Гореща, психясала, но НЕкоронясала НЕМСКА тема/203

• 29 152
  • 727
  •   1
Отговори
# 435
Катерица,
Мисля, че при новите условия пекарните, както и дюнерджийниците могат да ти вземат поръчката и да тия дадат за вкъщи, но нямаш право да седнеш вътре или вън на маса, да изядеш поръчаното.

# 436
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз също не искам в болница. Ни немска, никаква.
Бях само за ражданията - мерси 😕

Системата е порочна. Лекарите са между два стола, а пациентът обикновено бушончето, което изгаря...

# 437
  • Немция
Не е въпроса кой как е изкарал престоя в болница. И тук има индивидуални разминавания. Аз съм била няколко пъти по различни причини, нормално си беше, нямам големи критики. Това не значи, че се натискам отново да влизам в болница .Grinning

Исках да кажа, че не трябва да се подценяват усилията на медиците в Германия , нито са дезинформирани какво се прави по света в областта на медицината, в случая на короната.

# 438
  • в сърцето на един мъж...
Аз нямам претенции към докторите в болниците. До тук какъвто досег съм имала с тях, много добре и информирано си се справят.

# 439
А някой има ли информация тогава дали вливат венозно витамин Ц на пациенти с корона?
Китайците са го прилагали, сега и американците. За метода четох някъде още преди и Америка да пламне.

Аз нямах предвид само условията в болницата, но и компетентността на лекарите, с които се сблъсках.
Разбира се, че не всички са такива. Но аз истински компетентни, информирани и образоващи се съм виждала само на видео. Донякъде имам късмет с моя личен лекар.

Хайде, дано никой от нас да не стига до болница! Simple Smile

# 440
Отложили матурите в NRW и Niedersachsen.

# 441
При нас в Хесен май вървят от 1 седмица.

# 442
Как върви домашното училище при вас?
На моето дете вече много му липсва истинското училище.
И май са им дали прекалено малко задачи. Уж план за 3 седмици, а той го приключи вече, въпреки че не прави кой знае колко много на ден. И сега какво? Аз ли да му търся материали? Иска ми се и през ваканцията да прави по малко, за да не излиза от ритъм (не вярвам след ваканцията да започнат училище). Вие какви допълнителни материали ползвате? Някой може ли да препоръча някакви упражнителни тетрадки или нещо подобно? Не ми се разпечатва, защото принтерът ни е стар и прави номера, т.е. само хабя хартия.
Днес го запалих по танграм. Утре ще правим цифрите. Оказа се, че в учебника им по математика има подобни задачи.

# 443
  • Германия
При нас е същото положение. Вал решава задачите на Фаби, за да има занимавка. Стигнах обаче до абсурдната ситуация, да обяснявам немската граматика (падежите и времената). Мъжът ми вдигна ръце и каза, всичко друго, но не и граматика; не знае кои защо се прави по определен начин. И друго въведохме, за да има всеки своите два часа спокойствие на компютъра- имаме ранна смяна за ставащите рано, аз с един от малките оставам до късно и съответно спим до 9-10 ч. В актуалната ситуация взе да се оказва приемливо решение.

# 444
Домашното обучение при нас върви на пълни обороти. Първокласничката учи поне по 2-3 часа на ден, а е от тези, които работят съсредоточено и не си губи времето. Но още в началото ми направи впечатление, че класната им дава повече домашни, отколкото получаваха другите двама навремето.
Синът ми (6 клас) изостава със седмичния план, но ще навакса уикенда и ваканцията. При него много време отнема сканирането на домашните, изпращането на съответните учители, после коригирането. Но намирам тази обратна връзка за много важна в този момент.
Голямата (10 клас) се подготвя напълно сама. Вчера дори писа класна по етика, прочете ми я, преди да я изпрати по мейла на учителката. Нея в момента в вълнуват изборите на курсове за следващите 2 години. Миналата седмица направиха предварителен избор и сега тръпне в очакване дали ще тръгва да променя нещо.

# 445
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Вчера писах, писах, уж го публикува, гледам няма нищо Rage

При нас върви тегаво, детето няма голяма мотивация, особено по математика. По немски сяда и си пише къде сам, къде с напомняне нещата. Там няма проблем.
По математика втора седмица получавам като задача упражняването на таблицата.Понеже и нашия принтер реши да се пенсионира, та ги пиша на ръка Flushed
ако седне и работи концентрирано, за по малко от час ще е готов с мате и немски на ден, ерго не смятам, че им дават много. аз му давам повече по мате.

Много се ядосах, защото, още докато бяха на училище, им казаха да купим една раб. тетрадка по математика. Поръчах я и какво да видя: толкова са лесни и монотонни задачите, че няма накъде, детето отказва да работи по нея. Обаче математичката се обади и го попита дали работи и колко страници смята, че ще направи за една седмица. И той казал 10-11 Satisfied
Това преди да види задачите. Сега отказва да я отвори...
Тя говори с него, не с мен.

Синьо, искаш ли да ти пратя задачите от Мathe im Advent? Имам ги на пдфове.

Аз търся сега някакви интересни по мате с умножаване. Вчера му дадах три текстови. Въобще не пише пътя, по който ги решава. Решава ги наум и пише резултата Cold Sweat

# 446
Голямата учи сама. Времето сутрин и стига, но тя е отличничка. Задачите, които трябва да се изпращат обратно, се пишат директно на таблет с клавиатура и се изпращат. Ако са в учебна тетрадка, се снимат. Важно е да ми напомни, че нещо трябва да се изпрати по мейл, защото ползваме моя за свръзка.
Синът е 4 клас, най-голям проблем ни е обучението по правилата за каране на колело, които са му дали да учи по Sachunterricht. Там мъжът ми му обяснява знаците и се съветва с дъщерята, защото ние като българи, такова обучение не сме минали. Немски и математика са упражнения, не са трудни. Няма много материал.

# 447
Различно върви при нас.
 Малката е отговорна и самостоятелна. Работи си тихо,  последователно и качествено. Доста материал им дават,  поне 4-5 часа на ден работи. Моето съдействие се иска за разпечатване на новите неща и сканиране и пращане на готовите.
Номер 2 се справя също , джаста-праста го кара - отмята да свърши, качеството е второстепенно. По важните предмети се старае.
Първородния маркира, скатава и се подмотва. Както и в нормално време. Тоя екземпляр ако вземе читав абитур, ще е чудо!

# 448
  • Немция
Досега от прочетеното вадя изводи, че момичетата са по-старателните и мотивираните. Което не е нищо ново под слънцето. Wink
Моите момчета пишат, учат, но им липсва мотивацията от първата седмица. Контролирам, че иначе се изпуска края.
Допълнителни материали не давам. Малкият има 3 тетрадки за свободна работа. Ако има желание, работи по тях.
Близо 2 часа има да прави нещо за училище.

# 449
  • Немция
Не мога да се стърпя ... малко смях и народна поезия, покрай карантината в България.

Скрит текст:
Кахъри се наша Гана
- Цял ден лежа под юргана.
Брей не мога се измъкна,
где се този вирус пръкна.
Готвя, слагам, дигам, мия,
тук във къщи ще изгния.
Ядем, пием с моя Гошо,
чак дорде ни стане лошо.
Аз си бях добре с килата,
ала все съм на софрата.
Зарад тази карантина,