Дубай - тема 15

• 76 843
  • 898
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Цитат
Ексурзовода ми каза, че се ходи най-много на плаж до април. Макар и тогава да е  много горещо. Лятото темп.стигали до 50 градуса. Ние се върнахме вчера и на плажа беше 38градуса,едва се стоеше. Така, че не става дори и за големи. За май не ми се мисли. Там имало два сезона - горещ и много горещ от април нататък.

Искам да е попитам kолко градуса е морската вода и къде ходихте на плаж?

аз съм бил в Дубай от 20 март до 1 април. И единствено на плажовете в Абу Даби водата ставаше за нормално къпане. В Дубай на абсолютно всички плажове си беше хладка, около 20-22 градуса. Абе колкото да се изфукаш със снимки в Инстаграм.... Преди април месец няма как да е поне 25 градуса...

# 181
  • Бургас
Ние бяхме близо до виенското колело.Не знам как точно се казва там плажа ,тъй като ни извози автобус към хотела.Водата ставаше за къпане.

# 182
JBR е плажът. Да, водата в момента е идеална.

Ние бяхме близо до виенското колело.Не знам как точно се казва там плажа ,тъй като ни извози автобус към хотела.Водата ставаше за къпане.

# 183
Здравейте,

получих потвърждение на една резервация, в която ме предупреждават, че маските в Дубай са задължителни през цялото време освен когато се храните или сте в морето.
Това така ли е действително?

# 184
  • София
Да навсякъде се носят маски и се следи дали това се спазва, тук таме може да я свалите леко под носа, но не е много желателно.

# 185
Има и доста хора с маски на брадата. Особено вечер. В метрото също има такива с маски под носа. Но като цяло се носят.

# 186
  • Бургас
Казаха ми, че глобите са много големи, така, че си преценете дали да рискувате. Всъщност който хванат. На мен ми направиха забележка на фонтаните, но обясних че се снимам. На плажа по близо до водата няма проблем да сте без маски. Общо взето са много стриктни. Ако си без маска в хотела, глобите са за тях, затова  и те следят.

# 187
За снимка поне неможе ли да се махне маската за малко? Angry
Освен ПСР тест 72 часа преди полета необходимо ли е някаква декларация да се попълва?

# 188
Не се попълва декларация. За снимки на открито може набързо без маска, в моловете-не

За снимка поне неможе ли да се махне маската за малко? Angry
Освен ПСР тест 72 часа преди полета необходимо ли е някаква декларация да се попълва?

# 189
  • Бургас
Навсякъде където се сещах си махах маската за снимките ,дори и в мола ,но набързо и явно не са ме видели тогава.Декларации попълнихме,дадени от тур.агенция,но така и не ги поискаха никъде.Общо взето си е много неприятно с тези маски при тези температури и то навсякъде.Ако не ми беше запланувана екскурзията от миналата година и най-вече вложени средствата, при тези условия не бих си помислила да ходя сега.Още повече ,че и сумата за тестовете е допълнително перо.

# 190
Навсякъде където се сещах си махах маската за снимките ,дори и в мола ,но набързо и явно не са ме видели тогава.Декларации попълнихме,дадени от тур.агенция,но така и не ги поискаха никъде.Общо взето си е много неприятно с тези маски при тези температури и то навсякъде.Ако не ми беше запланувана екскурзията от миналата година и най-вече вложени средствата, при тези условия не бих си помислила да ходя сега.Още повече ,че и сумата за тестовете е допълнително перо.
На връщане от Дубай къде си правихте ПСР теста там или в България? На летището в Дубай изискват ли такъв при заминаване?

# 191
  • Бургас
Тук ги правихме, защото и там е със записване, на места са по-скъпи отколкото в България. Ако излезеш положителен си там под карантина на собствени разноски. На летището казваш, че ще си правиш теста тук. Отпадна ни и опцията правим и тръгваме, защото тези тестове ти излизат до 250-300 дирхама, а там където е ниска цената чакаш ред и го правиш 24 напред, за да си получиш резултата. Тук има друг цирк, но все пак ти е по-спокойно като се прибереш. Чакаш по опашки за изследвания, в РЗИ не го приемат как да е. Минава цял ден да те освободят. Повече това с пътуване навън няма да си го причиня, , докато не се нормализират нещата.

# 192
На летището в Дубай не искат тест на излитащите. Можете и в Мола на емиратствата да си направите тест, можете и когато се върнете. Имате 24 ч.да го изпратите на pek17@srzi.bg за да отпадне карантината.

# 193
  • Бургас
Когато бяхме в мола имаше поне 10 души, чакащи за тест. Ние също мислехме да се наредим. Впоследствие разбрахме от екскурзовода, че в мола искат предварително записване на място.

# 194
  • Димитровград
Цитат
JBR е плажът. Да, водата в момента е идеална.

Чаддъри и шезлонги има ли и на каква цена е входа?Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт