Пробиотици за децата – какво трябва да знаем?

• 9 835
  • 141
  •   1
Отговори
# 30
Пробиотиците действат благоприятно на чревната флола , а така също и подпомагат укрепването на имунната система. Не е за пренебрегване,  че помагат и антибиотичното лечение. Обикновено лекарят ги изписва наред с другите лекарства.

# 31
Пробиотиците са полезни за чревната флора. Избирам ги да са течни.

# 32
Пробиотиците подпомагат доброто здраве на чревната микрофлора, а оттам и на целия организъм.
Изборът ми се определя от съвета на лекаря, дали да са за самостоятелна употреба и за конкретен проблем, или да са като придружаващи антибиотично лечение.

# 33
  • Велико Търново
За избора на пробиотик се доверявам на личния лекар на семейството ми. Винаги съобразява какво да препоръча, според съответната ситуация.

# 34
  • Северозапада
Какви са ползите от пробиотиците според вас? - Чела съм, че ЧМ е важна за имунитета, поддържа здрав стомашно-чревния тракт. При липса на порезни бактерии червата стават пропускливи и за вредни вещества. Липсата на полезни бактерии води до повишаване на концинтрацията на вредните такива и до редица заболявания.
 Как и по какви критерии избирате пробиотик? - Търся пробиотици с повече щамове бактерии и в комбинации с пребиотици и/или витамини.

# 35
  • Mediterraneo
Пробиотици приемаме при прием на антибиотици или при проблеми със стомаха и ако са назначени от лекар.

# 36
Пробиотик купувам какъвто ми препоръча лекаря, тоест не го избирам аз, а според препоръката на лекуващият лекар.

# 37
Пробиотиците повлияват благоприятно стомашно-чревната система, подпомагат имунната система.Пробиотик използвам по препоръка на личният лекар или фармацефт.

# 38
Полезни са за чревната флора и имунитета. Задължителни са при прием на антибиотици. Сама ги избирам.

# 39
Според мен основното значение за организма е подобряване на чревната флора. Оттам вече следва и подсилване на имунитета. Когато избирам пробиотик, гледам вида бактерии, включени в него, както и техния брой.

# 40
Пробиотиците съдържат полезни бактерии за стомашно- чревния тракт, укрепват имунната система, подпомагат изхвърлянето на отпадните продукти. При избор ми  на пробиотик, е важно той да съдържа голям брой бактерии и разнообразие от поне 10 различни щама.

# 41
Полезни са за чревната флора, обикновено купувам след консултация с педиатър.

# 42
Пробиотиците са полезни при прием на антибиотик, за да балансират червената флора и да стимулират имунната система.
Рядко използваме пробиотици превантивно. Затова при изписани лекарства се доверявам на лекарската преценка кой пробиотик би бил подходящ.

# 43
Обикновено по предписание на лекаря или по това кои "харесва" детето ми. Пробиотиците са полезни за чревната флора, а от там и за целия имунитет на организма. Пробиотиците спомагат за качественото и правилно преработване на храната в червата и съответно за очистването на организма.

# 44
Пробиотиците се грижат за по- силен имунитет и здрав стомах.
Избирам ги според цена, бройки и впечатления от близки и аптекари.

Общи условия

Активация на акаунт