Септемврийската дружина мина първата третина - Тема 3 (2020)

• 37 633
  • 725
  •   1
Отговори
# 255
Димитрова, честито за хубавите новини Simple Smile Ти от София ли си?
Ако не, как минахте през КПП-то (по-точно с каква бележка)?

Jasmin, от София съм си и понеже знам, че и ти си при Карагьозова нещо ми спомена, че мислела да ограничава и тя малко прегледите, защото аз релано си отидох за профилактичен, но минах без проблем де.
Не съм сигурна какъв документ дават, но им звънни на регистратура. Сигурна съм, че ще ти обяснят Simple Smile
Аз успях да се запиша за ЖК преди да стане грипната, но като са спряни и аз си ходя на частно през 2 седмици Grinning Стабилно пари давам хах

# 256
Момичета, честито Благовещение! Бъдете здрави и дано благата вест да озари дните ви! Почерпвам ви виртуално за моя празник днес, малко странен, но няма как. Аз поне посрещнах мъжа си, след изкараната изолация заради пътуванията му и сме щастиви днес.
Почвам да се филмирам без преглед и другата седмица ще звъня и аз да си записвам час на частно, така не се издържа без да знаеш и виждаш нищо.
Аз имам количка от каката, която беше преди това на сестра ми, и тя я взе от друга жена. Привърженик съм на по-пълното използване на бебешките продукти, защото индустрията според мен печели яко на гърба на родителите. Имам предложение да взема количката на близки роднини, ще видя дали ще се възползвам, моята количка е с три коша, побира се идеално в кола, и най-хубавото е, че се завърта летния кош на 180 градуса (напрово на 360 може) и съм и свикнала.
А за погачата наистина има много полезни и излишни подаръци, едното най-хубаво което съм получавала беше кутия за спомени (зъбче, биберонче, кичур, чорапки и други) под формата на куфарче, сложила съм и други скъпи за мен неща вътре, като теста за бременност.

# 257
Ох момичета направо не издържам вече до прегледа. Виждам, че вие ходите някъде на частно. Как ви приемат, че и аз взех да се замислям? В частен кабинет или в болница ходите?

# 258

Bobolinka, искам да ти обърна внимание, че количката е 13.3кг. Ако я качваш по стълби или в превозни средства заедно с бебето е множко.
Аз се оглеждам за по-леки колички, понеже ще съм секцио, а има 9 стъпала до асансьора, които ще трябва да слизам и качвам всеки ден.

# 259
Цитат
Jasmin, от София съм си и понеже знам, че и ти си при Карагьозова нещо ми спомена, че мислела да ограничава и тя малко прегледите, защото аз релано си отидох за профилактичен, но минах без проблем де.

Гледам, че през супердок може чак на 27.04. да се запише час при нея. Иначе имам нейния телефон, понеже са приятелки с другата лекарка, при която ходя. Ще видя какво ще измисля. По принцип при нея трябва да съм на 16.04.. Или ще се запиша във Фемина (тя и там работи), или на 27 в майчин дом

Цитат
Ох момичета направо не издържам вече до прегледа. Виждам, че вие ходите някъде на частно. Как ви приемат, че и аз взех да се замислям? В частен кабинет или в болница ходите?

mucuni, аз се следя в частен кабинет и отделно в Майчин дом.

# 260
  • Пловдив
Аз час ще си запазвам след 5.04 така се разбрахме с професорката, имах за 16 но го отменихме, но на 15 ходих по спешност в болницата където тя работи / нищо спешно за щастие нямаше, но каквато съм паника 🤦‍♀️ си изкарах акъла/.
На погача до сега не съм ходила, но като ви чета започнах да си правя списък какво да купувам и какво не. Наистина има прекрасни неща за бебета 🤗 да дойде вече септември и да си гушкаме живи и здрави бебета.

# 261
Аз час ще си запазвам след 5.04 така се разбрахме с професорката, имах за 16 но го отменихме, но на 15 ходих по спешност в болницата където тя работи / нищо спешно за щастие нямаше, но каквато съм паника 🤦‍♀️ си изкарах акъла/.

Ходи в Хирургиите ли? Какво те притесни?

# 262
  • Пловдив
Получи се някакво течение, не беше кръв, а кафеникаво и то почти никакво 🙈 но голяма грешка да чета в Интернет какво може да е, имах и болки доста силни. Професорката ме изпрати с нея си писах само, прегледаха ме, оказа се че вероятно е от пътуването /бях минала около 350км/ но се изплаших доста, сега си почивам стоя си само у нас.
Между другото много ми хареса отношението в болницата, не знам дали е защото ме изпрати началника на отделението, или така се държат, но бяха много внимателни, обясниха ми като на пълен идиот🙈

# 263
Здравейте момичета и честит празник, бъдете Благословени ♥️
Аз да се похваля също днес бях на преглед и видях нашата бебка, вече е цели 180 гр. В 17 седмица съм.
Аз съм от Варна и се следя в МД с платен пакет и тук няма проблем да идеш на преглед, но в болницата има много стриктна политика за посещение, чакаш пред вратата отпред, посрещат те, питат за кой лекар си, чакаш да се освободи и чак тогава влизаш ти. Не се чака пред кабинети и тн. Беше мн странно да съм на преглед с маска и ръкавици, но без тях не пускат.

Иначе от стоенето вкъщи адски много взе да ме боли главата и даже преди малко пих един парацетамол, но не се издържаше.

Относно колички аз съм харесала на cam taski sport и на cybex balios s, но още се двоумя и изчаквам промоциите. Искам лека количка защото живея близо до морската и ще съм по цял ден с нея, важно е да ми е максимално лека и удобна.

# 264
Здравейте! Момичета имате ли представа може ли да се приема селен?

# 265
Здравейте, момичета и честит празник и от мен! Виждам, че от стоенето вкъщи, всички сме се ориентирали да проучваме или правим онлайн покупки. Аз също гледах колички, но се надявам лятото всичко да е минало и да може да тестваме на място.

Понеже някой питаше за влизането при КПП-тата, днес се наложи да пътуваме с мъжа ми към София. Бяхме в родния ни град, където щях да стоя на вилата, а той щеше да се връща и да работи. Вчера обаче ме извикаха на преглед и да оправим разни документи от Надежда, вместо да правим онлайн преглед, както първо бяха казали. Бях се притеснила и аз за документите, понеже не сме сменили настоящ адрес и по лична карта се водим в родния град. Попълнихме декларацията за път, която са пуснали в интернет и написахме и адреса на квартирата ни. Имах също и удостоверение, заверено от клиниката. Накрая след почти 2 часа чакане по тапи само ни питаха къде се водим по лична карта и искаха да им оставим по една декларация за път на тях. Нито питаха, нито проверяваха какво пише. Документът от болницата дори не го показах. Та минаването не е никакъв проблем, само че висенето е ужасно. Който ще пътува, да го има предвид. Simple Smile

# 266
muuucuni аз ще ходя утре на преглед в Девата понеже гинеколога ми работи на частно там и се разбрахме да отида на преглед .

# 267
Нашата количка е Камарело 2в1.. От баткото и ще я ползваме пак, но е тежка и обемна. Имаме и лятна количка, чиполино вайб много лека и компактна, когато стане на около годинка. Столче за кола имаме отделно имаме и кош за новородено..  9-36кг..

Аз бях секцио първо раждане и пак сигурно ще съм.. Възстанових се за седмица и бях супер, болеше ме само при кихане и смеене..

Нещо тези дни съм с постоянно главоболие и направо е ужас, може и от кръвното да е, защото ми ниско.

# 268
Между другото много ми хареса отношението в болницата, не знам дали е защото ме изпрати началника на отделението, или така се държат, но бяха много внимателни, обясниха ми като на пълен идиот🙈

Ако си казала, че те изпраща Учикова - със сигурност затова са били толкова милички, защото тя добре знае кой е на смяна всеки ден.  Simple Smile  Иначе да не ти разказвам и какви кобри работят там.  Simple Smile
Радвам се, че си добре - не се притеснявай, аленочервена кръв е спешен симптом, успокой се.  Simple Smile

Относно приема на селен - бих си купила комбинирани витамини за бременни, за да съм сигурна, че не превишавам позволената за бременни дневна доза.  Моите са Прегнакеър - селенът в 1 таблетка е 30 нанограма.

# 269
  • София

Bobolinka, искам да ти обърна внимание, че количката е 13.3кг. Ако я качваш по стълби или в превозни средства заедно с бебето е множко.
Аз се оглеждам за по-леки колички, понеже ще съм секцио, а има 9 стъпала до асансьора, които ще трябва да слизам и качвам всеки ден.
Това е най-важната част, да си съобразиш превозното средство с начина на живот. Буба-та и ние я гледахме навремето, мисля че имаше нещо на багажника дето не ни хареса и взехме един Ретрус (90% същата, всички полски са така). Супер танк, вървеше в преспи и къде ли не. Обаче стълби нямаме нито до асансьора, нито след това. Вдигах я само за да я натоваря в колата и то на части (само рамата или само коша). Така че си паснахме идеално. Около първия РД на Христо взех едно Грако от АСДА за 70 паунда - фаст фолд, жестоко излезе. Леко, сгъва се с стъпване на една дръжчица, всички екстри за детето, отгледа и малката племенница. Защото майка й (и моя сестра 😄) първо взе Стоке дето не влизаше в рампата на блока й ( около 20 стъпала до асансьора), после Ноорди (има ли ги още?) - пак не вършеше работа и последно Муци, то си беше ОК.
Та, нее важно да е скъпа количката или "Маркова", а да улеснява живота а не обратното.

Общи условия

Активация на акаунт