Дистанционно обучение за учениците

• 30 421
  • 886
  •   1
Отговори
# 795
Безлихвените потребителски кредити ще се отпускат на хора, пуснати от работодателя в неплатен отпуск за плащане на битови сметки и храна за периода на отпуска. Призоваха парите да не се ползват за други екстри.

# 796
Пак повтарям, редуването не е за часовете (те са по телефона), а за домашните. Да, не е оптимално, но бива.

Имам вкъщи един архивен настолен компютър на 12 години (2,4 GHz едноядрен процесор, 4GB Ram), чудя се дали струва и двеста лева в момента? Ами всичко си му работи - и браузърите, и офис пакета, даже и някои игри (по-леки) носи, включително част от служебните ми програми. Мониторът пък сега може да се намери за 150 лева втора ръка, много си е добър и никак не изморява (също Дел). Не е никак невъзможно да се набави някаква техника, колкото да върши работа на децата.

Я гледайте! За 70 лева се продава втора ръка, и то много по-добър от гореописания! Така че, моля, да спре родителският плач, че нямали техника и умирали от глад. Допускам, че е вярно само за много изолирани случаи, но те и без това са обект на социалните грижи.
https://www.olx.bg/ad/kompyutar-s-dano-asrock-protsesor-intel-e8 … V.html#7552d1b121

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 14:25 от Анонимен

# 797
Мда, сега е момента всеки да положи усилия, а не да мрънка. Може да потърсите техника на старо, на заем, под наем от роднини, приятели или познати, на които в момента или по принцип вече не им е нужна. Във форума също би могло да се отвори тема за взаимопомощ, ако предвид ИП модераторите допуснат да не се тълкува като търговия. И ако човек ясно формулира какво търси, би могло да му се помогне.

# 798
  • София-Младост
За пореден път се доказва, че всеки си гледа от своята камбанария.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 15:00 от Ала-Бала

# 799
Ами, при свободата, която е дадена на училищата сами да решават, се получава така. Освен това, един ден е едно, на другия ден е друго. Ако един ден си успял да се справиш и да лавираш, на следващия се оказва друга нуждата и тичаш да спасяваш друга ситуация. Та ей ти и различните камбанарии, дори се менят всеки ден.

# 800
Всъщност камбанарията е една - интересите на децата.
И тази камбанария изисква родителите да се стегнат малко, да надмогнат егоизма и предразсъдъците си и да направят най-доброто, на което са способни, дори и ако трябва да се лишат от някои неща, дори ако трябва да потърсят помощ. Когато има желание, се намира и начин. Когато няма желание, се търсят причини (да не стане).

# 801
Имам един компютър за подаряване, който би свършил работа, но е при майка ми и няма как..

# 802
  • София
Интересите на децата всеки ги разбира по различен начин. От какво според теб могат да се лишат хора, които и така са на ръба? Сега сигурно ще кажеш, че много хора пушат, пият и т.н. Е, а ако не пушат и не пият откъде да ги изрисуват тези пари? В цялата пирамида на нуждите, първо са физическите нужди - храна, подслон, лекарства. Образованието е на енто място в условия на криза като тази, която вече започна. Понякота въпреки желанието не се намира начин. С пари и баба знае да намира начин.

# 803
Сигурна съм, че ако всеки потърси, може да намери решение. Вече писах, че има много хора/компании, които биха помогнали.

# 804
Интересите на децата всеки ги разбира по различен начин. От какво според теб могат да се лишат хора, които и така са на ръба? Сега сигурно ще кажеш, че много хора пушат, пият и т.н. Е, а ако не пушат и не пият откъде да ги изрисуват тези пари? В цялата пирамида на нуждите, първо са физическите нужди - храна, подслон, лекарства. Образованието е на енто място в условия на криза като тази, която вече започна. Понякота въпреки желанието не се намира начин. С пари и баба знае да намира начин.

Моля ти се, по-горе дадох примери как за под 200 лева може да се намери решение. Семейство, което няма 200 лева настрана, е обект на службите за социална закрила. Не са чак толкова много такива семейства. И точно в тези семейства родителите охотно дават стотици левове месечно за алкохол и цигари, но иначе нямат пари за тетрадки на децата.

# 805
  • Бургас
О, ще се очудиш колко са много. Познавам самотни майки, които са на ръба с 500лв заплата. 200лв са лукс за тях.

# 806
  • София
Тогава подавай сигнал на социалните, щом някой няма 200 лева настрана! Ти сериозно ли смяташ, че всеки трябва да ги има тези пари? Май скоро гладна не си стояла и не си си броила стотинките, забравила си гладните времена, ако изобщо си изпитвала такива!

# 807
Тогава подавай сигнал на социалните, щом някой няма 200 лева настрана! Ти сериозно ли смяташ, че всеки трябва да ги има тези пари? Май скоро гладна не си стояла и не си си броила стотинките, забравила си гладните времена, ако изобщо си изпитвала такива!

Била съм гладна, броила съм си стотинките и не разчитам материално на мъжа ми от десетилетия.
Никак не вярвам, че отделни самотни майки със заплата 500 лева са представителна извадка. По-скоро са изключение и, както казах, следва да са обект на социална грижа (и са). Сега бива ли заради някакви отделни изпаднали (или хронично намиращи се) в материално затруднение случаи да се приравнява цялото общество към тях?
И къде са тия заплати по 500 лева, освен в Чистотата?

# 808
  • Ямбол
У дома всеки си има компютър, даже някои са с по два. Стана дума с един приятел на мъжа ми, че техният е на ремонт, но са с две деца и ще им е трудно. Без да се замислим, дадохме стария лаптоп на сина, който за обучението в момент е добър. Така те осигуриха на децата си два.
Колежка каза, че ѝ е трудно да работи с телефон, а вкъщи нямат компютър. Посъветвах я да поиска от училище и ѝ дадоха, чисто нов, за временно ползване.

# 809
Оспамихте темата. В ромските квартали ходят и им носят листи. Ако някой от елитно училище няма възможност, той е изключение. Винаги има начин да се учи, ако има желание. Ако искаме да променим нещо, го правим, ако не - мрънкаме.

Общи условия

Активация на акаунт