Септемврийската дружина мина първата третина - Тема 3 (2020)

• 37 547
  • 725
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте! Казвам се Румяна от Велико Търново. Термина ми е за 15 септември. На 37 години съм и ми е първа бременост Simple Smile

# 226
Добре дошла, Руми! Лека бременност.

Василева, не бързай с покупките, защото например на погачата всички ще питат какво да вземат. Аз лично бях накупила всичко и ще ти кажа накратко какво беше полезно и какво не:
комплект шишета - безполезно до към 4-5 м когато давах по малко чай.
бебефон - пълен минус! сега ще купим такъв с камера, този обикновенният ми хващаше канали на сотаджии и ме плашеше..
гнездо - много добра покупка, ползвахме го навсякъде и отделно спеше между нас (имаше рефлукс и се давеше)
козметика - най - добре първо мостри и да се види, кое е добре за твоето бебе.
лапма със звезди прожектор - започна да ѝ обръща внимание на 6-7 месеца..
дрехи - не прекалявай, защото ще получиш и подаръци, пък много бързо стават малки..
шезлонг - винаги беше от полза от сън до захранване..
кошара или креватче за сън, стерилизатор е хубаво да имаш, ако не кърмиш иначе е излишно, биберон може да се превари и в тенджера, играчките в началото са излишни, памперси и мокри кърпи.. Така образно се сетих за тези неща, но наистина не купувай всичко на погачата ще ти подаряват! 😊

# 227
Аз не правих погача, беше Януари, грипен сезон. Та нищо не ни подариха 😅
Сега ще взема гнездо, с първото нямах.
Чудим се второ бебешко легло ли да вземем или да купим на каката по-голямо. 🤔 Сега й махнахме две решетки да свикне да слиза, резултатът беше, че я намерихме да спи на земята.
Много е палава и шезлонг няма да ползвам. Сега едвам си опазвам корема, а после бебето... Не знам.

# 228
Аз не правих погача, беше Януари, грипен сезон. Та нищо не ни подариха 😅
Сега ще взема гнездо, с първото нямах.
Чудим се второ бебешко легло ли да вземем или да купим на каката по-голямо. 🤔 Сега й махнахме две решетки да свикне да слиза, резултатът беше, че я намерихме да спи на земята.
Много е палава и шезлонг няма да ползвам. Сега едвам си опазвам корема, а после бебето... Не знам.

И моят син беше януари, но си направихме погачата, благополучно. Откакто стана на 2г го преместихме в голямл легло - кола и вече спи сам, преди това спи в кошарата до 6-7ч и после реве за при нас.. Според мен вземете голямо легло и отстрани с предпазители и за бебето креватчето от каката.. Гнездото ми беше супер удобно и го съсипахме от ползване. А в началото и шезлонга беше много необходим, имаше перод спеше в него (нашият имаше много легнала ползиция)

# 229
Има ли мами, чийто раждане ще бъде секцио и вече имат едно първо такова? Дали са прави хората, че след 2ро се възстановяваш по бързо?

# 230
Има ли мами, чийто раждане ще бъде секцио и вече имат едно първо такова? Дали са прави хората, че след 2ро се възстановяваш по бързо?

Моя позната и двата пъти ражда секцио. И каза, че втория път е било по - бързо възстановяването, но честно казано не знам, дали е правило.

# 231
  • Terra incognita
Всеки организъм се възстановява различно и след първото и след второто секцио.
Към покупките бих добавила и това да не купувате много дрешки за новородено. Ще станат малки за 2 седмици. Една позната даже не ги ползва, защото роди голямо бебе и не му станаха. Най- добре да се започне с дрешки за 1м и не много, защото много, много бързо излизат от употреба.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 10:00 от VickyTaylor

# 232
  • Пловдив
Наистина полезни съвети благодаря ви. Знам че е рано, но вие хареса ли ли сте си някаква количка за бебо, иска ми се от по рано да харесам, за да може всеки месец да заделяме пари, все пак тя ще е доста по- скъпа от другите неща 🤷‍♀️

# 233
  • Terra incognita
Ние ще ползваме количката от баткото. Цвят унисекс е и е доста запазена.

# 234
Наистина полезни съвети благодаря ви. Знам че е рано, но вие хареса ли ли сте си някаква количка за бебо, иска ми се от по рано да харесам, за да може всеки месец да заделяме пари, все пак тя ще е доста по- скъпа от другите неща 🤷‍♀️

Аз съм си харесала, но тъй като не съм разгледала по другите магазини какво предлагат и съм в голямо чудене, дали да я поръчам онлайн или да изчакам по - хубави времена и да разглеждам още..

# 235
  • Пловдив
Лично за количката ми се иска да я пробвам първо, поръчвам доста неща онлайн, но това ще е нещо което доста ще ползвам. Иначе не съм се спряла на никаква все още, разгледах в хиполенд но така и не харесах 🤷‍♀️ сега в изолацията разгледам онлайн, но като не знам какво да търся 🤦‍♀️

# 236
  • Terra incognita
Според мен изчакай, трябва да я усетиш количката, дали е лека, маневрена, как ти се струва текстилът...

# 237
О със сигурност трябва да се види в магазин. Тази, за която се чудя съм я гледала на живо доста ми хареса и все пак съм в чуденка... По принцип не знам какво точно да гледам, но ми се стори маневрена и удобна, а и на външен вид ми хареса, че повечето са много грознички поне според мен.

# 238
  • Terra incognita
Дай да я видим 😀🤗

# 239

Общи условия

Активация на акаунт