Септемврийската дружина мина първата третина - Тема 3 (2020)

• 37 590
  • 725
  •   1
Отговори
# 300
Момичета, много полезни неща коментирате. Голяма помощ за нас с първи дечица е това Simple Smile
Много помага, когато добавите и изображение. Това гнездо какво представлява и къде се слага например? За кошарката мислим да е от сгъваемите, които имат опция за различно ниво, за количката не знам. Но ще ни трябва някаква за разбити улици и тротоари..
Зайка-Байка, аз съм в болничен - издава ми го комисия и е за 30 дни. АГ ме насочи към тях, като ми поиска всички важни диагнози, преснима ги и ми издаде още някакви документи. Болничният е за 30 дни, след което пак АГ ме праща до Комисията с документи и така...
Момичета, и аз мсиля, че усещам нещо. Като някаква мини рибка, която си плува и премята. Не е много често - да кажем сутрин още в легнало положение, когато съм обърната на една страна и днес, когато ходех на пътеката ми се случи. Не е силно като къркорене, по-скоро е като галене с перце. Терминът ми се измества на 18.09, но да видим дали така ще си върви

# 301
  • Terra incognita
Жасминче, бебешкото гнездо можеш да го сложиш където поискаш- в креватчето, на спалнята да е до теб, докато си почиваш и тн. Има най- различни модели, можеш да разгледаш из нета.

# 302
Ауу, да, намерих изображения. Много удобно изглежда това чудо Simple Smile

Забравих да напиша, че и мен ме мъчи главоболие. Вчера се опитах да не пия кафе, но ме скъса главата.. Като пия кафе ме спира. правя си го по-слабичко и с мляко и го пия през целия ден, а не на веднъж

# 303
  • Terra incognita
Аз спрях кафето преди известно време, 2- 3 дни ме мъчеше зверско главоболие, но отмина и вече съм добре. То трае в периода на абстиненция, когато организмът си "търси" кофеина.

# 304
  • Пловдив
Аз не съм от страстните кафеджии, мога и с кафе, мога и без. Но днес се оказа че главоболието ми е от кръвното 100/60 беше пих кола и сега главоболието ми премина. Утре като тате ходи на пазар ще ми вземе шоколад и айрян, да не прекалявам с газираното.
Информацията тук наистина е много полезна, аз си отбелязвам на какво са наблягам, иначе ще се разорим и пак бе е гаранция че ще са добри нещата и ще влязат в употреба. Благодаря на мамите които помагат 🤗🤗

# 305
Здравейте момичета! Честит празник на всички, със закъснение.
От вчера се занимавам с глупости и ми пуши главата 🤯 Оказа се, че не могат да ми пуснат болничен (изтича на 28), защото медицинските центрове тук (Карлово) не работят 🤬..няма комисии, няма нищо. Как може бе...направо ще лудна вече. Варианта ми е или да лежа в АГ отделението или да си пусна отпуска. Обаче началника ми е много кофти човек понякога и чак не смея да му звънна, да говорим. Знам ли го как е спал... До Пловдив и да отида, не знам дали ще ми издадат и там. А и с тези КППта не ми се разправя ама грам. Утре ще видим какво ще мислим с доктора, но в болницата не ми се лежи ей така. Още повече, че няма да мога нито храна да излизам да си взимам, нито да ми носят. А там са буламачи и не мога да ги ям.
Хубавото поне е, че имам вариант за отпуск, 20 дни имам, ще ги пусна, ако трябва. Иначе си записах час вчера в частен кабинет за преглед при д-р Матев, той работи и в Селена-Пловдив. За 31.03 ми е часа. Моя доктор няма как да ме прегледа в скоро време и така.
Сори, за чаршафа, ама докато се изкажааа...
🤗 на всички!

# 306
Аз днес ходих на частно като взехме от личния лекар удостоверение,но даже не ни го искаха щом казах,че съм бременна и съм за преглед ме пуснаха ( Велико Търново). След ужасните болки вчера днес видяхме,че на 90% ще е момиченце 😍😍 адски съм щастлива всичко си представях за момиче и така и стана 🙏

# 307
  • София
Ние с баткото до 6тия месец ползвахме моята стара люлка, за която майка уши нов текстилен кош. Слагах си я до леглото и ми беше много удобно. После взехме сгъваема кошара, т.к. в спалнята няма как да събера дървена. Сгъваемата я местех непрекъснато, т.к. е лека и с колела. Почиствах я с парочистачка или с мокра кърпа. Лесно се чисти. Недостатък е, че материите, от които ги правят шумолят много като се движи вътре бебето. В крайна сметка тази кошара се оказа, че я ползвах повече през деня от колкото за нощен сън, защото бебето се будеше по 7-8 пъти на нощ и аз бях станала като зомби от това постоянно ставане и вдигане на бебе от кошара. В осмия месец открих решението да се наспиваме и двамата като го взех в нашето легло. Започнах да кърмя в легнало положение и така всички можехме да си почиваме значително повече. Преди да се реша на стъпката да го взема в нашето легло се страхувах, че може да го притисна докато спя или нещо подобно, но се оказа по-опасно да кърмя седнала на дивана. Една нощ съм заспала седнала докато кърмя и за малко да го изпусна на пода. От този момент нататък го взех на спалнята и всичко се нареди. Съня ми значително се промени, спях по-леко, усещах всяко негово движение, но въпреки това се чувствах отпочинала на сутринта. Много е странно, бяхме като свързани.
Действаше ми успокояващо да усещам, че спи до мен.
Пиша цялото това нещо, за новите мами, за да видите и друга гледна точка. Защото съм срещала много коментари по въпроса как така бебе в леглото на възрастните, според мен точно там му е мястото. Природата така ни е създала. Аз ако не се бях решила на тази стъпка вероятно щях да съм изпаднала в тежка депресия от недоспиване.

По другите теми с покупките, приятели ни подариха шезлонг и беше удобно добавка, но не е нещо без което не може да се справи лесно човек. Още повече, ако имате кошница за кола. Тя върши същата работа. За мен кошницата беше много удобна, защото с нея го разнасях на прегледи при педиатър, също както и другите момичета споменаха, като заспеше в колата беше много удобно да го извадя с кошницата директно.
Моята кошница обаче се оказа малка и я ползвах само до към 9тия месец. Бебо все още не можеше да седи добре и се наложи да взема столче за кола от 0кг. Намерих от eBay, на супер голямо намаление бриткакс 0-18кг, което беше много удобно за бебето. Следете промоциите в eBay и Amazon. На мен от там ми излезе почти на цената на лорели.
Слинг ми беше дала една приятелка на заем, но много малко съм го ползвала, не беше моето. Взех ергономична раница и с нея ми беше много удобно, защото можех да излизам до магазина лесно, а също и вкъщи съм го слагала в нея за да са ми свободни ръцете и да си свърша някаква работа, когато беше кисел заради никнещи зъбки. Раницата също я купувах онлайн на добра цена.
Нещо, което се сетих сега ако избирате сгъваема кошара търсете модел с удобен повивалник. На моята това й беше най-големия плюс. При майка ми бяхме взели една втора ръка за да не влачим нашата като пътуваме често и повивалникът й беше трагедия.

# 308
От вчера се занимавам с глупости и ми пуши главата 🤯 Оказа се, че не могат да ми пуснат болничен (изтича на 28), защото медицинските центрове тук (Карлово) не работят 🤬..няма комисии, няма нищо. Как може бе...направо ще лудна вече. Варианта ми е или да лежа в АГ отделението или да си пусна отпуска. Обаче началника ми е много кофти човек понякога и чак не смея да му звънна, да говорим. Знам ли го как е спал... До Пловдив и да отида, не знам дали ще ми издадат и там. А и с тези КППта не ми се разправя ама грам. Утре ще видим какво ще мислим с доктора, но в болницата не ми се лежи ей така. Още повече, че няма да мога нито храна да излизам да си взимам, нито да ми носят. А там са буламачи и не мога да ги ям.
Хубавото поне е, че имам вариант за отпуск, 20 дни имам, ще ги пусна, ако трябва. Иначе си записах час вчера в частен кабинет за преглед при д-р Матев, той работи и в Селена-Пловдив. За 31.03 ми е часа. Моя доктор няма как да ме прегледа в скоро време и така.
🤗 на всички!
Вили, нямаш ли вариант личния да ти пусне две седмици? На бременни не отказват обикновено.

# 309
🤗 на всички!
Вили, нямаш ли вариант личния да ти пусне две седмици? На бременни не отказват обикновено.
Питах, не ставало. Слава Богу намерихме лекар от комисия, който ще ми пусне болничния в понеделник срещу 40 лв 😄Важното е, че се нави да отвори за мен, а иначе от вторник не работи.

# 310
Здравейте, момичета! Аз се връщим клиниката, където ме прегледаха с ултразвук. Направиха ми изследвания на кръв и урина. Сега си виждам, че повечето неща са готови, но доста се притесних. Билирубинът и особено уробилиногенът е доста завишен. Карала съм хепатит А преди 9 години, а последните 5 изобщо не съм се изследвала. Само бях на ехограф и тогава дробът си беше ок. Мисля, че е важно да излезе и вирусологията, но от сега съм паника. Пускам снимка тук, понеже някоя от вас работеше в лаборатория и може да даде някой съвет.  Излезе ли всичко, ще звъня на проследяващия лекар, но дотогава ще си изгриза ноктите от притеснение.

# 311
Хубава тема сте заформили. 👏
За сега прогнозите са за момче така, че от каката почти нищо немога да използвам единствено лятната количка.Със нея ползвах сгъваема кошарка доволна съм единствения минус е чистенето моята е светъл цвят и много се цапаше в момента сме я занесли на мм при родителите като им гостуваме си спи в нея,за бебето съм харесала от дървените със гардероб и скрин най късно до годинка ще спи при нас и след това живот и здраве при кака си в детската стая .Ползвах ергономична раница изобщо не ми беше удобна смених на кенгуру то пък на дъщеря ми не беше удобно тя беше много едра и ми тежеше страшно много.Количката ми беше Мони тала много си я харесвам беше ми много лека предвид,че живеехме на много каменист участък не беше трепнала згъвах си я със една ръка шофьор съм и патувах доста има голям багажник.Най вероятно ще я купя и за бебето.Шишета със се спряла на Авент ,отначало бях купила на Нук дъщеря ми не свикна със тях не искаше да яде и минах на Авент не съм имала проблеми залагалки не съм ползвала със нея.С покупките мисля да действаме по етапно а не на веднъж.

# 312
Здравейте и от мен! От доста време само чета и нямам смелост да пиша. Терминът ми е 8 септември. От началото на бременността започна кафеникаво зацапване. Лежах в болница и спря. До началото на този месец. Получих кръвоизлив и пак в болница. Ту става кафеникаво ту пак червено. Надупчиха е като игленица. Казаха ми че е заради ниско разположена плацента, много близо до самия канал. Иначе бебчето си расте и дай Боже да продължава така до термин. Обаче аз се притеснявам тъкмо се зарадвам че спира и пак се започва. Нз какво да мисля вече...

# 313
  • Terra incognita
Ние съвсем умишлено купувахме всичко за сина ми в цветове унисекс.

# 314
Еха колко много сте изписали,
ние имахме гнездо с баткото, и направо го съсипахме от ползване - една от най - добрите ни покупки беше ми супер удобно за навсякъде! В началото спеше между нас, и някак ми беше по спокойно, че няма баща му да го смачка. Сега ще купим ново живот и здраве!

Количката ни е с помпащи се гуми, голям плюс ми беше в България, докато бяхме, че беше с големи гуми и не съм имала проблеми с гадните тротоари. После с лятната, която купихме се видях в чудо с малките гуми. Моят личен съвет, в никакъв случай не гледайте двойни гуми, не маневрени са особено по дупки, за България по - големи гуми, аз бих взела непомпащи се, защото нашата беше с помпащи се и ми се е случвало 2 пъти да пукам гума. 3в1 количките са по добрият вариант, за съжаление нашата е 2в1 защото се оказа, че няма кош за кола в нашият цвят. Коша е отделно, но него ползвахме до 7 месец и тогава минахме на стол за кол 9-36кг, който все още ползваме.

Столчето за кола, тези от 0-25кг някак не ми изглеждат удобни за новородено, доста са изправени, в началото бебета са си за кошница, хем ако заспи си го носиш, няма да го разбуждаш.

Слинг не съм ползвала, но бих пробвала. Имаме ергономична раница (твърдо против съм кенгурУ) скъпа покупка, но ск заслужи всяка стотинка носихме се до година и няколко месеца, любимо му беше. Когато имаше колики много обичаше в раницата гушнат, така изваждахме куче, така чистех и пазарувах, с две ръце препорчъвам, мо преди покупка задължително консултация. Защото аз бях харесала тула, но когато я пробвах, беше супер неудобна за мен (слаб човек). На всеки различна раница му пасва добре.

За глава може да се пие само парацетамол и много вода. Аз бях така 4 поредни дни с нечовешко главоболие, успях да издържам накрая изпих един.

Аз също съм за цветове унисекс, е разбира се винаги има и в традиционни, но самите колички и тн. Нашата е бежова.

Ние си бяхме със сгаваема кошара, но този път ще купя от тези легла некст ту ми за началото, за да е до мен и да не е между нас бебо. Иначе после ще минем на кошарата от баткото. При едната баба имаме и дървено креватче, ама не съм особено голям фен. Баткото ни вече спи в негово голямо легло до нашето, така че кошарата е свободна. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт