Отговори
# 420
  • София
Думите миза държавното и престъпника не са измислица, проиграхте го този вариант.
На мен пък това ми е странно. Сама пишеш, че сте избирали хубав квартал с идеята училището да е хубаво. Как прецени (че не ми се рови назад), в периода 1 - 4 клас, че детето ти ще стане престъпник, ако остане в кварталното училище?

# 421
Тези, които пищят за "бизнес равноправие" в детските градини, трябва да приемат да не получават заплати от началото до края на карантината. Заради равноправието. И да не се оплакват, че няма достатъчно детски градини за децата им после. Като за начало.

# 422
Не че няма престъпници и от ЧУ..., странен извод направи Титина 😯

# 423
Ежко, ще се учудиш да разбереш, че като изтекат 20те дена никой не ти плаща, за да не работиш. Да не говорим кой ще те чака да си бавиш заложените проекти и задачи 2 месеца или ще ги върши вместо теб.

# 424
Надявам се на обратна връзка от БШ, от КО, увекинд и златарски.
Аз писах назад за 1-ви клас Увекинд.
За тази седмица имат още видеоуроци за сметка на самостоятелната работа в classroom. Постоянно се въвеждат нови онлайн платформи, тази седмица чакаме нова по математика.
Изключително облекчение е в трудни моменти партньорът ти да оправдава или надминава очакванията ти. Така се чувствам аз в момента, но е вероятно да има хора на друго мнение за същите обстоятелства Simple Smile това е личното ми субективно мнение Simple Smile
Не очаквам да ми върнат пари и имаме подписан и платен договор за следващата година още от януари ✌За после - каквото стане, да сме живи и здрави само.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 19:52 от Птиците ...

# 425
  • София
Беболилина, аз не разбрах - ти си хоум офис или работата ти е такава, че изисква да присъстваш на работното си място (т.е. несъвместима е с хоум офис)?

# 426
Детето ми е на възраст, в която хоум офис е невъзможен. Не се е научило да се самоотглежда все още.

# 427
  • София
Детето ми е на възраст, в която хоум офис е невъзможен. Не се е научило да се самоотглежда все още.
Значи да разбирам, че работодателят те пуска в хоум офис. Все пак би трябвало и той/тя да се съобрази, че хората в хоум офис имат малки деца (и всякакви деца) и не е като да не знае, че има ИП и ДГ не работят, както и че не може да си метнем децата на уязвимите баби да го гледат. Ако си загубиш работата заради това в условия на ИП, според мен казусът си заслужава да стигне до медиите.

Нашето най-малко сме си го отгледали без бавачки и баби и все някой работеше от вкъщи заради него. И пак си го отгледахме. Според мен всички работодатели поне по отношение на хоум офиса трябва да проявят разбиране в ситуацията, в която се намираме в момента.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 19:58 от Аш

# 428
Ежко, ще се учудиш да разбереш, че като изтекат 20те дена никой не ти плаща, за да не работиш. Да не говорим кой ще те чака да си бавиш заложените проекти и задачи 2 месеца или ще ги върши вместо теб.
Ще се изненадаш да разбереш, че:
1. НОИ и НАП  няма да дадат на бизнеса 20 дена аванта, защото (теоретически) трябва да плащат болничните (вкл. твоите), както и заплатите на лекарите и медицинските сестри
2. Работодателят не е длъжен да ви пуска всичките в отпуска по едно и също време. Камо ли пък платена такава. За карантина по закон се полагат болнични. Който закон нашето правителство заобиколи с извънредното положение.

Нима? Сестра ми отглежда в момента две деца (на година и на три), работейки хоум офис в Германия.

# 429
  • Пловдив/София
Не успявам да чета всичко, но моята гледна точка за таксите: редно е да ги намалят с всичко над заплатите на учителите и постоянните разходи (наем). Храна, ток, отопление, материали, допълнителни придобивки за служителите- спират да текат. Това означава около 30% отстъпка грубо казано. Отделно те все пак предоставят онлайн обучение, в ДГ е далеч от реалната услуга, ама някакъв опит учителите да си изкарат заплатите.
Докато можем са си го позволим, опитваме да “въртим” икономиката почти както досега. Платихме си една такса за ДГ, плащаме онлайн логопед, сметки и тн. Ясно, че не всеки мисли така, мои колеги смятат да “прецакват” банките понеже имало опция за отсрочка (те не са притиснати финансово).
По принцип лятото как сте плащали ЧДГ? Пак е вървяла някаква намалена такса за запзване на място. Минимум същата е дължима и сега. Като клиент ми се иска да спестя, защото и нашето положение не е сигурно в момента, но се поставям в обувките им и няма как да се запъвам.

# 430
Как ги сметна 30-те процента, Пипи?
Храната е или на "абонамент", или я спасяват, както очакват да ги спасявате.
Токът и парното си текат в почти същите обеми (ако замръзнат тръбите, ще е бедствие напр.), материалите са вече купени, а не съм сигурен, че допълнителните​ придобивки на персонала са нещо извънредно. Отделно си има и допълнителни разходи по охрана например.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 20:13 от Ezhko

# 431
# 432
Тези, които пищят за "бизнес равноправие" в детските градини, трябва да приемат да не получават заплати от началото до края на карантината. Заради равноправието. И да не се оплакват, че няма достатъчно детски градини за децата им после. Като за начало.
Имам колеги (не са 'доста', но достатъчно, за да направим извод за ситуацията като цяло) в софтуерни фирми които от април минават на 4 часов работен ден, с намалени съответно заплати. Дали работодателите им са ги питали дали имат някакви разходи за детски градини или училища...

# 433
  • Пловдив/София
Опитвала ли си? Напълно те разбирам колко е трудно и изнервящо, но от 1.5годишно гледам възможно най-буйното дете с работа от вкъщи по няколко седмици (боледуванията). Изнервено ми беше, не работех на 100%, имало е “ака ми се” до микрофона във важна среща, но съм оцеляла, болничните не бяха по-добра опция. Отделно доработвах вечер например, за сметка на по-разхлабено в “будното” му време. Опитвай някак си, едва ли си едниствената в тази ситуация. Пращам много положителна енергия и кураж!

# 434
  • В офиса
Не се сещам за такава възраст ? Имам достатъчно опит. Нищо няма да ти стане, ако спиш с 5 часа по-малко от едно малко дете. Освен това предполагам, че имаш партньор, с когото си поделяте отглеждането. Хич не искам да нравоучавам, за това се самоцензурирам.

Общи условия

Активация на акаунт