Септемврийската дружина мина първата третина - Тема 3 (2020)

• 37 629
  • 725
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
При нас се очертава да сме на няколко места и бебо ще спи на различни легла. При моите родители където ще сме повече време ще купим живи и здрави кошара /харесала съм едни комплект и със шкаф/ има място в стаята, а не искам да спи с нас, и двамата с мъжа ми се въртим ад ще . Но за Пловдив мисля да вземем сгъваема, а за стаята при свекърите идея нямам 🤦‍♀️ /понякога сме като цветарки живеем на 100 места/.
Слинг мисля да взема.
Може ли малко инфо за количките 2 в 1/ 3 в 1, не мога да им хвана спатиите коя е по- добре.
/понякога въпросите ми са много глупави, но нямам никакъв опит с бебета, дано докато се роди да по науча нещо 🙈/

# 286
  • Terra incognita
3 в 1 количкоте имат общо шаси и 3 сменяеми коша- за новородено 0-6м, кош за 6м+ и т.нар. яйце, което е и столче за кола, то е от новородено до към 11кг, ако не се лъжа. 2 в 1 нямат кошчето за кола.

# 287
sunny_bunny, може ли да споделиш твоята сгаваема каква е?
Василева23, аз нямах в предвид, че ще спи в нашето легло, а в нашата стая. Ние също ще пътуваме, но по-рядко. За това се чудим дали да взимаме и двата вида кошара, като сгаваема да ползваме и вкъщи докато не преместим бебето в другара стая и там да е в дървена или да вземем само сгаваема, а като порасне да вземем голямо легло. Не знам как да постъпя чесно казано.
Колкото до количките 2 в 1 и 3 в 1 - тези 2 в 1 са кош за новородено и летен кош, а тези 3 в 1 са като предните, но и с кош за кола, който се ползва до 6 месеца. При някой колички 2 в 1 се оскапява с цената на коша за кола и така се образува цената на 3 в 1, който излиза над 160 лв. На този етап, но не съм решила све още, аз мисля да вземем 2 в 1 и да дадем повече пари за по-хубаво столче за кола. Истината е, че нямам опит и не знам дали тези от 0 до 18/25 кг. са ок за новородено. Ако някой има мнение и опит ще ми бъде много полезно,

# 288
  • Terra incognita
На мен ми беше много удобно столчето за кола, защото ако заспеше в него, направо го монтираме на количката и обратно, ако е заспал по време на разходка, направо го вдигам с кошчето. След годинка и нещо купихме хубаво столче за кола. Бебешките столчета се монтират срещу посоката на движение.

# 289
Имах кошче за кола, но го разкарах. Беше на лоерли, пълен боклук. Взехме столче от 0 до 25 кг. Много удобно! Иска ми се да го ползвам за бебето, а за каката да вземем пак ново. Плюсът на кошницата е, че я вадим от колата, когато бебето спи. Нашата количка няма кошница.
Креватче ще вземем пак дървено, в ИКЕА съм си харесала.
Имам ергономична раница. Ще наема слинг, когато родя. Но задължително и консултация. Много често бебетата не се поставят е ергономична позиция.
Докато пиша получавам малки ритничета 🥰 и приспивам голямото си бебе, което обича да лежи върху мен.

# 290
Оо прекрасно Йони! От коя седмица започна да го усещаш?

# 291
Нашата кошара е на чиполино, свекърите купиха впоследствие и една за тяхната къща на лорели. Еднакви са като качество, вече дизайна има значение. Важно е да има второ ниво за по малко бебе, за мне беше важно и да е на колела, въпреки че не съм я местила от спалнята. Хубаво е да има и цип с отвор, откъде детето да влиза като порасне.

# 292
Оо прекрасно Йони! От коя седмица започна да го усещаш?
От 16г.с. Съвсем леки, но си е бебето. С първата бременност го усетих 17-18 г.с по-силно.

# 293
  • Terra incognita
Столчето за хранене от сина ми има и опция шезлонг за новородено. Слага се една текстилна, мека приставка, облегалката се пуска назад и има полуобрач със закачени игачки. Мисля и него да си ползвам.

# 294
  • Пловдив
Момичета какво хапче може да се пие за главоболие. Затворена у нас откачам и имам страхотно главоболие 🙄
Аз усещам като лазена на мравка все още 15г.с, нямам търпение вече да почне да дава ритничета. Лошото само е че ходя до тоалетна през 30 минути 🤦‍♀️🤷‍♀️

# 295
Здравейте, отдавна не съм писала, но нямаше и нищо ново около мен. Отново страхотна тема браво  Jasmin!
Може да помоля вече за розов щъркел на 1вата страничка Simple Smile

ioni_666 ще се радвам да ме добавите и мен в новата ФБ страничка, благодаря.

И аз се замислям яко за пазаруване, но не защото нямам търпение, а защото в 8мия месец когато ще е жега и трябва да отделим една не малка сума на куп ще ме заболи повече отколкото ако са 1 по 1 нещата Simple Smile

Аз имам много неща от 1вото дете и 2рото ще е момиче... от 1вата девойка имам малка преносима кошара на  hauk 0-6м с падаща преграда която се доближава до моето легло и е удобна, после взех сгъваема кошара за спалнята до 2г е спала при нас беше много удобна и за мен и за нея, след това й направихме детската стая и я преместих на голямо единично легло... но да преместя бебе на 7м е немислимо за мен то още яде през нощта, буди се, това ще са големи среднощни разходки за майката...

Bobolinka, искам да ти обърна внимание, че количката е 13.3кг. Ако я качваш по стълби или в превозни средства заедно с бебето е множко.
Аз се оглеждам за по-леки колички, понеже ще съм секцио, а има 9 стъпала до асансьора, които ще трябва да слизам и качвам всеки ден.
Тази количка я гледах и аз във Варна беше с непомпащи гуми и като я бутнах ми се стори доста лека. Тя ми хареса както и още една още по лека но и по скъпа на  Bloom  нов модел е и вероятно няма да има промоции 2в1.

Столче за кола имам 0-25кг от голямата на нея й купихме януари голям стол до 36кг... но мм иска кошница (не знам какво му е но да си купува щом иска Simple Smile )
и това е всъщност моя разход живот  и здраве, имам всичко останало каквото нямам ще ми подари 1 приятелка нейната мацка сега стана на 2г..... лятна количка, стол за храна, кошара...

Имам ергономична раница Mobbi  много ми е удобна, особено зимата беше супер слагаш бебето закопчаваш якето и излизаш.... а сега и с по голямо дете ще е още по удобно ако трябва да изляза набързо...

# 296
  • Terra incognita
Някой питаше за бебешко гнездо. Аз ги намирам за много полезни първите месеци. Новородените се чувстват защитени и им е уютно, когато чувстват меки прегради около себе си, напомня им престоя в утробата.

# 297
  • Пловдив
Момичета, какви трябва да са гумите на количката,забелязвам че често ги споменавате.  Ние ще сме в Пловдив, а там улиците не са от най-най, а и често ще сме в Родопите там още по-зле, та какви гуми да търся Simple Smile

# 298
Момичета, какви трябва да са гумите на количката,забелязвам че често ги споменавате.  Ние ще сме в Пловдив, а там улиците не са от най-най, а и често ще сме в Родопите там още по-зле, та какви гуми да търся Simple Smile

1вата ми количка беше  Camarelo 3в1 беше с надуваеми гуми за мен беше много удобна и маневрена но мисля че има модели с непомпащи гуми които са по леки... например  Jane muum много ми се искаше да видя на живо но тук няма.... Аз съм с много изисквания, да е лека, удобна маневрена, висока съм, кошовете трябва да са ми на високо, лесно да се сгъва защото често се придвиждам с кола,  гледам бебешкия кош да е максимално дълъг и дълбок, сенниците да са дълбоки иначе трябва да се купуват допълнителни... багажника ми беше с цип според мен е много хубаво, никой не вижда какво носиш а и нещата не се прашат.... май е само това Simple Smile рамата , кошовете и багажника.... е ако и чантата е удобна още по хубаво Simple Smile

# 299
  • Terra incognita
На нашата количка гумите не са напомпващи, по всякакви трасета е вървяла, проблем не съм имала.
Мисля, че трябва да избегнеш двойните колела, както и две дръжки, много са неудобни.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 17:06 от VickyTaylor

Общи условия

Активация на акаунт