Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Коя млм компания да избера

 • 5 124
 • 21
 •   1
Отговори
 • Мнения: 227
Здравейте!
 Не се сещам с какво друго за допълнителни доходи да се захвана. Затова реших да пробвам млм. И по конкретно искам да печеля от изграждане на екип. Към коя компания да се насоча. Добре би било да има възможност за набиране на хора и извън Бг.
Къде условията за този случай са най - подходящи? Защото преди бях консултант в орифлейм и там искаха да имам 100 точки личен оборот на месец, което е около 100лв,закупени от мен или продадени от мен продукти. Това беше условието, за да се получи бонус от мрежата. А аз нямам на кого да продавам. Реших все пак да пробвам да градя екип, но не се получи. Нямаше мн желаещи. И ако имаше то те също не продаваха нищо. Пробвах да градя екип и в чужбина. Там се плаща, ако искаш извън страната, в която си. Но пак беше същото. Пробвах в Индия, където са 1 милиард и пак не можах да намеря хора Sad

# 1
 • Мнения: 2 050
Да, отдавна мина времето да се вклиниш при  Орифлейм, Ейвън, Хербал.
Или поне не и с някакви прилични доходи.

# 2
 • Мнения: 917
Ако искаш сигурна компания, но с тежки общи условия и изисквания - Хербалайф.
Ако искаш разрастваща се компания, но утвърдена - АкваСорс.
Ако искаш да работиш с много клиенти и хиляди продукти - Орифлейм, Ейвън.
Ако искаш новосъздадена компания - много голям риск и трудно намиране на клиенти.

Най-добре да имат офис в България, за да е сигурно спазването на законодателството. Оттук насетне четете условията за присъединяване, изисквания, градене на екип, включително в чужбина и всичко, което ви интересува.

След като изберете компанията, потърсете онлайн и от мнения на близки дали познават дистрибутори/консултанти. Проверете колко можете повече да имат наличие на сайт (ако въобще го позволяват правилата на компанията) и разберете повече за самите хора. В крайна сметка именно спонсора е най-важен, за да успеете. Късмет!

# 3
 • Мнения: 2 478
Нито една. Загуба на време.
Преквалифицирай, или доквалифицирай, или почни втора, трета работа.
Ако много ти се струва "блъскането", намираш си спонсор, но дупето трябва да ти е яко, и не е за всяка.

# 4
 • Мнения: 66
Орифлейм, Ейвън.... В това няма смисъл. Пиши ми на лично, за да ти споделя за компания с възможност за реална печалба

# 5
 • Мнения: X
MLM не работи. Това са пирамиди и математически доказано не работят. Освен ако си от най-първите участници. Измамни и неетични са. Ще пусна и видео по-късно.


редакция: Ето го видеото, изгледай го с отворени сетива, a и ще се посмееш  https://www.youtube.com/watch?v=s6MwGeOm8iI

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 20:22 от Анонимен

# 6
 • Мнения: 6 907
В свободното си време се доквалифицирай, за да имаш прилични доходи от основната си работа. Или, ако знаеш език, превеждай за някоя фирма. Или, ако си счетоводител, се включи към счетоводна къща. Но не и МЛМ, само ще зи изгубиш времето и енергията. Едно разочарование няма да ти е полезно.

# 7
 • Мнения: 1 165
МЛМ изисква много ресурс откъм време, определено поведение, което по-интуитивни клиенти не харесват, много връзки и много срещи, огранизации.. И всичко това за нищожни пари. Ако толкова държиш: Хербалайф, LR, Рейнбол.

# 8
 • Мнения: X
За мен само нискоинтелигентен човек може да се хване на МЛМ схема.

Аз лично ги надушвам отдалеч. Като почнат да ти говорят за "възможности" и бързо забогатяване и сам да си си шеф, пък другите хора от 9-5 били прости... Използват манипулативни техники и похвати.
Описват картинки прекалено хубави, за да са истина, и то си е така. Спекулира се с човешката алчност и желание за бърза печалба.


Да не говорим, колко е неприятно да се чуеш с приятел, и вместо да се видите нормално, той седи и ти обяснява някакви глупости и иска да се вържеш с него, за да спечели от теб. На мен това ми е много гнусно и не знам какъв морал трябва да имаш, да възприемаш приятелите си като ходещи касички и инвестиции, на които да пробуташ схемата, вместо да искаш да се видиш с тях нормално и да поговорите...


МЛМ-схемите опорочават и приятелства, в тоя ред на мисли. После, не знам колко трябва да си нагъл, за да искаш да поставяш хора под себе си, с ясната цел да ги прецакаш. Защото ако няма някой под теб (то затова е пирамида Simple Smile ) ти няма как да печелиш - тоест трябва да привличаш шарани, които да работят за теб, а те пък да привличат други шарани, които да работят за тях, и т.н., и т.н.

Всеки икономически модел, който не разчита на директна продажба на клиенти, а се налага да набираш хора "под тебе", на които да продаваш, и те от своя страна да продават, е пирамида!
Силно неетична и математически неиздържана. Само най-първите участници печелят нещо, на гърба на останалите.

# 9
 • Мнения: 6 907
Ти си помисли следното: познаваш ли въобще някого, реален човек, забогатял от МЛМ? Аз каквито познавам и са работили за това, не са прокопсали, вложили са време и труд, и емоция, и накрая някакви смешни резултати и даже овикване от "висшестиящия", когото също някой овиква.

# 10
 • Мнения: 1 165
Отделно МЛМ страшно зомбира по-лабилните психически. Познавам семейство, което се разведе заради МЛМ.

# 11
 • Мнения: 2 478
Имах една позната. Преди 7-8 г. ме покани "на кафе" със среща с нейна приятелка да ми "представила възможност".
Всичко ми е ясно, въпреки това имах време и ми беше в района. Отидох. Ставаше дума за фалиралата отдавна пирамидка SCI/Saveway, пловдивските измамници. Пловдив си е пословичен с пирамидките.
Като им обясних на госпожите за какво иде реч, нали "пикльото" на 26-27 г., и платих кафенцата, след като "зомбираната" искаше да плати с картата за отстъпки на пирамидата, че видиш ли в това кафе специално имали "отстъпки" за членове, си тръгнах. Предупредих ги, че стотинка няма да вземат, и от тогава не съм ги чувал.
Едната беше млада тогава - 30-32 г. с току що родено 2-ро бебе, мъжът й 16 г. по-голям доктор гинеколог. Даже ми се разсърди, а приятелката й потъна вдън земя.

akoiskash, симпатична си ми, чета те и списваме с удоволствие, ама може ли малко интервалите между пасажите ти да не са през 2 реда, че много се скролва и става чаршаф. Simple Smile

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 11:28 от FragranceFanatic

# 12
 • Мнения: 6
Преди година бях на същото мнение като по горе написаните,но харесах продукти от една млм компания и реших да си направя код за да мога да си пазарувам с отстъпка. Бях направила малка мрежа от хора,такива като мен,които просто искат да си пазаруват сами. Декември месец получих един доста добър бонус,който ми дойде добре дошъл за празниците и тогава взех решението,че искам да се развивам още. Свързах се със моя спонсор и с негова помощ и обучение от целия екип в момента взимам 500лв всеки месец. Не е лесно,но не е и непостижимо. Просто трябва да попаднеш на правилния екип от хора и на правилната компания. Най-важен е маркетинг плана на самата компания , не трябва да печели първия в мрежата,а този който най- много работи. Не бих казала,че ще стана богата от тази работа и че ще напусна основната си работа,но са си едни допълнителни пари,които никога не са излишни. Всеки сам си решава дали иска да се занимава.
И нещо друго- мисля,че всяка една компания иска определен личен оборот за месеца за да изплати бонус.

# 13
 • ВАРНА
 • Мнения: 1 132
От известно време имам близък поглед върху хора, занимаващи се с МЛМ в различни компании. Имам приятелки и в чужбина, които се занимават с това.
Абслютно не съм съгласна с мнението, че от МЛМ не се печели. Всеки може да печели, стига да съумее да намери подходящите хора. Малко са екипите, които имат етика и целта им не е да досаждат на хората за да продадат поредния продукт /витамин, съдове, козметика/ или каквото и да е.
Естествено, няма как за няколко месеца да успееш да си докарваш прилични доходи. Времето при всеки е различно, парите зависят от работата ти.
Имам не един или двама познати, които се занимават с това и това им е основния и единствения източник на доходи.

# 14
 • София
 • Мнения: 29
Била съм в 2 МЛМ компании но нямах успех, защото има пренасищане на пазара и вече всеки втори е представител към тях. От няколко месеца съм в нова за България компания, предлагаща много ефикасни почистващи препарати. Станах представител, за да мога да си ги купувам на по-ниска цена, но покрай мен и близките започнаха да се интересуват като виждаха какъв е ефекта. И от уста на уста... горе-долу за тези няколко месеца си изкарвам грубо към 250-300 лева и то без кой знае какви усилия. Определено МЛМ не е за всеки, трябва желание и постоянство. Сега 300 лева, след време и повече. Доволна съм. Който има желание мога да разкажа и повече.

Общи условия

Активация на акаунт