Дубай - тема 15

• 77 097
  • 898
  •   1
Отговори
# 315
Имам въпрос. През декември живот и здраве ще посетим Дубай. Как се обличате преди полета,предвид факта, че тук ще е 5-6 градуса, а в Дубай 25-26. Къде си оставяхте дебелите дрехи? Не ми е изгоден вариант да ги нося до Дубай.

# 316
  • ново
Кристал, ще ти кажа след седмица 😄 живот и здраве. Не знам дали ще е топло в самолета. Дъщеря ми кацна от Америка преди 20 дни и беше измръзнала в самолета. Смятам да пътуваме с блуза с дълъг ръкав и някаква горна дреха, жилетка може би. Но, нека да видим ще ти пиша.

# 317
Кристал, ще ти кажа след седмица 😄 живот и здраве. Не знам дали ще е топло в самолета. Дъщеря ми кацна от Америка преди 20 дни и беше измръзнала в самолета. Смятам да пътуваме с блуза с дълъг ръкав и някаква горна дреха, жилетка може би. Но, нека да видим ще ти пиша.
Ще чакам. Да не ме забравиш само Grinning
Хубаво да си изкарате.

# 318
В момента съм в Дубай. Носим си дрехите, на летище София няма място за багаж, а и в самолета е хладно. Не е проблем да стигнете до хотела. И в такси, и в метро има климатици.

# 319
В момента съм в Дубай. Носим си дрехите, на летище София няма място за багаж, а и в самолета е хладно. Не е проблем да стигнете до хотела. И в такси, и в метро има климатици.
Как стои въпросът с интернета? Предплатена карта ли ползвате или wi-fi?

# 320
Ние не сме купували карта, ползваме само WiFi. На летището можете да си купите карта, но не мога да кажа цени. Ще минете край гишетата на излизане.

# 321
Здравейте,
Някой, ходил на нова година в Дубай, може ли да сподели дали става за плаж? Как е времето тогава?

# 322
Аз съм била октомври и ноември и не мога да съм полезна от личен опит. Дават го около 24° през деня, но предполагам водата ще е хладна.

Не зная дали е коментирано, но искам да споделя, че в Mall of Emirates вече има магазин за алкохол за туристи 😁. Намира се близо до Карфур от външната страна откъм паркинга. Предлагат всичко вкл. вино и бира. Искат паспорт ✌️

Последна редакция: пн, 15 ное 2021, 16:35 от Merivas

# 323
Още един въпрос... как са според вас като местоположение тези хотели: Golden Tulip Media Hotel, Elite Byblos Hotel и мнение за тях ако сте ги посещавали?

# 324
Здравейте,
Планираме една седмица през декември да отидем до Дубай, с децата.  Ваксинирани сме, но чета, че ни трябва ПСР и на отиване и на връщане. За отиване ще е лесно, на връщане - има ли конкретни лаборатории, ако да - кои, колко струва ПСР-а?
На вън с маски ли са хората, задължително ли е, от каква възраст?
Планираме да се придвижваме с метрото, колко струва едноседмична карта на човек/или има вариант за фемили тикет?
Прочетох, че трябва една седмица по-рано да прикачим нашите сертификати в тяхна система.  Ако пропускам нещо важно, моля да обърнете внимание.

# 325
  • Стара Загора
С ПСР отивате, а на връщане тук в БГ бърз тест, тъй като те са в зелената зона в момента. ПСРа не се прикача никъде предварително.

# 326
Благодаря! Може би съм чела старо инфо.

# 327
Здравейте,
Планираме една седмица през декември да отидем до Дубай, с децата.  Ваксинирани сме, но чета, че ни трябва ПСР и на отиване и на връщане. За отиване ще е лесно, на връщане - има ли конкретни лаборатории, ако да - кои, колко струва ПСР-а?
На вън с маски ли са хората, задължително ли е, от каква възраст?
Планираме да се придвижваме с метрото, колко струва едноседмична карта на човек/или има вариант за фемили тикет?
Прочетох, че трябва една седмица по-рано да прикачим нашите сертификати в тяхна система.  Ако пропускам нещо важно, моля да обърнете внимание.
Здравей! Изпращам ти сайта на метрото с цената на билетите,картите.https://www.dubai-metro.me/dubai-metro-tickets/

# 328
Снощи се върнахме от Дубай. На отиване задължително ПСР тест, на връщане и на летището в Дубай, и на летището в БГ ни искаха сертификат за ваксинация. За деца не зная обаче. Не трябват приложения.
НОЛ карта за транспорт вече не се продава на летището, а в метростанциите и в билетни центрове. Ние купихме от Mall of Emirates преди коридорите за влизане в метрото - 25 АЕД на човек. Не зная за фамилни карти. Може би в сайта ще пише.
Приятно изкарване!

Последна редакция: ср, 17 ное 2021, 12:29 от Merivas

# 329
Ако не сме ваксинирани само с ПСР не става ли? И щом е на връщане какво става ако нямаш ваксина?

Общи условия

Активация на акаунт