Гореща, психясала, но НЕкоронясала НЕМСКА тема/203

• 28 899
  • 727
  •   1
Отговори
# 675
И у нас сме "прежалили" мъжО. .Grinning Ама невинаги пазарува правилното. Stuck Out Tongue Winking Eye

Синьо, благодаря.Hug ММ е в тежка категория, отговаря за интензивен сектор. Има дни, в които не ми пука. После ме застига пика на тревогите. На приливи и отливи съм.

Софт, Папур, Joy....

Новината с църквата много ме учуди....
И с кмета на Берлин. Grinning

Бибит, и твоят мъж ли е лекар? Blush

# 676
На пазар ходим заедно с мъжа. Кола нямаме, трябва да се помага. Мен ме е яд, че не мога да намеря мая. Трябва ми за козуначеното руло за Великден. 1 път в годината ми трябва, ама вече няма. Та се чудя, какво толкова я правят. Разбирам пекат, месят, ама преди винаги имаше, сега въобще няма.🤔

# 677
Аз дори не знаех, че няма мая. От вас тук го научих и онзи ден специално отидох до щанда с мая, за да проверя- наистина няма. Добре че имам навик почти винаги като ходя до магазин да си купувам ту бакпулвер, ту сода, ту мая. Защото много обичам да меся и да правя тестени неща, та сега поне ще имам мая за козунаците за Великден. А тези дни имах някакъв супер късмет в магазините- отивам в единият и хоп заредили малко брашно- взех си. Отивам в другият малко преди да затвори и започнаха да вадят тоалт.хартия Simple Smile)))) Викам си - сега дали да не отида и в аптеката, туко виж и спирт са заредили в моя чест.

# 678
Ние сега пазаруваме само веднъж седмично. От пазара взимаме 3-4 касетки със зеленчуци. Аз не бих се справила, затова ходи половинката. Списък винаги сме правили, защото иначе все забравяме по нещо.

Deni-meni, погледнах какво налично имам в шкафа... намерих едно пакетче мая за 500 г брашно, обаче е с изтекъл срок не годност. Не знам дали животинките вътре са все още живи, иначе няма проблем да ти го пратя. (Ние ще месим с прясна, мъжът ми си сложи преди време във фризера).

# 679
Синьо,
Аз, ако не намеря, ще си сложа бакпулвер и каквото стане. Това е немска рецепта за Hefezopf. Просто ми е странна цялата работа, какво толкова пекат нонстоп.
Вярно, че почти всички са си вкъщи, ама все пак всеки ден козунаци, питки, хляб и тутманици ми идва в повече. Карай, просто и празните рафтове в магазина ми напомнят за вируса, а днес за капак получихме писмо от класната на сина ми, че, ако не отворят училището, ще трябва вкъщи сами децата с родителите да попълнят всички учебни тетрадки, колкото могат. Е, аз не съм учителка по-немски, как да помогна? По телевизията плещят глупости за дигитално обучение. Викам,  къде е? Вкъщи всеки учи сам по учебниците, задачи по имейл, къде са учителите в Интернет? От Nachhilfe-то ми обясняват, че ще ми дадат Gutschrift за пропуснатите часове, защото за 4-класници нямат платформа за обучение, ама парите си ги взимат. Ако искам Kündigung след 2 месеца, то от юли въобще няма да ни трябва, какъв Gutschrift?
Извинявайте, ама много ми се събра, то Homeoffice, Homeschooling, вече просто не издържам.

# 680
Deni–meni, и аз проверих шкафа и установих, че имам 7 пакетчета суха мая по 7 грама. Като почна да свършва брашното си мислих как всички купуват брашно, а маята стои, и съм се позапасила. Днес намерих в нашия Алди прясна и си взех 2 кубчета, така че мога да ти пратя 3 пакетчета суха ако искаш.
Днес изобщо ми беше много успешен ден за пазарене, намерих тоалетна хартия, мая, зеленчуците, които ми трябваха, а в ДМ даже имаше заредени дезинфектанти спрейове и за ръце. Само брашно никъде не намирам, имам 3 пакета и ги пазя за Великден Grinning

# 681
Ние със съпруга ми се редуваме в пазаруването.
Списък винаги правим и въпреки това редовно нещо сме забравили или изпуснали.

Имам 6 пакетчета неотворена суха мая с марка Кауфланд, със срок на годност септември 2019 г.
Ако някой иска, подарявам, нека ми пише на лични.
Аз я купувам заради професионални цели, не са свързани с готвене.
Предвид стеклите се обстоятелства, едва ли скоро ще я ползвам.

# 682
Благодаря ви, но със суха мая имам лош опит и ще пропусна. Явно не съм спазила указанията.🙂

# 683
Нямам провал със суха мая. Слага се в малко топла вода или мляко с малко захар и се чака да шупне. След това се добавят останалите течности и продукти за тестото. Квас може да си направите.

# 684
Ние ходим двамата с мъжа ми да пазаруваме сега. Преди пазаруваше този, който има време, винаги със списък. Но сега гледаме да ходим само веднъж в седмицата и се събират много неща за носене. Той ги носи, аз контролирам дали всичко сме взели.Joy Ама за 6 човека доста храна си трябва на седмица. И е едно непрестанно готвене... Добре, че още ходя на работа, та малко да се разсея навън. В сряда съм на ортодонт. С много свито сърце ще се ходи, но няма как, наложащо е. На децата профилактичните прегледи ги отложих за края на юни.

# 685
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз пазарувам без списък: ходя, гледам, измислям на място. Винаги имам леща, ориз, паста, купувам зеленчуци, млечни, месо. Като няма каквото съм намислила, взимам друго. Вкъщи се готвят 3 различни неща ( аз и детето не ядем много неща) и се налага гъвкавост и креативност.
Днес попитах какво месо е купил, исках бульон да варя. Каза “бутчета”. Съответно не купих друго месо. Оказа се пържоли от бутче, вече овкусени. Страшно се ядосах, разберете ме, у нас тиганите са от ковано желязо и са тежки 🤬
Утре ще ходя за нещо с кокали.

И аз се чудя какво да правя за Великден. Трябва яйца да купя преди и те да са изчезнали!!! Боя имам някъде.
Козунак няма да правя, детето иска торта Гараш.

# 686
  • Немция
Джей, защо 6 човека, не сте ли петима?

Суха мая намерихме днес, в Дм. Аз почти не ползвам, но искам скоро да правя тутманик.
Брашното е проблем. Видяхме в турския магазин пакети по 25 кг, много ми е, но накрая май ще вземем, че ми омръзна да дебнем има ли, няма ли. Или по Интернет ще се поръчва. Вкъщи имам още 5 кг.
Днес ММ търсеше и кухненска хартия да купи, малко преди затварянето на Дм. Била свършила, но едната продавачка направила голям жест- казала, че си била заделила повече и дала единия пакет на мъжа ми. Grin

Не мога да си представя училищата да отворят след великденската ваканция. Тепърва епидемията ще се разраства. Ще е нужно да се спазва дистанция, в едно училище не е възможно.

Габи, отговор на въпроса ти: Да.

# 687
  • Germany
В Амазон имаше някаква суха мая и поръчахме да има. Иначе в момента ползваме една френска с изтекъл срок на годност. Ние имаме машина за хляб и печем почти всеки ден, та си вървят и брашното и маята. Мъжа ми сега отиде на пазар да попълни запасите. Взе маска и ръкавици, дано не си спести маската както беше направил предният път...
Цял ден ме боли главата и съм се схванала от дясно и естествено пак се вкарах във филми. От както почна тази лудница, заболи ли го някой нещо и откачам.

# 688
Лаборатории вече предлагат тест за антитела. Ето тази например (личният ми лекар работи с нея за специфични изследвания): https://www.dr-kirkamm.de/labortest/coronavirus-cov-2-antikoerper-igmigg/profil. Реших, че на някого може да му е от полза.

# 689
Бибит, баща ми живее при нас от 2 години.

Общи условия

Активация на акаунт