Пети клас 2019/2020

• 29 774
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Много удължат. Не знам какви оценки ще имат накрая и какво ще научат.

# 91
И при нас оценки няма,липсват и тестове.

# 92
Като свърши карантината ще ги побъркат децата от тестове и изпитвания по всички предмети .☹️

# 93
  • Майничка
Нашите си ги изпитват, тестове също имат, но не нанасят оценки.

# 94
  • София
Па при нас и оценки, и изпитване... ето утре смятах да ходя да пазарувам, а се оказа, че ще ги изпитват да рецитират "Хайдути" и ще правят тест по История. Теста ще е онлайн, няма да се налага да снимам, но дано нещо друго технически не изникне докато не съм у дома.

# 95
Здравейте да се запиша и аз
Вече трета седмица е тази лудница и вкъщи. Всеки учител се опитва да предаде нормално урока, но проблеми много. Кой влязъл кой не докато се съберат и 15 мин са минали и не им остава време за нищо. Оценки няма. Тестове трудно да правят. Но трябва и повече отговорност от децата, а някои я нямат и даже пречат.

# 96
  • София
Слушам изпитване върху първата част на "Хайдути", хем ми е забавно, хем се кефя на госпожата. Не знам как ги контролира да не четат, но явно не го правят. Едно дете  напусна часа преди да го изпитат. За сега му написаха забележка, но ще го изпитат следващия път и ако пак напусне, ще има двойка. Всички имаме телефоните на учителите и инструкция, ако връзката прекъсне да им звъннем, за да няма "бягане" от часове.

# 97
  • Майничка
То си е мастър клас да четеш и декламираш едновременно, променя се дъх, ритъм, всичко. Особено при по-малките, за които научаване наизуст = изстрелване на един дъх. Няма значение дали става дума за поезия или проза - само който е свикнал да работи с дишане и да държи пауза, може да се справи незабележимо.

# 98
  • София
При нас изпитват и контролни правят. Всичко си е както в училище.
Силно се надявам да не им вземат ваканциите. Дори и тези занимания по интереси - музика, рисуване и физическо, през седмицата на пролетната ваканция ми идват малко вповече.
При нас по музика нещата са доста сериозни. Вече два пъти ми се налага да търся помощ от приятел.

# 99
  • около Варна
При нас онлайн обучението върви с пълна сила, преминахме към тийма, учителите преподават уроците, максимално се доближава до реален учебен процес.

# 100
  • София
При нас и по ФВС дори си се провеждат часове, пускат камерите и започват ОФП. Всъщност е забавно и децата се кефят, защото виждат разни кучета, братчета и сестрички, които също се включват. Правиха и тест (което е пълна глупост за мен - някакви правила за баскетбола).  По рисуване снимат и качват рисунки или пускат камерите и показват на екрана. По музика си учат, изпитват ги, тест правиха, презентации за престоящите празници.
По БЕЛ домашните се пишат на word и се сподеят с госпожата в група в google drive. В резултат на това щерката пише вече бързо и на клавиатура, форматира текст много по-успешно, вмъква картинки. По математика госпожата ползва пад, с който чертае - споделя екрана и си преподава. По останалите предмети е истински учебен процс и пълна тишина в часовете - мютнати микрофони. Учителите разказват, споделят екрани, пускат клипчета и презентации, диктуват.
Скрит текст:
Само дето ме хващат бесовете като видя какви мъдрости е предала "математичката" - колкото и да не трябва да се оспорва мнение на учител, да напишеш правило, че в един триъгълник височините са равни - е няма как да си мълча. Първо мислих, че е пишело, че се пресичат в една точка - ами не, пише равни. После реших, че говори за равностранен - ами не, за произволен. Нарича височините "петИ" - то че има такъв термин - има, но не в смисъл на отсечката, а на пресечната точка със срещулежащата страна. Ама да каже "пускаме петите към страните" е непрофесионално и некомпетентно. А щерката спори с нетърпящият възражение аргумент "госпожата така каза!"
Тестовете се пращат като линк, отваряш, попълваш, финишираш и то заминава. Можеш да полаваш учебниците, но нямаш много време, ако не знаеш какво търсиш. Моята проверила някакъв нос по география, защото не била сигурна - отворила атласа, погледната. Тя си го отчете като престъпление, но в крайна сметка ако не знаеше къде е картата и къде е въпросният нос, е щяло да й отнеме мнго време. Тест от 20 въпроса за учебен час от 30 минути, като първите 10 минават в проверка на присъстващи и технически обяснения по теста и ето ти 20мин за 20 въпроса - да ги изчетеш заедно с отговорите, да помислиш. Ако не си учил, няма как да попълниш и половината.

# 101
  • София
При нас часове по физическо няма. Учителят им праща линкове с клипчета. Моят обаче не бездейства. Всеки ден имат онлайн тренировка по кикбокс.
Включиха им и часовете по Безопасност на движението, но още няма никакви материали.
И моят син започна да пише по-бързо на клавиатура. Пише по-бързо на клавиатура отколкото с химикал. Клавиатурите ни нямат никаква кирилица (на бутоните) действа на фонетична.
Учат в гугъл класрум, всички домашни се пишат в гугъл докс и се предават или споделят.

# 102
  • София
При нас часове по физическо няма. Учителят им праща линкове с клипчета. ...
И при нас от време на време праща допълнително клипчета и ми е много смешно моят като каже: "Господинът по ФВС пак ме е спамил с корейска зумба"

мандаринка, много добре звучи при вас, надявам се на все повече места да се ошлайфат.

Кой спомена за РС онлайн? Да сподели как е минала.
Аз установих, че всяка седмица ще ми пращат анкета от училището, касаеща ДО и състоянието на детето. Ми не знам вече какво по-различно да им пиша, взех да се повтарям и се чудя дали да я изпращам изобщо?

# 103
  • Пловдив
Как се справят децата с изолацията? Напират ли да излизат навън?
Аз започнах да се замислям за имунитета им при тези условия. Няма въздух, няма слънце. Живеем в оживен квартал, където често минават полицаи и приканват хората да се прибират. Фитнесът пред блока, площадките и пейките са опаковани... Не че ще ги ползваме, но много време се очертава да е така... Да не си разболеем децата така, както си стоят вкъщи.

# 104
  • Майничка
Строени сме поне по половин час 2-3 пъти на ден на терасата - простиране, прибиране, почистване на печка и фурна, разчистване, подготовка за засаждане на китки. В петък купих разсад за теменужки, като спре да вали ги подкарваме. Като е хубаво времето, пише домашните или чете навън.

Общи условия

Активация на акаунт