Отговори
# 255
Благодаря много!
Аз слушам с едно ухо Бойко, а с едно око погледнах компа на детето и стана каша.

# 256
  • В офиса
И аз съм страшно доволна от новата програма. Това съобщения във вайбър, електронния дневник и къде ли не ме побъркваше. Сега всичко е ясно. Имат даже психолог, ура!
Дъждец, къде видя програма за нашите класове? Аз имам само за малката.
Хора, какви принтери и защо всички да имат - заемат място, хаби се хартия. Не съм разпечатвала нещо от месеци даже в офиса. И телефоните за хиляди левове са също пълна глупост. Моите имат за по 300-400. Аз имам служебен за 1000+, да е по-добър, не е.
Не знам, все си мисля, че големите могат да ги гърчат повече от учене. Моето най-голямото си кара редовни часове и има още един куп задания и проекти, ей на сега говорят за Италия през 90-те, операция Чисти ръце и т.н. Докато средното шапка на тояга. За това чакам с нетърпение неговата програма, щото само оувъруоч не може. Пък аз не съм аниматор, мотиватор и прочие тор и няма да бъда.

# 257
В гугъл класрум имаше програма.
И моята девойка е шапка на тояга и ученето е недостатъчно.
Не мога да я изстържа от дивана и компютъра.
Това как тийновете понасяли тежко изолацията и липсата на разходки не важи у нас.

# 258
Да ви кажа честно, влизам в темата и истински ми се иска да има какво да коментирам, ама освен готвене, чистене, а от днес и печене на хляб, нищо друго не ми се случва.... ( то по-собре и така да си остане де)
Мрън.
Сори за спама, липсвахте ми просто! Мрън.

Абе като извъртите всички любими и не чак дотам любими домашни манджи по три пъти, после какво готвите😀

Онлайн сводка - плюсове от ситуацията: научи девойката българската история в детайли, профил й е. Остава за обща култура. Госпожата е готина, ама е от тези, дето още не са се усетили да не прекаляват. Другите са ОК.

Второ - научи неща от математиката, които доскоро не разбираше. Ще ги забрави по-най бързия начин, ама е горда.

Трето - не харчи нищо. Вие с малките не сте наясно колко рождени дни имат хората, на които трябва(ше) да се ходи и колко струват хапването по заведения и бензина. И колата стои в гаража.

Четвърто - не настива, преди все си подсмърчаше и беше болна. Почти не излиза, няма къде, даже кучето не иска с нея на разходка😀

# 259

"Не знам" не се пише слято. Има едни уроци по БНТ...
Bowtie

# 260
Да си призна честно от часовете по изобразително, музика, технолигии и физическо няма никаква полза ако не са онлайн.
По физическо пускат чудесни клипчета с упражнения но някой трябва да подканя детето. На фона, че всеки ден има тренировка от клуба предпопитам да контролирам нея. По изобразително е същата работа. Клипче или снимка с някаква дейност. Е да де ама моето не си пада по труд и творчество. И хайде пак висене на главата. За мен единственият вариант който работи са онлайн срещите с допълнирелни задания за домашно.
Които също ясно трябва да бъде обяснено къде и как се предава. Не да ходя да ги откривам или да пльосват всичко на стената на стаята. Категорично имам забележки които се надявам да изчистят. Без това ще го влачим това обучение поне още месец.

# 261
  • в страната на чудесата
При нас физиеското е с включена камера и г-н Нестор си ги подканя яко Simple Smile

# 262
Аз съм много доволна от програмата днес. Повече ми харесва от предната. Наистина има часове и паузи между тях. В паузите могат да си пишат зададените домашни, ако са съвестни.
Мислех, че изостават, защото не вземаха нов материал предните седмици, но се оказа, че явно сме били напред.

Чак онлайн за музика и рисуване не съм съгласна. Все пак ако само така тези учители ще си вземат заплатите, съм ок и с това.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 19:52 от Дъждец

# 263
.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 07:40 от Татко Мецан

# 264
  • София
Ето, друго си е да си служил!
Щом казваш, значи е така. Аз съм от поколението на късметлиите да имат военно обучение в гората. Караха ни да ги учим тези звездички и нашивки, но накрая беше голяма излагация, когато  се започна с едно "тук един горски ни се скара", а този горски се оказа полковник.

# 265
Тъй и тъй ще трият, ако се умираше от глупост, в България не знам дали ще останат 1 млн хора. То не са конспирации, па американците, па руснаците, правителството се е наговорило да си затрие данъкоплатците, защо не се правят тестове, които са неефективни, защо тестовете струват пари, защо не се ползва клетка за маймуни за транспорт на пациентите. Jesus, take the wheel... Генералът трябва да го позлатят за адекватността и най-вече за търпението.

# 266
  • В офиса
Часовете по рисуване, музика и т.н. са много хубави за малките. Те си ги търсят и чакат. За големите са безсмислени. Ако ги накарат да правят презентации, ще е натоварване, а нали идеята е да не се натоварват, ако е за почивка, те си почиват и без друго.... Ако учителите трябва да имат повече часове за заплати, да включат повече при малките, хем ще е още един час смислено занимание, което харесват, хем ще е час тишина без “мамооо гладна съм. Мамоооо, кога ще дадеш/направиш/стига си работила.......”, или пък от моя страна “затвори играта веднага! Сега!”

# 267
Явно доста време ще караме на онлайн обучение, при нас нещата с всеки следващ ден стават все по-добри, но на малките деца, каквото е моето, с всеки следващ ден им става все по-трудно да задържат концентрация. От личен опит се убеждавам, че поне в началното училище - не знам за по-нагоре - този вид обучение не е подходящ за дълъг срок от време. За седмица ОК, но за повече не става. Но в тази тежка ситуация съвсем сериозно, трябва да слушаме Генерала, а обучението може да се навакса и след това.
Просто навсякъде го обявяват генерал-майор, но при две звезди трябва да е генерал-лейтенант. Наистина се чудя.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 20:08 от Татко Мецан

# 268
  • София
На тях и в реални условия им е трудно да си задържат вниманието, затова част от часа е "пропилян" в разсейване. Това е много трудно да се обясни, защото много родители си мислят, че за 35 минути "какво толкова правят, виж как вкъщи тази страничка я написахме за 10 минути, а в клас я дъвчат един час".

# 269
Часовете по рисуване, музика и т.н. са много хубави за малките. Те си ги търсят и чакат. За големите са безсмислени. Ако ги накарат да правят презентации, ще е натоварване, а нали идеята е да не се натоварват, ако е за почивка, те си почиват и без друго.... Ако учителите трябва да имат повече часове за заплати, да включат повече при малките, хем ще е още един час смислено занимание, което харесват, хем ще е час тишина без “мамооо гладна съм. Мамоооо, кога ще дадеш/направиш/стига си работила.......”, или пък от моя страна “затвори играта веднага! Сега!”
Не се бях замислила за това, а е чудесна идея!
Така хем големите няма да бъдат занимавани, а ще уплътнят времето на малките.

Общи условия

Активация на акаунт