Септемврийската дружина мина първата третина - Тема 3 (2020)

• 37 546
  • 725
  •   1
Отговори
# 240
  • Terra incognita
Ами хубава е.
Аз съм решила след 1г да купим лятна количка, че тези 3 в 1 са си доста обемисти.

# 241
Всеки организъм се възстановява различно и след първото и след второто секцио.
Към покупките бих добавила и това да не купувате много дрешки за новородено. Ще станат малки за 2 седмици. Една позната даже не ги ползва, защото роди голямо бебе и не му станаха. Най- добре да се започне с дрешки за 1м и не много, защото много, много бързо излизат от употреба.

Съгласна съм за дрешките. С дъщеря ми купувах, купувах и после се чудих къде да ги навра, след седмица не и ставаше нищо.

# 242
Аз имам от каката 2в1 количка. Не се сещам в момента марката. Взех я от една жена, като нова беше, само за 150лв. Обаче е доста голяма, не се събираше в багажника на колата, сега взехме мини ван. Каката изобщо не искаше да седи в зимния кош, дано на това да му хареса.

# 243
Аз колички имам 2, но да споделя и за дрешките, имах проблем. Всички и бяха големи, тъй като се роди мъничка 45 см. Моят съвет е вземете си 1-2 мънички боденца или ромпърчета.

# 244
Честито Благовещение, момичета! Богородица да ни пази, закриля, помага и да ни благослови, както нас, така и нашите бебчета! Flowers Hibiscus

Mikka, честит рожден ден на теб! Пожелавам ти да си здрава, щастлива и само хубави неща да ти се случват! Two Hearts

Много хубава тема сте захванали, момичета. Аз също гледах колички преди време и много ми хареса същата, която Боболинка е публикувала, но в сив цвят Two Hearts Ще разглеждам още. Нашата може и да е 2 в 1, защото имаме кошчета за кола от племенниците ми

# 245
Jasmin и аз се колебаех, дали да е сивата, но не я намерих в магазин да я видя. Иначе и аз ще взема 2 в 1, защото и  ние имаме кошчета за кола от племенничките. Конкретно тази количка я намерих да се предлага и 2 в 1. Има и различни отстъпки по сайтовете.

Честит празник и от мен Simple Smile

# 246
Момичета, много се радвам да се похваля, че днес минахме на обстоен преглед при Карагьозова и ще си имаме момченце! Всичко изглежда много добре, отговаря си перфектно на седмиците и въпреки моите мутации, кръвопотока е перфектен. Даже тя се изненада, че лявата артерия била като за трети триместър. Каза да си отдъхна най-накрая, всичко се развива идеално Heart

# 247
  • Пловдив
Димитрова 🤗 честито много хубави новини ❤️ 👶

# 248
Туко що ми се случи нещо..както си седя започнаха много силни болки ниско долу в ляво чак стенех от болка,легнах и пак продължиха веднага пих но шпа. Утре имаме преглед на частно но ако пак стане мисля да звъня спешно за днес

# 249
Димитрова, честито за хубавите новини Simple Smile Ти от София ли си?
Ако не, как минахте през КПП-то (по-точно с каква бележка)?

# 250
Jasmin моя позната тези дни е пътувала до София за преглед само с декларация, като само я е показала. Сега се говори, че ще има промяна и декларацията ще се взима от полицаите. Иначе зависи в кой център имаш преглед, във Фемина знам, че издават служебни бележки за прегледите.

Мисля че специално за прегледи няма да има проблем от страна на полицията дори и без бележка за преглед, но моя съвет е, ако някоя от вас ще пътува да си носи някакви документи, за да може при необходимост да докаже, че е бременна.

# 251
Аз ходя при Карагьозова също - за Майчин дом става въпрос. Гледах, че имат бележки на сайта им, само се свалят и попълват. Но се чудех само те ли трябват..
А има ли някоя, която е успяла да се запише на Женска консултация откакто сме в това извънредно положение? Минахме си половината бременност без регистрация... Моите прегледи са на 2 седмици все на частно

# 252
Честит праник, майчета 🎉😍. Чудесно, че започваме да обсъждаме покупките за бебчетата. Аз ще ползвам количката от баткото, с него съм я ползвала само 9 месеца.  Относно дрешките, мнението на Вики е много правилно, купувайте по-малко, защото много бързо растат. Аз бях навзела страшно много, отделно много ми подариха и може би имам чувал с чисто нови, неразопаковани.

# 253
Здравейте. Аз да направя едно включване за количката. Аз ходих на  някакви демонстрации и реклами, когато избирах количка за първото си дете.
Най-важното и съществено за количката според мен е да е с помпещи гуми и амортисьори. Нашата я взехме такава от една жена за 180лв, страшна излезе. Беше доста голяма, с летният кош беше 18кг+. Но много маневрена, бебето вътре не се тресеше благодарение на гумите. Избутахме си до момента, в който синът ми не реши, че ще стане абсолютен пешеходец.
А една от най-непотребните ми покупки беше триколката. За нея платихме много, беше от хиполенд. Почти не я карахме, защото беше страшно неудобна, после се сцепи главната ос на кормилото... Синът ми беше 11кг и въпреки това се скапа. А после като колело изобщо нямаше интерес и така я продадох за 20лв.

# 254
За дрешките и аз съм съгласна. Осъзнах го като взех първото комплектче за бебето и като се прибрах вкъщи и го гледам то супер мъничко. Освен това съм го взела малко по - плътно и най - вероятно няма да го слагам нито веднъж.
По - нататък ще мисля за дрешките, въпреки че съм си харесала много бодита и комплектчета.

Общи условия

Активация на акаунт