Отговори
# 330
Пипи, при вас в детската градина  си е редно да има значително намаление на таксата за месеците , които детето не посещава.
 В училище е друго- сега пестят от  храна, но пък ще ги хранят поне 3 седмици през лятото , а може би и повече.
Аз съм ОК да учат юли или пък  даже и част от август. Ходила е на детска градина летните месеци , не е голяма драма. И без това и да премахнат ограниченията, едва ли  ще се юрнем по почивки (море), особено в  чужбина, а ако не сме преболедували до тогава  , ще продължим да си се пазим. А и тези , които са на трудов договор вече са си ползвали отпуските и  едва ли  работодателите ще са много щастливи, точно да са  започнали отново работа и  персоналът да  реши,  че се е претрудил и иска на почивка...

# 331
Как да учат юли, че и август😀 сега, ако искате някой да ги гледа, е друга работа.

# 332
Е, че те по- големите са до края на юни. Със сигурност ще учат и през юли- 3 седмици до 20 юли. Това е при сегашната ситуация-извънредно положение до 15 април. Ако се удължи, а то ще... Отиваме на обучение до 30 юли / началото на август.

# 333
  • София
Хайде няма нужда на 40 градуса да са в класните стаи. То през май като напече и не се диша вътре в следобедните часове... Имайте малко милост към тези деца

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 19:08 от Onna-bugeisha

# 334
  • София
Моето дете се разплака тази сутрин, когато съобщих новината за ученето през юни.

# 335
Последно пролетната ваканция няма ли да учат? Не виждам смисъл да не учат. Така и така си стоим по къщите.
Силно се надявам да измислят нещо и да не се налага да се учи юли. Абсурдно е!

А в момента явно родителите на малки деца имат по-различни нужди и е добре дасе направи допитване до тях как да се решат проблемите им.

Пипи,
Скрит текст:
той не е пробвал, но нали спряха точно такива пътувания.Де факто можем ние да се върнем в София, ама няма смисъл в момента.

# 336
Хайде няма нужда на 40 градуса да са в класните стаи. То през май като нспрче и не се диша вътре в следобедните часове... Имайте малко милост към тези деца

Права си. Ама все пак учебната година трябва да завърши (като че ли) с няколко седмици  физическо присъствие на децата в училище.  За жегата- ами да си доучат през септември и после  2 дни ваканция  и започват с материала за следващия клас Joy.  Проблемът е за 7,12 клас и частично за 4-ти.

# 337
  • София
На този етап, като гледам как динамично и непредвидимо се развиват нещата, няма да се изненадам, ако и до 15 септември не се отвори възможност за физическо присъствие. Просто нищо не се знае.

# 338
Чак пък непредвидимо...

# 339
Сподели предвижданията тогава.

# 340
  • София

Аз съм ОК да учат юли или пък  даже и част от август. Ходила е на детска градина летните месеци , не е голяма драма.
Аз пък не съм! ДГ и училище нямат нищо общо. Никакъв смисъл не виждам да се удължава годината. ДО върви чудесно, а годишният материал за малките и без това вече е взет. Най-много някоя сингапурска математика да не вземат - ще го преживея по лесно от учене през лятото.

# 341
  • в страната на чудесата
И аз съм любопитна.
Ежко, дойде ли си младежа от УК

# 342
Лейка, ти да не си една от ежковите кандидат-свати, та питаш за сина му? 😆

# 343
  • София
Те БАН не са измислили модела още, а Щатите преди месец казаха, че при тях КВ няма да има. Преди 20 дни имаха 300 случая, днес са над 100,000 - но да, всичко е предвидимо и в окото ми плува корабче.

# 344
Само на мен ли ми е все тая какво ще се случи с учебната година, кога ще е лятната ваканция, кога ще започне новата учебна и т.н.?
Само да сме живи и здрави, всичко друго ще се нареди.
Подозирам, че пръст в непукизма ми има и прекомерното ми домакинстване и готвене.
Ми в рамките на три дни, освен всички манджи, които съм сготвила, направих и .....96 локумки! 96! Любимата ни пекарна затвори... И ей ме на! Ма да не си мислите, че съм ползвала кукъри, мукъри и миксери. Мне. Две голи ръце и една точилка.😂

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 21:14 от Фран

Общи условия

Активация на акаунт