Дистанционно обучение за учениците

• 30 610
  • 886
  •   1
Отговори
# 420
  • София
А какво предлагате? Нулева година? Връщане на децата в класната стая? Някакъв друг начин, извън известните до момента платформи за дистанционно обучение? Странно е сегашната ситуация да се нарече експеримент. Експериментът е въпрос на избор. Аз бих я определила като липса на друга алтернатива.

# 421
  • София
Мисля, че ако имаме късмет нещата да приключат в преди 24ти май, може да се направи така, че децата да се върнат в клас и да учат един месец допълнително, да се съкрати лятната ваканция. Мисля, че това е добър вариант, както и да учат дистанционно, колкото и да учат, не е същото като да са в класната стая.

# 422
Аз очаквам конкретно нашите учителки, които от миналата седмица са ни изпорегистрирали във всякакви платформи, да вземат да ги ПОЛЗВАТ вече, а не за 3 минути да ни пускат сутрин - БЕЛ-това, МАТ-това, ЧП- онова и цял ден НИКАКЪВ ангажимент! Искам поне да опитат да се включат нейде, да се покажат на децата, дори ако трябва само да им кажат някоя окуражителна дума, а не новия урок. Но нямаме тази чест..изпратените домашни на този етап потъват в някаква  черна дупка, без коментар и поправка. Иначе предлагам да си влязат наистина в ролята, а не да минават между капките! Най-малкото е нечестно спрямо колегите им, които се стараят да са на ниво...

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 20:24 от second

# 423
За майките, които не работят от вкъщи какво да говорим? Които след 5 готвят, чистят и преподават... те благородно завиждат на вас, които работите от вкъщи.

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 20:29 от ЗЛОДЕИДА

# 424
  • оттам, откъдето започва България
А защо се вземат нови уроци? Нали има указания да се затвърждава наученото? Поне такава е информацията за 1-4 клас.

# 425
Нямам идея. Може би, защото ще завършат така годината.

# 426
Не знам, от миналата седмица отметнахме лице и число на глагола, спомагателен глагол “съм”, делене на трицифрено с едноцифрено-с остатък, без остатък, грам, писане на съчинение по ключови думи...(3 клас). Караме си ударно. По английски нови думи, нови уроци..

# 427
  • София
За майките, които не работят от вкъщи какво да говорим? Които след 5 готвят, чистят и преподават... те благородно завиждат на вас, които работите от вкъщи.
А не бива! Не е за завиждане. Laughing

Аз очаквам конкретно нашите учителки, които от миналата седмица са ни изпорегистрирали във всякакви платформи, да вземат да ги ПОЛЗВАТ вече, а не за 3 минути да ни пускат сутрин - БЕЛ-това, МАТ-това, ЧП- онова и цял ден НИКАКЪВ ангажимент! Искам поне да опитат да се включат нейде, да се покажат на децата, дори ако трябва само да им кажат някоя окуражителна дума, а не новия урок. Но нямаме тази чест..изпратените домашни на този етап потъват в някаква  черна дупка, без коментар и поправка. Иначе предлагам да си влязат наистина в ролята, а не да минават между капките! Най-малкото е нечестно спрямо колегите им, които се стараят да са на ниво...
Тук съм съгласна. Но за мен това е проблем на директора. Ако той упражнява качествено ръководните си функции, всички ще са на една платформа, с ясно определени задължения и уеднаквени изисквания,  и ще им се държи сметка за свършената работа.

# 428
А при нас има вече нова, редуцирана програма. Основните предмети - четене, бел, мат. ЧО,ЧП и АЕ са по един час седмично

# 429
На всички ни е трудно. Особено,когато материалът е нов и иска повече показване и обясняване с примери. А като не съм учител, особено по математика с дроби и неравенства ми е трудно да обяснявам...тук си трябва професионалист. Решавам ги,обяснявам ги,но детето не вдява... Особено с процентите и с неизвестните е голям зор.... А докато съм на работа до 17:00 ч.пиша и в работно време.... Вечер се прибирам и сядаме в кухнята,докато готвя учим. .. после пак и ми е малко хаотично... Не сме готови още за такава форма на обучение. Въпреки това,в създалата се ситуация,нямаме друг избор... И с това ще трябва да се справим....

# 430
  • Ямбол
А защо се вземат нови уроци? Нали има указания да се затвърждава наученото? Поне такава е информацията за 1-4 клас.
Ние получихме нови указания - постепенно да се премине към нови знания. Само с оценките не трябва да бързаме.

Хубавото или един от добрите ефекти от това обучение е, че родителите разбраха какво учат децата им и какво трябва да подготвят, за да са си научили. Някои разбраха и какво вършат учителите.

# 431
Аз научих и какво съм учила някога в 3-ти клас. Днес пуснах на детето ми уча.се и установих, че много от нещата не ги помня... Срам и позор Unamused

# 432
Към всички, които упрекват учителите, защото били неподготвени, безхаберни и прочие... Днес попитах сестра ми, която е самотна майка как се справя тяхната госпожа с обучението, имайки предвид, че с детето се налага да делят един компютър, т. е. за нейната работа и за неговите уроци, тя ми каза.
"Колкото може и както, не мога да изисквам повече в този хаос"
Молете се, този ужас да приключи, а не линчувайте учителите, които дават, не всички разбира се, много от себе си в този момент. Да излезем с минимални физически и психически щети. Материалът ще се навакса. Нищо няма да  се загуби, освен човешката солидарност, която уви не виждам, поне в тази тема.

# 433
За мен, като майка работеща вкъщи, дистанционното обучение е удобно и приятно поне засега. Предпочитам го пред воденето на детето на училище.

# 434
  • София
Да ви кажа честно, напълно съм изумена как въобще се случва каквото и да е.

Моето тъжно предположение е, че не очаквам завръщане във физическите училища тази учебна година.
Съчувствам искрено на учителите, често оставени да се оправят както могат, а после им се търсят невъзможни неща.
Съчувствам на родителите, поставени в тази безпрецедентна ситуация, независимо дали са у дома или все още ходят на работа.
Истината е, че всеки прави каквото може.

Бъдете здрави и се пазете, доколкото е възможно.

Общи условия

Активация на акаунт