Пети клас 2019/2020

• 30 132
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Тази седмица има 2 изходни в четвъртък по природа и история, по бел е в петък. По география тр да си наляга парцалите, защото най-вероятно ще я изпитат - има 5 и 6.
Ама не се е трогнала особено. Драска в календара дните до ваканцията, все едно е в казарма.

# 361
Ние никакви изходни не сме правили ,няма и да правят .Изпитват ги само и от време на време правят по-някой тест. И ние имаме 5 и 6 по География и Г-на му обеща утре да го изпита да си затвърди оценката Simple Smile Никой не ми прати материали ,но се досетих за atlasi.bg та там се упражнява . По БЕЛ г-жата му каза,че е оформен има 6  и няма да го изпитва повече Simple Smile

# 362
  • Mars Hotel
Момичета, моля за помощ. Дъщеря ми има да прави синтактичен разбор на изречения за домашно по БЕЛ и едно от изреченията е "По-добре пръв на село, отколкото последен в града." Какво са "пръв" и "последен"?

# 363
  • Варна
Според мен са определения.

# 364
Аз не ги знам ,но детето каза ,че са определения Simple Smile

# 365
  • Mars Hotel
Благодаря! Аз мислех за определения също, но не бях сигурна.

# 366
Според моето дете думите са определения.
Ново контролно по БЕЛ ще имат,че старото не било на необходимото ниво и да не се притесняват,е да де,но оценка ще има,а предишната,ще отиде за иуч-бел.Спокойна бях,но днес са взели нов материал и ще фигурира.Та последно учене по този предмет.
Чакаме резултатите и ако има нещо ще го изпитват идната седмица.Класната каза,че оформят до 12-ти и след това ще има график за бележници и връщане на учебници.

# 367
Другата седмица дъщеря ми ще имат контролно по БЕЛ. Мислех че тази ще приключат.
Натрупва се вече умора в децата.

# 368
  • Майничка
Според мен са сказуемни определения. Ако се развие изречението, ще стане "По-добре (човек/ти) да е/си първи на село, отколкото да е/си последен в града". "Да си първи/последен" е съставно именно сказуемо, първи и последен са предикативни имена, т.е. сказуемни определения.

# 369
  • Пловдив
Направо ме замислихте с това изречение.При синтаксис почваме от сказуемото,а тук аз не виждам сказуемо.Ако разширя като Гери По добре е да си първи....първи пояснява подлога чрез сказумото.Така ,че според мен Гери е права,само че децата това не са го учили.

# 370
Според детето ми са определения. Сказуемни определения не са учили все още. Или поне моето дете не е учило.

# 371
  • Mars Hotel
Аз точно затова се запънах. Не са го учили със сигурност, а им го дават. Както и да е, благодаря.

# 372
Скоро не съм се включвала, единствено когато успея да влезна да прочета и проследя какво сте споделили, на повечето ви се радвам за това че имате добри учители които преподават със желание, за другите пък ме е жал, докато имахме проблем с едната учителка и в последствие с един тел. разговор нещата коренно се промениха още от следващия час, искочи друга която по никакъв начин не се свързва с децата да им обяснява, единствено във вайбър се включва за тези които нямат месинджър - а те са малко а на повечето във месинджър им пише качих ви в класрум нещата - почвайте работа, с това приключваме преподаването, да не кажа че от месец и половина ги побърква с някакви тестове по предмета и най - вече в петък, а днес им даде още един и в петък явно ще им даде и изходното а предмета е български език, съответно от целия клас единици успяват едвам да докарат 6 - ци, и то по милост, днес за пореден път се убедих че не прави добър преглед на това кой какво е направил и оценяването не е реално, но да свърши тази седмица и др. малко ще си поотдъхнем, повечето изходни ще минат. Пожелавам на всички много успех и само хубави резултати, а що се отнася до род. среща от последната на живо която беше, друга не сме имали под никаква форма, когато има важно съобщение класната пише в групата, като се попита за бележници отговора е нищо не са казали още и до там. Дано есента си тръгнат нормално на училище ноооо, не ми се вярва.

# 373
Момичета, моля за помощ. Дъщеря ми има да прави синтактичен разбор на изречения за домашно по БЕЛ и едно от изреченията е "По-добре пръв на село, отколкото последен в града." Какво са "пръв" и "последен"?
Много бих искала да можех да отговоря, но материалът за 5 ти клас по БЕЛ ми е невъзможен. Добре, че е математиката, че шях да се чувствам много тъпа.

# 374
Някой има ли  впечатление за тези тестове по математика :

Общи условия

Активация на акаунт