Общи условия

Активация на акаунт