Септемврийската дружина мина първата третина - Тема 3 (2020)

• 37 581
  • 725
  •   1
Отговори
# 315
И аз гледам цветовете да стават и за двата пола, защото след време може да искаме и второ дете. Много неща ще ползваме от родата, защото те минаха през това. Ще трябва да си купим количка, скрин и гардероб за дрешките му, бейбифон с камера и някакви дребни нещица. Гледах и тези аргономични раници, добре ми се струват. Количките от кой сайт ги гледате?
lili, не мога да коментирам изследванията. На мен пък все още никой не ми е изследвал урина.. Ще питам другия път

# 316
  • София
За спането с бебе на спалнята да добавя още нещо. Ако решите да пробвате този вариант има едни прегради сгъваеми, които се захващат под матрака. Така можете да сложите бебето от външната страна, а не между вас и мъжа ви. Аз ги открих доста късно, пак като преместих баткото на голямо легло. Ето една подобна, има ги в различни размери:
https://www.baby.bg/lorelli-pregrada-za-leglo-night-guard-grey-green-friends.html

# 317
Здравейте момичета Blush Вчера бях на преглед и видяхме бебчо всичко е наред . Надявах се и да разберем пола , но доктора ни каза , че много танцувало и нямало как да разбере Grinning Направих си и изследването за антителата  , за сега всичко е наред. 😊Blush

# 318
  • Пловдив
Първата ни количка преди 10г беше - CAM Combi family 3 в 1, много си я харесвах тогава, изкарах почти 3г с нея, но е сиво/розова и сега няма да я ползвам.
За очакваното момченце вчера ни пристигна Cosatto Giggle 2 3-in-1 - основа + столче за кола, кош за новородено, летен кош, чувалче за крачетата, чанта и 2бр. дъждобран. Взех я от ибей, това е разцветката - https://www.toy-reviews.co.uk/review/best-price-and-cosatto-gigg … in-treet-reviews/
Лека е, лесно върви в апартамента хахаахах Stuck Out Tongue, на вън няма как да я пробвам. Харесва ми и мисля, че ще си паснем наесен.
За спане - имаме дървена кошара, която си е като нова и ще я ползваме пак.
Имам си стерилизатор и помпа Авент.
Дрешки имам малко за момче, но засега няма нищо взимам, приятелки също ще ми дадат момчешки.
Kissing Face

# 319
  • Terra incognita
Много са хубаво количките на Cosatto.

# 320
Йони с каква плацента си и усещаш бебо?

Ние имаме такава преграда, но е тясно леглото.. Трябва си отделно.. Малкия спеше до почти година при нас и беше ужас, в момента на слагане в креватчето той изпадаше в писък.. Беше свикнал само при нас, та няма да правя това пак. Купуваме за началото такова до мен легло некст ту ми и после в нормална кошара. Живот и здраве Simple Smile

# 321
С предна или задна плацента сте? Чувала съм, че тези със задна усещат бебчо по-рано, дали е така 🤔

# 322
  • Terra incognita
Аз съм с предна. Нямам усещания, 15 г.с.
От време на време усещам леки пеперуди, но не обръщам особено внимание, защото може и да е нещо друго.

# 323
С първото бях със задна, сега съм с предна. Определено с първото усещанията бяха по-ясни и отчетливи, още от 11-12 седмица. Тогава усещах точно къде е бебенцето, като легнех по корем. Сега нищо, уж втора бременност. Даже сега очаквам по-късно да го усетя, писала съм, че първото още в началото на 16та го усетих ясно като побутване

# 324
И аз това съм го чувала, по-точно чела. Имало значение и дали е слаботелесна или по-пълничка бременната. Имало значение и дали е първа или поредна бременност. Но не знам доколко е вярно това нещо с разположението на плацентата. Нали усещаме бебето, а не нея.. Моята е задна.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 20:18 от Jаsmin

# 325
Със задна съм. Втора бременност ми е. Родих скоро, Декември 2018. Явно още помня какво е усещането. Първото го усетих 18г.с. Сега в 16г.с все още е леко ритване. Вече си имам истински корем 😄 а не само сутрешното топче.

# 326
Жасмин, бебето усещаме откъм корема, т.е отпред. Като е предна плацентата един вид има още една преграда на стената на матката, която притъпява усещанията.

# 327
Значи нормалнооо. Аз съм с предна плацента, втора бременност първата беше ян. 2018 с първата усетий окоо 19гс..  За сега 15+4гс не мисля, че усещам нещо, чак ми е леко притеснено, но май наистина още е раничко.. В момента имам корем, както имах с първата бременност в началото на 6м..

# 328
  • Terra incognita
Няма нужда от паника, 15 г.с. е твърде ранен период за усещания. Всичко с времето си 🤗

# 329
Мисля, че към 20г.с казват , че ще се усети бебето 🤔 След месец, два така ще ритат, че няма да ни оставят да спим.

Общи условия

Активация на акаунт