Пети клас 2019/2020

• 30 139
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Последните 3 месеца го понатоварихме доста Grinning, та съвсем отказва от време на време. За школото говоря Simple Smile
vita, чак мен ме подразни поведението на учителката ...  и не оценката, а демотивацията и вероятно разочарованието, което е изпитало детето.
Ясно, че не всички деца ще станат художници ...
Моето примерно не рисува добре, знае си го, но пък се старае - изпрати всички задачи, които му бяха поставени. Имаше само 6-ци по време на ДО, за разлика от присъствената форма.
Просто учителят оцени старанието.

# 526
  • София
Да се разпиша в темата и аз!
Свърши този 5 клас, двата срока бяха толкова противоположни - труден първи - адаптивен,  препускащо насам натам дете с тежка раница на гърба, но развълнувано от всичко ново и някак лековат втори, с втренчено в екран дете със слушалки, някак вяло и отпуснато! А познайте кое предпочитам? Дори и да си беше почти пълноценно нашето ДО, не го заменям за другото, нормалното, и детето така мисли. Не ми харесва да гледам картинката - вкъщи, по домашни дрехи, само дете с учебници и светещ екран. Искам пълен с деца двор и училищен звънец, истинска класна стая, с напичащо през прозореца слънце и голяма дъска със задачи, без отсъстващи.
От детето съм доволна (почти), макар да усещам едно отпускане и организационнни пропуски у него. Нашият клас е със силен успех (традиционно за долния курс на МГ с прием), но си мисля, че като цяло набора ни 2008г. е доста силен, сравнявайки го с един преди 4 години на баткото или просто всичко се развива и летвите се вдигат все по високо и по високо, съдейки по баловете на НВО (леле, една година по близо сме).
Ваканция Ура! Може би ще почне с Под игото. Все още държи да чете задължителната литература, която съвпада със споделената по нагоре, в ограничения й списък по учебен план - от Вазов до Даръл и от Йовков, Елин Пелин, Смирненски до Екзюпери и Твен. Чакаме домашното по математика, тук таме някое състезание, лагер, малко планина, малко море и се надявам бабин дом, дето му викаха. Това разбира се е програма максимум, в мечтите ни, ако всичко е наред, молим се да е така. Програма минимум е да си стоим в София, четене, разходки, приятели и сладолед, пак е лято. Надявам се, чат пат и някой преразказ да прави. Мислите ли, че е възможно за нашия набор да променят формата на НВО и примерно да няма преразказ, а съчинение?
Всички да са здрави!

# 527
  • София
А иначе моята девойка завършва на първо място в класа и випуска - общ успех 5.87, успех на класа - 5.73.
Срочни оценки 1 срок - една петица по ФВС, втори срок - само шестици, годишни - също само
шестици.
В това Школо някои неща са тотално грешни.
Какъв среден успех 5,87?! Детето си е завършило с пълно 6.
Редно е да занулят сега текущите и срочните оценки и да оставят само годишните.
Това, което правят, противоречи на всякаква логика и никога успехът не е бил смятан така.

# 528
  • Майничка
Абе, как ще зануляват! Така си вадим статистики за 3 години назад, сакън!
Сега сериозно, зависи какви статистики е разрешил училищният админ за родители. Даскалята можем да вадим само срочни или само годишни.😁

# 529
  • София
Абе, как ще зануляват! Така си вадим статистики за 3 години назад, сакън!
Сега сериозно, зависи какви статистики е разрешил училищният админ за родители. Даскалята можем да вадим само срочни или само годишни.😁
Аз друго имах предвид.
Средният успех от примера е пълно 6, не 5,87. Това трябва да вади като статистика за съответния ученик на него и родителите му. За администрацията и справките в училище да си пази, каквото ще.
Бора, едно към едно съм с твоето мнение!!!
Да се разпиша в темата и аз!
Свърши този 5 клас, двата срока бяха толкова противоположни - труден първи - адаптивен,  препускащо насам натам дете с тежка раница на гърба, но развълнувано от всичко ново и някак лековат втори, с втренчено в екран дете със слушалки, някак вяло и отпуснато! А познайте кое предпочитам? Дори и да си беше почти пълноценно нашето ДО, не го заменям за другото, нормалното, и детето така мисли. Не ми харесва да гледам картинката - вкъщи, по домашни дрехи, само дете с учебници и светещ екран. Искам пълен с деца двор и училищен звънец, истинска класна стая, с напичащо през прозореца слънце и голяма дъска със задачи, без отсъстващи.

# 530
От дистанционното обучение лъснаха небрежността и посредствеността на доста учители, които иначе са с големи претенции. Имах възможност да присъствам в часовете. Съжалих детето си. И не само заради неграмотните учители. Чух как разговарят децата, когато си мислят, че са сами, начина, по който коментират съучениците и речника, който използват. Шестиците в училище са само прах в очите на родители, чиито деца си позволяват да се държат арогантно и безпардонно. Страхувам се, че дете, което не е свикнало с подобно поведение, ще започне да се държи така, за да не се чувства като аутсайдер.

# 531
  • София
Снощи, към 10, щерката получава мейл на пощата на училищния профил от учителката по англ - ако не си пратят презентациите, няма да имат срочна и годишна оценка? !?
Децата са презентирали в час (всички имат 5 в школо, тя системата объркала нещо... но това е др тема). Но не е искала да се праща файла, детето е сигурно за това. Сега явно нещо някъде тр да се отчете/покаже. Иначе не мога да си обясня този нервозен мейл.

И със сина същата работа. Той беше до 31.5. На 9.6 е получен мейл пак в ученическата поща, че тр спешно да се попълнят и пратят декларации за иуч и занималня. Никой не беше гледал съобщенията там, та те са свършили... една майка се обади да ми каже. Аз казах на още няколко човека от класа.
Лудница.
Истински се радвам на ваканцията. Даже май на моите навремето не съм се радвала така.

# 532
Честито завършване на всички!
Да си починете хубаво през ваканцията - и на есен с песен дали присъствено, дали ДО!

Аз съм доволна от оценките. На фона на пълната скръб, която мойта щерка ми сервира първия срок...
През втория срок и аз имах възможност за по-голям контрол, което също й се отрази позитивно.
Имах възможност да наблюдавам работата на учителите и ... за съжаление при повечето се забеляза, че просто отбиват номера с уроците, няма го онзи едновремешен стремеж да научиш наистина децата на нещо. Но какво да се прави - ние нямаме друг избор освен да се нагодим към наличната ситуация.

Класът завърши с най-нисък успех по Технологии и предприемачество. Колкото и абсурдно да звучи. Но това е така поради "невероятния" подход на учителката, която до края ги изпитваше всеки час, разхождайки ги из целия учебник / с въпроси и от най-първите уроци от първия срок./ Вече по едно време едва се сдържах да не й звънна един телефон и да й кажа няколко думи. Аз такова нещо не съм виждала - да те изпитват през цялата година на абсолютно целия материал, който е взет. Според мен не е редно.

# 533
Приключихме успешно и ние. Много нерви изхабих тази година. Надявам се следващата да е по-организирана и да не ни се случва ДО.
Обещала съм пълноценна ваканция на детето. Няма никакви домашни от училище, освен книгите за летен прочит. Не мисля и аз да го тормозя с нещо. Септември ще го мислим.
Весела ваканция на всички!

# 534
На моя съм му спретнала програмка за лятото. Всеки ден по малко учене. Ще редуваме математика, БЕЛ и АЕ. Няма да се озори. Ще има и доволно количество спортни лагери и състезания, когато няма да е вкъщи и съответно няма да учи. Друг начин обаче няма с тези ежедневни тренировки от по 4-5 часа. Поне да е като бетон затвърдено наученото дотук.

# 535
  • София
Все забравям да споделя ей този речник на острелите думи в българския език. При четене на "Под игото" е доста необходим.
http://zamatura.eu/7klas/wp-content/uploads/2017/07/bezplaten-rechnik-bel.pdf

# 536
  • София
Класната на щерката е математичката. Тя е от учителите, които искат да научат на нещо децата. Съобщила им е, че ще праща всяка седмица по малко задачи за упражнение.
Разбира се, диването не се кефи. Ама на С. (брат й) няма да му дават задачи...
Ей, не мога да я убедя, че има супер късмет с тази жена.
А не е като да няма пример с 'другите' учители. Те не ѝ харесват, защото само отбиват номер. А тези, които се стараят, пък ги товарели с домашни.
Аман от пубер и хормоните му. Утре заминава при баба си и малките на село. Определно трябва да си починем една от друга.

# 537
  • Пловдив
Миналото лято си изпълних обещанието да не реши нито една задача през ваканцията. Но това лято няма да е така Wink Задачите, дадени за домашно трябва да се предадат за проверка в началото на учебната година 🤭 По БЕЛ и английски също имат задачки. Като добавим, че юни е към края си, а нашето училище започва на 1 септември, ваканцията не изглежда много дълга 😅 и няма време.
Днес си получиха бележниците, закъснелите грамоти и медали. Среден успех на класа 5.97, каза директорката. Не знам как да го коментирам... Живи и здрави да изкарат хубаво лято и наесен да са в класните стаи!

# 538
Ау Ханна, вашият клас е убийствен. На нашия клас средния успех е около 5,20.
Днес реших да се проверя как съм с математиката и реших матурата за 7 клас. Доволна съм от себе си. Докарах доста прилични точки, като се има предвид че съм завършила преди хиляда години. Има надежда да не товаря детето с допълнителни курсове, а аз да помагам. Стига да има кой да ме слуша.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 21:28 от *PipiLota*

# 539
  • Пловдив
Изобщо не схващам статистика със среден успех 5,87 при наличие на седем шестици,ама не се връзвам.Просто очаквах да ми бъде полезно.
Никога не съм я оставяла лятото да почива.Винаги е решавала задачи,английски и испански са по дифолт.Това лято обаче ще се включи и български.Дала съм почивка до края на месеца ,но от първи ще има занимавка.Уроците по езици са по час и половина на седмица-няма да се презори.По математика поне 3-4 пъти давам задачи.
Дадоха и списъка за лятото.Само като видях "Под игото " ми призля.Ако реши да не го чете,изобщо няма да се противя,даже мисля първо него да пробвам.Не харесвам Вазов-нито изказа,нито творчеството му.Изобщо не съм филолог и нищо не разбирам ,но определено не е моя автор.Винаги ми е стоял ниско в сравнение с Алеко.Три пъти го четох това Под иго,е как веднъж не ми хареса.Да не говоря ,че си изтрепа всички герои,та и главния. Не искам да й предавам моя негативизъм,но ако не й хареса няма да я накарам на сила.Ще го учат още 2 пъти-може пък тогава да й хареса и сама да се напъне.

Общи условия

Активация на акаунт