Гореща, психясала, но НЕкоронясала НЕМСКА тема/203

• 28 910
  • 727
  •   1
Отговори
# 90
  • Germany
Teo, ние имаме близка приятелка, която трябва следващия месец да ражда и мъжът ми каза, че е слушал внимателно за това специално. Казали са, че при всички случаи ще се допуска придружител. Дано всичко да е наред. Стискам ти палци 👍

# 91
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз доколкото разбрах от новините, само в Байерн са строги мерките.
Обаче това може да се промени в неделя, мама като се съвещава с мин.президентите на провинциите... т.е ако утре много ще щъка, може за всички да сложат резето. 😑
Сега ще погледна линка.

Аз как да докажа, че пазаруването е належащо? 🤨

# 92
Мъжът ми се върна от работа с формуляр, който трябва да носи със себе си в понеделник като отива и се връща от работа. Казали им, че със сигурност и в NRW ще има карантина.

Навсякъде са еднакво строги мерките, да не говорим, че в неделя най-вероятно ще наложат общи за Германия. В събота вечерта Меркел щяла да провежда консултации по видео връзка.

# 93
Ася,
Няма забрана за излизане в Хесен. Буфиер казал, че това ще е последната мярка. Не може да се събират повече от 5 души заедно и ресторантите затварят от 12.00 ч. утре. Четох го внимателно.
Дори в Италия и Испания хората могат да пазаруват и ходят на работа. Аптеки, дрогерии и хранителни магазини ще работят.

# 94
  • Немция
Ася, твоите съседки ме учудват.При нас е замряло, почти никакво движение по улицата. Кварталът е тих, ама като сега никога не е било.
То и ние, моето семейство, сме във вид карантина от понеделник. Малки разходки или малко на нашата градина, само  ММ пазарува, аз най-много до хлебарницата да отида. С никой не се срещаме.

Тео, Hug, стискам ти палци всичко да е , както ти си пожелаваш!

Щерн, няма проблем, питай!

# 95
  • Germany
Момичета, а виждате ли хора с маски по магазините? При нас до вчера нямаше никой с маска, а нас вече ни е страх да пазаруваме без. Притеснявам се да не решат, че сме заразни, ако идем с маска.
Преди малко съседчето звънна да вика малкият да играят и се разсърди, като й каза, че мама не дава... Толкоз за самосъзнанието на немците.

# 96
Днес ходихме да купим боя, преди да са затворили строителните магазини. Удобен момент да пребоядисаме антрето.
В хранителните магазини тук е апокалипсис.  Липсват доста неща. Дано заредят и народа се успокои, че това вече е прекалено.
Хора с маски няма, но много пазаруват с ръкавици.

# 97
  • в сърцето на един мъж...
Аз днес ходих, доста беше заредено, взех си брашно, яйца и кухненска хартия, че нямах вече. Иначе имаше хора и с маски, и с ръкавици.

# 98
При нас в. Заарланд не е Sperre, a Einschränkung. Затварят ресторантите, имат право само на доставка по домовете. Всички занаятчии спират работа. Уж за 14 дена. Т.е.  ние оставаме без никакви доходи.
Мем притеснява докога ще бъде това ограничение наистина и дали въобще но върнат свободата след овладяване на ситуацията.

# 99
Аз само с ръкавици съм виждала в магазина. Обаче си мислех, че е хубаво човек да носи маска и ръкавици, за да може хората зад гишето да се чувстват малко по-сигурни и защитени. Съседката ми, която работи в ДМ, се е ошашкала ужасно много и изобщо не се чувства добре на работното си място. Sad Аз обаче нямам маска. Мога да си ушия евентуално (не, че такава маска предпазва ). Гледам короната е налазила и шивашката тема и се размятат разни кройки за маски.

Поръчах книги от селската ни книжарничка. Решили са да доставят по домовете, докато те самите също получават доставки. Лошо, много лошо за малките фирми.

За тези от вас, които могат да ходят сред природата – тази година има много, ужасно много кърлежи. Явно заради топлата зима. Вече 3 ме налазиха.

Уффф, Вечерница, със сигурност ще има някакви помощи и компенсации, но кой знае кога. Можеш да се обадиш на Arbeitsamt за съвет/идеи някакви/Arbeitslosengeld евентуално. Нямам представа какво ви се полага. Друго не ми хрумва. Кураж!

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 19:30 от Анонимен

# 100
  • Варна
Teo, относно раждането - не се притеснявай.
Тук в една от болниците в НРВ гледах афиш и ясно беше описано, че се допуска и придружител за раждането. Дано не се променят мерките дотогава.
Успех ти желая и леко раждане. Знам колко е важно в такъв момент да имаш човек до себе си. Моят мъж заведе детето на кита, взе го, а аз още раждах, но в най- сюблимния момент си беше на мястото Simple Smile

# 101
Синьо,
Маската, ако не е с филтър, е да пази човека срещу теб, от теб, т.е. държиш си дъха и микробите в твоята маска. После като я свалиш я переш или хвърляш.

# 102
  • Германия
Teo, относно раждането - не се притеснявай.
Тук в една от болниците в НРВ гледах афиш и ясно беше описано, че се допуска и придружител за раждането. Дано не се променят мерките дотогава.
Успех ти желая и леко раждане. Знам колко е важно в такъв момент да имаш човек до себе си. Моят мъж заведе детето на кита, взе го, а аз още раждах, но в най- сюблимния момент си беше на мястото Simple Smile
При нас беше същото при последното раждане, вече ме бяха вкарали в предверието на операционната зала и половинката кацна навреме за да влезе с мен, след като беше закарал големите в градината.
Леко раждане и със сигурност ще е необичайно в кризисното време.

# 103
Deni-meni, да де. Поне тези насреща да се чувстват защитени. Но както някой спомена, може пък да те помислят за заразен, въпреки че в такъв случай не би трябвало да си в магазина.
И за тоалетната хартия имах предвид, че е прекалено и охрана да има, все пак на касата контролират от кое по колко можеш да купиш. Явно нещо аз не се изразявам правилно. Thinking

Ето какво беше написала една хоби-шивачка, която следя в инстаграм, по повод положението в родилното отделение в някоя си болница, някъде си в Германия (не знам къде):
"Wie gut, dass er noch nicht mitbekommt was um ihn herum passiert. Er kuschelt sich einfach in seinen Elefanten und ist zufrieden. Ich bin so froh, dass er vor zwei Wochen auf die Welt kam. Mittlerweile ist in dem Krankenhaus Besuchstop. Sogar werdende Väter dürfen erst zu den Presswehen zu ihren Frauen. Daran sieht man wie ernst die derzeitige Lage ist. Bleibt alle bitte gesund".

# 104
  • Германия
Ами можехме ли да знаем какво ще ни дойде до главите като го правихме това бебе?! 😅😅😅

Притеснява ме това, че болници си решават всяка за себе си какво да правят и кой да пускат. Преди 2 дни четох, че в болницата, в която ще раждам, не допускат бащата в родилна зала ако има някакви грип и симптоми. Което, разбира се, е ОК само по себе си. Но ето ММ в момента кашля вече от 6 седмици някъде, няма грип, но пък и никой не знае дали няма коронавируса. А ако не му спре тъпата кашлица до май?! Само ги мисля тия неща.

Иначе днес на пресконференцията здр. министърка каза уж че на раждането може да присъства придружител. Ще видим, дано всичко е ОК като му дойде времето 🙏🏼

Общи условия

Активация на акаунт