Дубай - тема 15

• 76 660
  • 898
  •   2
Отговори
# 825
Здравейте! Знаете ли как може да си организираме разглеждането на джамията в Абу Даби? От къде може да си резервираме трансфери и колко излиза?

В голяма дилема сме дали сами да си организираме полет и апартамент под наем или през агенция да ползваме  полет и хотел???
Особено по-предния пост ме замисля какво се случва при отменен полет в случай на самоорганизация?
Правите ли някакви застраховки за такива случаи?
Кой самолетен билет е по-добре да се закупи basic (без нищо и да добавя 20 кг) или wizz go (където има включен 10кг салонен багаж, 20кг чекиран и тн...)
Определено по-добре ми звучи и като цена и като време ние да си организираме атракциите.....

Здравейте, преди три месеца бях в същата чуденка и реших сама да организирам всичко, а пък накрая ще видим дали това е по-добрия вариант или с агенция.
Излитаме на 04.02, ще бъдем 5 пълни дни в Дубай. Първо закупих билетите (450 лв. за двама, двупосочно с две раници и един малък куфар), малко след това ги канселираха от Уиз и сменихме датите по наш избор, без да се доплаща нищо. С настоящите билети ще кацнем в Абу Даби, но на връщане излитаме от Дубай, което за мен е ок. Има денонощен трансфер от Абу Даби до Дубай, 35 дирхама на човек, затова и не планирам да нощуваме в Абу Даби, не че нямам желание, но просто искам да имаме повече време в Дубай.

Първо резервирах хотел със закуска само, след това размислих и добавих и вечеря, защото така ще ми бъде по-спокойно, а и най-верятно по-изгодно (дали е правилното решение - не знам). Гледах закуската и вечерята да са в широк часови диапазон - например вечерята е от 18 часа до 23 часа.
Направила съм програмата по дни (не е на 100% готова), всички екскурзии ще ги платим онлайн през разни сайтове. Цените са доста по-ниски от тези на българските агенции, сравнявах всяка една атракция, колкото и налудничево да звучи. Satisfied Планирала съм поне 1 ден изцяло за плаж (ако времето е подходящо).
В програмата като екскурзии/атракции съм включила: Сафари, Бурж Кхалифа, Аквариума, фонтаните, Miracle Garden и Global Village още са ми под въпрос, Круиз с яхта + храна, Safari Park ми се иска, но е доста отделечено и още се чудя как да го вмъкна.
Има още време да финализирам програмата, но за сега това съм набелязала като за първо ходене.

# 826
И аз искам да направя същото, но все още търся евтини билети 🙂

# 827
  • София...........
Дами, които резервирате апартаменти през Airbnb някаква Дубайска мода или нещо ново е при пристигането да се взима гаранционен депозит и как се случва това?
И другото, което ми се случва за първи път е да ми съобщят , че 2 часа преди chek in ще получа адреса на апартамента?

# 828
Здравейте! Знаете ли как може да си организираме разглеждането на джамията в Абу Даби? От къде може да си резервираме трансфери и колко излиза?

В голяма дилема сме дали сами да си организираме полет и апартамент под наем или през агенция да ползваме  полет и хотел???
Особено по-предния пост ме замисля какво се случва при отменен полет в случай на самоорганизация?
Правите ли някакви застраховки за такива случаи?
Кой самолетен билет е по-добре да се закупи basic (без нищо и да добавя 20 кг) или wizz go (където има включен 10кг салонен багаж, 20кг чекиран и тн...)
Определено по-добре ми звучи и като цена и като време ние да си организираме атракциите.....

Здравейте, преди три месеца бях в същата чуденка и реших сама да организирам всичко, а пък накрая ще видим дали това е по-добрия вариант или с агенция.
Излитаме на 04.02, ще бъдем 5 пълни дни в Дубай. Първо закупих билетите (450 лв. за двама, двупосочно с две раници и един малък куфар), малко след това ги канселираха от Уиз и сменихме датите по наш избор, без да се доплаща нищо. С настоящите билети ще кацнем в Абу Даби, но на връщане излитаме от Дубай, което за мен е ок. Има денонощен трансфер от Абу Даби до Дубай, 35 дирхама на човек, затова и не планирам да нощуваме в Абу Даби, не че нямам желание, но просто искам да имаме повече време в Дубай.

Първо резервирах хотел със закуска само, след това размислих и добавих и вечеря, защото така ще ми бъде по-спокойно, а и най-верятно по-изгодно (дали е правилното решение - не знам). Гледах закуската и вечерята да са в широк часови диапазон - например вечерята е от 18 часа до 23 часа.
Направила съм програмата по дни (не е на 100% готова), всички екскурзии ще ги платим онлайн през разни сайтове. Цените са доста по-ниски от тези на българските агенции, сравнявах всяка една атракция, колкото и налудничево да звучи. Satisfied Планирала съм поне 1 ден изцяло за плаж (ако времето е подходящо).
В програмата като екскурзии/атракции съм включила: Сафари, Бурж Кхалифа, Аквариума, фонтаните, Miracle Garden и Global Village още са ми под въпрос, Круиз с яхта + храна, Safari Park ми се иска, но е доста отделечено и още се чудя как да го вмъкна.
Има още време да финализирам програмата, но за сега това съм набелязала като за първо ходене.
Вземете круиза с яхта по Марината. Няма такова изживяване. Много красиво.

# 829
Здравейте, момичета!
Ще посетим Дубай за първи път след две седмици и тъй като ще отпразнувам там рожденния ми ден се интересувам от предложение за ресторант около фонтаните. Бихте ли ми препоръчали някое местенце което ви е харесало
Нямаме претенции относно кухнята

# 830
  • ново
http://www.dubaiconfidential.ae/food-and-drinks/review-bebabel-in-dubai-mall/ Тук сме сядали ние и сме доволни.

# 831
Имаше една пицария точно до фонтаните. Там сядахме, но за съжаление не си спомням името й. Уникални пици.

# 832
Здравейте!
Може да се повтарям, но искам да пипитам за Абу Даби и Дубай трябва ли някаква регистрация или QR код? ПСР  и серитфикати за ваксинирани също отпаднаха?
За тези, които са ходили до Глобал вилидж и Миракъл гардън- как стигнахте до там? До Глобъл вилидж виждам, че спирката на автобуса е доста отдалечена. Могат ли да се съчртаят двете атракции за един ден? Хотелът ми е до Мол ъф Емирейтс.
А до Рамката? С какво може да я съчетаем- примерно разходка в Стария Субай?
Като ходихме в Дубай преди 7 г., имаше един страхотен круиз по Марината- Xclusive Yachts, като всяка среда беше на половин цена. Сега мисля, че няма такава оферта. Вие от кой круиз сте доволни?

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 09:32 от mmmvvv

# 833
Здравей, отпаднаха всички изисквания за ваксини и ПСР тестова още от Ноември.  Глобъл Вилидж е огромно, според мен не е подходящо да се съчетава с нищо на същия ден. Ние там бяхме 3 часа и не стигна за нищо нова време. До рамката ходихме с такси. Бяхме в същия район като вас. Може да комбинирате стария Дубай и Миракъл Гардиън.

# 834
Глобъл вилидж отваря в 4 следобед, естествено, че може и трябва да се съчетае, освен ако цял ден не спиш да събираш сили за него.

И по каква логика Миракъл Гардън се съчетава със стария Дубай?!

# 835
  • София...........
.........

Излитаме на 04.02, ще бъдем 5 пълни дни в Дубай.
...........

Ralitsa Zdravkova 732730, Благодаря, че ми вдъхнахте смелост и вече имаме самолетни билети и букнати апартаменти. Flowers Hibiscus
Набелязала съм доста неща за посещение и сега ще трябва да комбинирам по дни ....
Весело изкарване и очаквам отзиви Wink

# 836
  • Варна
Колко време отнема възстановяването на ДДС на летището,ако някой се е възползвал?И каква точно бележка трябва да се вземе при покупката?

# 837
Колко време отнема възстановяването на ДДС на летището,ако някой се е възползвал?И каква точно бележка трябва да се вземе при покупката?

Няколко минути отнема да прегледат и обработят документите ви, стига да няма много чакащи. Връщането става по банков път до месец (такъв спомен имам) след това.

# 838
Здравейте, наскоро и ние сами ще пътуваме до Дубай. Дилемата ни е Миракъл Гардън или Глобал Вилидж, за двете няма да имаме време. Пътувамее с двама тинейджъри и искам и на тях да им е интересно. Моля за съвет!

# 839
  • ново
Вие най-добре знаете кое би допаднало на вашите деца. Двете нямат нищо общо, така че  попитайте тийновете. Аз лично не мисля, че момчета в тази възраст (ако правилно разбирам) биха се впечатлили от цветя, но вие си ги познавате най-добре. В интернет има безброй снимки, разгледайте ги и сами си преценете.

Общи условия

Активация на акаунт