Септемврийската дружина мина първата третина - Тема 3 (2020)

• 37 577
  • 725
  •   1
Отговори
# 330
  • Terra incognita
Аз и с предишната бременност бях с предна плацента и не съм изпитвала някакви драмарични движения, късно го усерих, след 20 г.с.,нито ме е будел, като цяло не съм го усещала чак толкова, не е отговарял на почукване и тн. Е, последните месеци се виждаха движенията през кожата. За сметка на това се оказа едно дооста енергично дете, което не се спира.

# 331
  • Пловдив
Аз понякога мисля че усещам, не  е толкова силно, но е като мравка която ми лази отвътре Grinning иначе според калкулатор онлайн мога да усетя бебето след 20 април. Честно казано много се вълнувам за първото ритниче, после ако са прекалено активни ще искаме малко мир, но каквото дойде.

# 332
  • София
И аз съм с предна плацента в момента в 14+2. С предната бременност също бях с предна и усетих едва в 21ва седмица. Сега още нямам никакви индикации, а корема ми е голям като за 6ти месец.

# 333
И аз гледам цветовете да стават и за двата пола, защото след време може да искаме и второ дете. Много неща ще ползваме от родата, защото те минаха през това. Ще трябва да си купим количка, скрин и гардероб за дрешките му, бейбифон с камера и някакви дребни нещица. Гледах и тези аргономични раници, добре ми се струват. Количките от кой сайт ги гледате?
lili, не мога да коментирам изследванията. На мен пък все още никой не ми е изследвал урина.. Ще питам другия път

Благодаря ти! Излязоха и кръвните резултати и хубавото е, че бяха наред. Тоест може да са криввания от бременността или евентуално съмнения за хемолитична анемия. Говорих с двама лекари, че не ме свърта докато се чуя и с проследяващата и двамата казаха, че нещо не им се връзва в резултатите на урината и е хубаво да се направят пак. Често и дават разминавания. Но хубавото е, че се успокоих засега. Simple Smile

# 334
Да и аз не се притеснявам, чувствам се спокойна. Вярвам, че бебчо ще е добре, останалото е Божа работа ❤ Не помня с каква плацента бях, ама синът ми риташе постоянно, но отидем ли на преглед все спеше 😂 и като го събудят и почваше да рита и няма измерване от ритници, сега е мноого активно дете. Хем нямам търпение, хем само се замислям какво ме чака.. Ще е много забавно 🥰😂😊

# 335
Ясно ми е вече защо има значение разположението на плацентата Simple Smile
Аз дебна дали няма да пуснат скоро дрехи за бременни в Лидъл.. А и ми се иска да си взема възглавница за бременни. Знаете ли къде се предлагат на по-ниски цени? Two Hearts Като легна настрани си слагам до мен още една обикновена възглавница, но често я намирам на земята..

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 11:35 от Jаsmin

# 336
  • Terra incognita
Tо както е тръгнало, дрехи за навън скоро няма да ни трябват 😂
Аз си бях накупила няколко роклички с дълъг ръкав, нито веднъж не съм ги облякла, а скоро ще се стопли.

# 337
То верно е така Smiley Ама поне някакъв клин да си взема да го слагам като ходя по прегледи. Рокли и дълги поли много обичах да нося и преди, та това преобладава в летния ми гардероб, но гледам пак де онлайн за дълги рокли, които да стават за носене и след бременността. Но нищо още не съм си купувала, освен едни маратонки.
На вас стават ли си ви старите дрехи в корема?

# 338
  • Terra incognita
Дънки и панталони не ми стават, но прилагам един трик с ластиче, за да ги закопчавам. Нося ги само за прегледи, де 😀

# 339
Момичета, ако покарам малко колело дали би било проблем? Тук няма дупки и съответно няма да се друсам, равно е.. Просто така малко да се раздвижа?? Simple Smile

# 340
  • Пловдив
Аз миналия месец си купих от лидл клин много ми е удобен и в къщи го нося понякога. С възглавниците за сега нямам проблем, мъжа ми е в Пловдив, аз в а Хасково 😂😂 цялата спалня е за мен спя по средата като лодка ми е 🙈😂 е сутрин като стана е малко трудно, да се измъкна 😂😂😂

# 341
Привет, скъпи мои! По отношение на клинивете, аз си поръчах от декатлон бяха намалени на 8-9 лв., с безплатна доставка са до 31 март. Дойде ми вчера поръчката- идеални клинове! Ако ви харесат- поръчвайте да хванете безплатната доставка!!! ✌✌✌

# 342
Аз с първото не си купих нищо за бременни, живях в два клина и дебели чорапогащници, както и 3-4 пуловера, 2 от които на мъжа ми 😂 мн ми бяха неудобни на корема дрехите за бременни, предпочитат нормален клин, който да вдигна до под корема.
Възглавница не съм ползвала, но аз проблеми със съня нямах, до последно си спах мн сладко, не съм усещала да се будя от ритници, хем беше мн подвижно бебе и непрекъснато се мяташе
Дънките не ми стават от 10та седмица в корема, т. Е мога да ги закопчая, но не ми е комфортно, и сега в 14та - ходя си с разкопчано копче и блуза отгоре, ама то къде ли ходя 🤣

# 343
При задна плацента, бебешките движения се усещат по-рано отколкото с предна плацента.
Всичките ми бременности бяха с предна плацента - първото бебче го усетих към 20 г.с. Второто към 17 г.с. - третото към 15 г.с.
Така че не се притеснявайте излишно. Simple Smile
Моите дънки и панталони не ми стават в талията още от края на януари, но ми е по-интересно Вили да каже, защото при нея коремът върви наистина едър за гестационната седмица. Simple Smile

# 344
17 + няколко дена съм и нищо не усещам. Дънките не ми стават. Имам един панталон от лидъл купуван, нося го с разкопчано копче и цип вдигнат наполовина, с дълга блуза. Миналата седмица казах на шефа, че съм бременна, на майка също...на друг не съм.
Количка имам от баткото, синя, 3в 1 беше, полска Adbor..май се казваше, втора употреба. Сега пак ще търся такава, не ми се дават излишни пари за нова и скъпа...

Общи условия

Активация на акаунт