Дубай - тема 15

• 77 079
  • 898
  •   2
Отговори
# 465
desita7878,  предполагам сте видяли че сайтът на катарските авиолинии може да се обърне на български:

https://www.qatarairways.com/bg-bg/homepage.html?CID=SXBG2345689 … amp;gclsrc=aw.ds?

Когато си избирате полети има варианти на тарифа, четете внимателно условията на тарифите, катарците не са ниско бюджетна компания и при определени условия могат да ви сменят датите на полета или възстановят сумата (вкл. и с ваучер). По принцип за Дубай се пътува най-често с wizz air и flydubai, тъй като полетите са директни и ценово излизат по-изгодни (и двете са лоу кост авиолинии).  Здравна застраховка може да си купите от застрахователно дружество тук или през брокер като SDI, ако искате да има и покритие за Ковид питайте изрично, защото не всеки го предлага. За Дубай искаха да има застраховка с такова покритие, но скоро не съм проверявала как стоят нещата.

Относно въпроса за излизане от Доха при по-голям престой, на летището предлагат такива турове в определние часове, вероятно на място ще ви дадат точна информация, но ето и на сайта си има информация:

https://www.qatarairways.com/bg-bg/offers/doha-city-tour.html?iid=ALL56560790

# 466
desita7878,  предполагам сте видяли че сайтът на катарските авиолинии може да се обърне на български:

https://www.qatarairways.com/bg-bg/homepage.html?CID=SXBG2345689 … amp;gclsrc=aw.ds?

Когато си избирате полети има варианти на тарифа, четете внимателно условията на тарифите, катарците не са ниско бюджетна компания и при определени условия могат да ви сменят датите на полета или възстановят сумата (вкл. и с ваучер). По принцип за Дубай се пътува най-често с wizz air и flydubai, тъй като полетите са директни и ценово излизат по-изгодни (и двете са лоу кост авиолинии).  Здравна застраховка може да си купите от застрахователно дружество тук или през брокер като SDI, ако искате да има и покритие за Ковид питайте изрично, защото не всеки го предлага. За Дубай искаха да има застраховка с такова покритие, но скоро не съм проверявала как стоят нещата.

Относно въпроса за излизане от Доха при по-голям престой, на летището предлагат такива турове в определние часове, вероятно на място ще ви дадат точна информация, но ето и на сайта си има информация:

https://www.qatarairways.com/bg-bg/offers/doha-city-tour.html?iid=ALL56560790

Благодаря ви за отделеното време и насоки.
Да,знам че има по изгодни самолетни билети на компаниите които сте посочили.
Дъщеря ми има мечта за Доха,и затова искаме от там/не случайно сме избрали полети с дълъг интервал от престои в Доха/

# 467
Здравейте пак.
Видях че доста хора препоръчват два пт ресторантите в Дубай мол, които имат гледка към фонтаните - Карам Бейрут и Ал Халаб.
Имам рожден ден в един от дните докато сме там и ми се иска дточно тогава да вечеряме там и да гледаме фонтаните и Бурж Калифа.
Иска ми се да направя резервация, за да съм сигурна, че ще имаме подходяща маса.
Някой правил ли е резервация? Видях че има разни приложения, през които може да се резервира, но дали може да избирам маса?
Предполагам има доста хора и ако отидем направо на място няма да имаме шанс съвсем.
Които е бил в някой от двата ресторанта, моля да се включи и да каже има ли много хора, чака ли се за маса, има ли маси вътре и вън или всички са на тераса с гледка към фонтаните?
Изобщо не мога да направя програма. Ще сме там 3 пълни дни, което е супер малко, но това е положението. Искам да отидем на Сафари, Глобъл Вилидж, Разходка с лодка на Марината, фонтаните,да се качим на Бурж Калифа и общо взето това е. Всичко друго щее бонус и се надявам да успеем да видим това онова препускайки. Много ми се иска да видя и някакъв местен пазар.
За Абу Даби също се чудим. Като цяло не съм купила билети за нищо още, защото чакам ПСРите.. да не стане някоя изненада в последния момент.
Всякакви идеи и съвети приемам Hug

# 468
Моето предложение е да отпадне сафарито и да се насладите на нещо друго. На Абу Даби например или ако влизането е проблем, на нещо в Дубай. На сафари е страхотно, но се предлага като преживяване и в други държави.

# 469
Аз пък не останах очарована от Глобъл Вилидж, от сафарито обаче не бих се лишила. Беше невероятно изживяване.

# 470
Здравейте пътешественици, много ми се иска да посетя Дубай след като приключи тази драма с коронавируса и зелените сертификати. Определено мисля да се възползвам от услугите на туристическа агенция,  но ме притеснява езикът, не ми е много добър английският и се опасявям, че това ще е проблем. Може ли да споделите от Вашият опит има ли наистина причина да ме тревожи това?

# 471
Няма защо да те тревожи. Това е държава, в която живеят хора от цял свят, с различно ниво на англ, вкл.почти нулево. Никой не се отнася пренебрежително към вида на английския ти, а просто се опитва да те разбере и да помогне по най-добрия начин.

# 472
Аз пък не останах очарована от Глобъл Вилидж, от сафарито обаче не бих се лишила. Беше невероятно изживяване.
Глобъл вилидж е под въпрос, ако остане време последната вечер. Не ми се иска да скипвам сафарито, отдавна ми е мечта.
Абу Даби ще трябва да е първият ден, за да важат ПСР-те.

# 473
Здравейте пътешественици, много ми се иска да посетя Дубай след като приключи тази драма с коронавируса и зелените сертификати. Определено мисля да се възползвам от услугите на туристическа агенция,  но ме притеснява езикът, не ми е много добър английският и се опасявям, че това ще е проблем. Може ли да споделите от Вашият опит има ли наистина причина да ме тревожи това?
аз съм си избрала програма на дари тур от 14.март.  смятам да се запиша скоро. Дано да се съберат хора

# 474
Здравейте, предстои ми пътуване до Дубай. До колкото разбрах от темата маските са задължителни и на открито? Неваксинирани сме, от тур агенцията ни казаха, че ще трябва ПСР на отиване и на връщане. Някъде бях чела, че на място избирателно правят ПСР на летището, както и на 6 ден е задължително да направим, но от агенцията отрекоха тази информация. Някой пътувал скоро ако може да сподели? При кацане в България имаме ли задължителна карантина 72ч., тъй като не съм сигурна до колко е обновена информацията на Министерството? За Абу Даби само ваксинирани, така че отпадаме. За Експо-то смятах, че няколко часа ще стигнат, тук чета, че един ден не е достатъчен, така че ще трябва да направя промени в програмата, при положение, че със сигурност няма да четем всички надписи и да посетим всички павилиони. Smiley

# 475
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте, предстои ми пътуване до Дубай. До колкото разбрах от темата маските са задължителни и на открито? Неваксинирани сме, от тур агенцията ни казаха, че ще трябва ПСР на отиване и на връщане. Някъде бях чела, че на място избирателно правят ПСР на летището, както и на 6 ден е задължително да направим, но от агенцията отрекоха тази информация. Някой пътувал скоро ако може да сподели? При кацане в България имаме ли задължителна карантина 72ч., тъй като не съм сигурна до колко е обновена информацията на Министерството? За Абу Даби само ваксинирани, така че отпадаме. За Експо-то смятах, че няколко часа ще стигнат, тук чета, че един ден не е достатъчен, така че ще трябва да направя промени в програмата, при положение, че със сигурност няма да четем всички надписи и да посетим всички павилиони. Smiley

в самолета обявиха, че ще направят ПСР по желание на пътниците, но след кацането ни изведоха в коридор до ПСР центъра и направиха на абсолютно всички - с ПСР и с ваксинационни паспорти.
маските са задължително и на открито, в експото за маски следят едни роботчета - оранжевото те подканя да си я сложиш, бялото заповядва. Simple Smile
за експото от отварянето сутринта до към 6 часа сме навъртели 15 км, а не сме посетили и четвърт от палатите на страните. за нас беше интересно.

# 476
Здравейте, имам нужда отново от вашата компетентност!
Първата стъпка е направена-закупени самол.билети./със съдействие на ТА/
Сега съм на етап резервиране на хотел.Избрах два хотела,чрез"agoda"като вариантите са два със и без право на анулиране,естествено "със",е малко по скъпо.
Мой познат ми твърди,че нямало смисъл да плащам "със"тъй като при направена застрах."отмяна на пътуване"/той каза с"евроинс/можело да искам да се впише в застр.договор "покритие" за направените ми разходи/самол.билет,хотел.настаняване и платени предварително билети за посещения/атракции/.
Т.е.ако по медиц.причини/cоvid/и т.н не мога да пътувам,застрах.изплаща платените разходи от мен преди пътуването.
Ако някой знае дали това е така със сигурност,моля да сподели,за да не плащам резервацията за хотел "със"право на анулиране.
Какво ви е мнението за сайта "agoda"?Според вас като направя плащането,добре ли е да говоря с хотела,за да потвърдят че с резерв./парите/всичко е ОК.
Дайте съвет,в кредитната карта дали да имам наличност само колкото ми струва хотела?Има ли  блокиране на картата? Чувала съм,че някой хотели искали депозит при настаняване?
Може за някой да са елементарни питанията ми,но аз не съм наясно.
Благодаря предварително!

# 477
  • varna
Моля за информация от къде се купуват предплатени карти , цена и кой е оператора.
По време на Рамазана, никъде ли не може да се обядва, дори и в Мола ли?

# 478
  • ново
Etisalat.ae (нещо не мога да копирам линка)
Ние ползвахме този оператор, само за интернет. На летището, когато кацнахме ни подариха 3 карти (бяхме трима) с интернет, който е валиден 24 ч след активирането. В моловете има гишета на операторите, на летището също.

# 479
Здравейте,
Ще пътуваме в събота 12.02.
Двама души сме, ваксинирани, но март 2021г. т.е преди почти 1 година.
Ще си правим и ПСР тест в петък.
Въпросът ми към скоро завърналите се , според вас може ли да посетим Абу Даби в неделя например т.е. влизамe в 72-та часа след теста.
Немога да разбера дали спадаме към ваксинираните?
Благодаря Simple Smile

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 22:23 от keti qncheva

Общи условия

Активация на акаунт