Септемврийската дружина мина първата третина - Тема 3 (2020)

• 37 325
  • 725
  •   1
Отговори
# 570
От няколко дни имам лишеи отдолу по гърдите не са големи и почнаха да ме сърбят малко. Четох едни казват че никакви лекарства не помагат трябвало сами да минат за няколко месеца,други че не трябва да ги мокриш. Не са опасни за бебето,но се чудя да взема ли мерки? Някоя чувала ли е нещо за тях?

# 571
И на мен ми излезе, стои на петна и ме сърби. Взех си крем за подсичане и нещата се пооправиха, но не изчезна напълно.

# 572
Момичета, сега се връщаме от преглед. Имаме си вече потвърдено от втори доктор 140гр момченце. Моят мъж има брат близнак и назад са само момчета, та сме нямали голям шанс да е момиче Grinning Много сладко се чекнеше през целия преглед. Всичко изглежда много добре и на 5 май сме на ФМ Heart

# 573
И на мен ми излезе, стои на петна и ме сърби. Взех си крем за подсичане и нещата се пооправиха, но не изчезна напълно.

Вие сама ли решихте с този крем не сте се консултирала с лекар? Какъв е крема?

# 574
Честно казано, аз лично не съм правила консултация с лекар. Кремчето, което взех се казва Судокрем и е за бебета. Но моята кожа е податлива на подобни неща, защото имам и себореен дерматит. За ваше успокоение може да попитате лекар, но не мисля че е нещо тревожно. Simple Smile

# 575
Честно казано, аз лично не съм правила консултация с лекар. Кремчето, което взех се казва Судокрем и е за бебета. Но моята кожа е податлива на подобни неща, защото имам и себореен дерматит. За ваше успокоение може да попитате лекар, но не мисля че е нещо тревожно. Simple Smile

И аз имам дерматит,ами и на мен така много хора ми казаха,че не е нещо опасно.Засега ще изчакам,благодаря 😊

# 576
Здравейте,
Има ли други с високи стойности на papp-a  от бхс? При мен са 8.94, при максимални стойности от:
11г.с-2.86
12г.с-4.83

Бях в 12г.с и 5дни.
13г.с-7.49

# 577
  • Terra incognita
В какви мерни единици е?
Иначе, не се притеснявай. Тези стойности трябва да се съотнесат към ехографското изследване, за да се направи заключение,само по себе си не е ориентир.
Аз, пък, бях с много ниски стойности на papp-a.

# 578
Момичета, с влизането в 5тия месец, ми дойде муза да започна да си съставям списък, да категоризирам вещите по необходимост, да търся отзиви за това-онова и не на последно място - доходи ми се на училище за родители. Изскочи ми "1 наум" страницата във ФБ, които от днес, през ден, през два, организират виртуални лекции. Току-що мина първата, има и запис. На въпроси се отговаря както наживо, така и в ивента като коментар. На мен ми беше интересна, защото ми е първата такава.
Поздрави от нас с бебко!

# 579
Момичета аз съм имала розов лишей преди 7-8г мега е гадно сърбииии и не минава. Ходих на кожен, не си спомянм с какво ме лекува но дали не бяха кортикостероиди... аз ви съветвам да се консултирате с кожен, защото и аз мазах преди това с кремчета за кожа аама никакъв резултат чешех се като дръглива  Grinning

Днес бях на преглед 17+4г.с мацката е 270гр тежка,  дълга е 155мм и бедъра е 25мм Simple Smile

НО това което ме притесни е че СУЕ 49, левкоцити 11.5, CRP 8,31 всичко ми е на горна граница за бременни според док пита ме дали имам бяло течение- еми нямам Sad утре ще ми пусне цервикален. И от къде тая индикация за инфекция като гръм от ясно небе, нощо не ме боли, сърби... не знам какво ще е Sad

ТАТ ми е бил до сега 400 сега е 83 но и ТСХ ми е мн високо за 1ви път 5.41, /ФТ4 - 11 / ужааас но сега разбрах защо не мога да спя добре всичко е от щитовидната....

д-димер 0,7 и фибриноген 4,55...
Fe в норма
ЖСК - високи
вит Б12 - 170, вит Д 19... изобщооо добре че не си САМОЗНАЗНАЧих още Simple Smile  Grinning
всъщност аз пуснах и още но те са в норма Simple Smile

# 580
И аз имам такова петно на лицето. Сърби ме рядко. И с първата бременност имах, махна се още в болницата след раждането. Ако ме дразни много го мажа с тридерм, но не се маха.
Едит: очакваме момче 💙

# 581
Можели малко повече информация за училището за бременни, къде може да се гледат лекциите?

SunFlowerLady и при мен СУЕ-то беше с такава стойност, но нищо не са ми казали.
Когато вдигнеш Б12, желязото ще падне самичко. Витамин Д не знам как ще откриеш, поне при мен е доста трудно.

# 582
Можели малко повече информация за училището за бременни, къде може да се гледат лекциите?

SunFlowerLady и при мен СУЕ-то беше с такава стойност, но нищо не са ми казали.
Когато вдигнеш Б12, желязото ще падне самичко. Витамин Д не знам как ще откриеш, поне при мен е доста трудно.

Аз в шкафа имам и Б12 на инжекции и Вигантол... каза ми по 10к всеки ден... не е ли много?  или това е за 30 дни после контрола?

# 583
Супер си, че имаш запаси Grinning. За капките не мога да кажа, понеже аз приемам Ойлесен на таблетки. Просто не успях да открия нищо друго.
Инжекциите ще те оправят за нула време, с тях поне аз много бързо вдигнах стойностите преди да забременея.

# 584
  • Terra incognita
Никога не съм си изследвала нивата на желязо, б12 и т.н. Трябва ли?

Общи условия

Активация на акаунт