Дистанционно обучение за учениците

• 30 420
  • 886
  •   1
Отговори
# 810
Вие сериозно ли смятате, че ако вие и обкръжението ви имате по 1 компютър на човек от семейство, то това е правило. На коя планета живеете? Имам ученици, чиито родители дори не използват компютри на работното си място, а децата имат едниствено смартфон. Аз на какво основание да изисисквам родителите да осигурят след като нямат финанси.
Опомнете се!

# 811
Страшен спам .. кой има възможности и кой няма, не бива да е обект на темата, според мен.
Изначално Sapphire изхождаш от позицията, че всеки навършил 7 години ТРЯБВА да има собствен компютър.
 Ами аз без да съм еко-био хипстър, без да съм на ръба на финансовите възможности искам директно да заявя, че всъщност изобщо не мисля така.
Имам трима учащи, единия - студент е със собствен комп, защото му е необходим изначално. Малките ми ученици ВЪОБЩЕ нямат нужда от компютър в ежедневието си, нито им е позволено да цъкат безцелно по единствения ни домашен. Телефони с копчета.
Ще осигурим за известно време още един комп, но най-много ме притеснява че трябва да осигуря и 3 работни места, които не се “слушат” едно друго. И че деца, които досега са имали достъп по половин час НА СЕДМИЦА до игри/екран (изключвам гледането на телевизионен екран, който също е контролиран), сега ще висят поне по 3-4 часа на екрани за часовете си на ден.
Моля Ви - да се придържаме към темата за обучението, а не кой за колко пари и от къде може да си купи техника.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 18:24 от second

# 812
Доколкото съм запозната в много училища има накупени chrome book,  не са нещо уау, но пък за обучението е идеален.
Отделно IT фирмите, които не са си дарили старата техника са готови да го направят, но като стоиш и се жалваш анонимно няма кой да помогне.
В нашата фирма колегите взеха резервните и старите машини у тях си за децата, тези които си нямаха достатъчно де.
Убедена съм, че има много стара, но годна за обученията техника, която може да се даде за временно ползване  с някакъв вид договор за отговорно отношение и връщане след изтичането на ИП.

# 813
  • Ямбол
Да, аз смятам сериозно, ако някой е решил да инвестира в образованието на детето си, ще му купи по-бюджетен смартфон и един лаптоп. Останалите така или иначе не милеят много как точно ще учат децата им.
Така или иначе електронните учебници и помагала навлизат, както и електронните уроци и обучения.
Не е задължително и никого не карам, просто мнението ми е, че онзи, който мисли за образованието на децата си, ще намери начин да го подсигури с устройство, така както плаща за уроци и школи.

# 814
Истината е, че да решат задачите по математика в тетрадката и да  снимат, е достатъчен телефон. За упражнения от учебника по български език и литература - също. За рисунка по изобразително изкуство - също.
Видео разговори също добре се провеждат от телефона, няма опция за записване на разговора в meet, но пък от това няма абсолютна нужда.

# 815
Според мен децата няма да се върнат след 2 седмици на училище

# 816
Преди май месец няма да се върнат, според мен

# 817
Преди май месец няма да се върнат, според мен
Юни

# 818
  • Пловдив
Направо съм За септември аз..

# 819
Направо съм За септември аз..
Да, най-добре да завършат дистанционно

# 820
По-добре дистанционно да завършват,отколкото да учат до началото на юли.

# 821
  • София
Тази учебна година си замина като ги слушам, че очакват пикът да е в края на април. Прогнозирам, че максимум до Великден всички - учители, ученици и родители - ще настъпи сериозен спад в мотивация и всичко за обучението. Децата може да висят по сто часа да играят игри, но го правят за удоволствие.Учителите ще се изморят да правят материали и презентации, да се надбягват с времето, а на родителите ще им писне да не могат да си вършат служебната работа да се занимават с училището на децата.

# 822
Да, наистина смятам, че децата трябва от малки да се учат на елементарни компютърни умения, което няма как да стане с 2 часа ИТ седмично на допотопни компютри. Не случайно се говори за компютърна грамотност. Далеч не е едно и също да учиш на грамотност дете и възрастен човек. Така че родителите, които възпрепятстват този тип ограмотяване на децата си, не им правят добра услуга. Даже бих казала, че рязко им орязват шансовете за реализация в бъдеще. С което не апелирам към безконтролно изоставяне по няколко часа дневно в цъкане на игрички. Изпитвам истинско съжаление към хора, които се зверят безпомощно пред екраните и търсят буквите с един пръст - но пък работят на позиции, които изискват ежедневна работа с компютри. Много такива има - чиновници, учители, служители. И за жалост не са само възрастни. За мен е странно, че нашите деца масово не могат да пишат на клавиатура в 6-7 клас, не могат да си направят една презентация, не могат да сглобят елементарен проект. Неща, които техни връстници в други страни постоянно правят.

Изобщо не е въпрос на финансови възможности. Въпрос на манталитет е и на приемане на даденостите. Много хора просто не приемат начина, по който се развива светът.

# 823
Нашите деца не могат да правят проекти не защото нямат достъп до техника, а защото никой не ги учи да работят по проекти, да работят в екипи и изобщо нещо да се разчупи в нашето образование, за сметка на зубренето на ненужна информация, кото е преобладаващо..
Неслучайно фирмите, изпращащи студенти в чужбина, организират семинари по писане на презентации преди отпътуване, защото отивайки там нашите бивши вече ученици изпадат в ступор!

# 824
Andariel,  и без ДО, Великден е последния срок на сериозното обучение.  След ваканцията се почваха едни майски празници, едни свободни дни заради матурите, едни екскурзии и хоп дошъл юни.. оформят ги и айде до догодина.

Общи условия

Активация на акаунт