Гореща, психясала, но НЕкоронясала НЕМСКА тема/203

• 29 152
  • 727
  •   1
Отговори
# 360
  • Немция
Inspired, хубаво пожелание! Нека има повече благи вести!

Като сме подхванали вестите, фактът, че вирусът издържал 17 дни по повърхности е хубаво да се знае, но преди да го поднесат като информация, нямаше да е лошо да разберат дали е заразен на тази >възраст<. Защото новината допълнително събужда страховете в хората, че имаме насреща някакъв супер вирус, срещу който нямаме шанс. Създава се поредната паника.

В този контекст поръчвате ли онлайн? Аз имах 2 пратки тези дни, пръсках навън пакетите с дезинфекционно Rolling Eyes, нали вирусът издържал дълго на повърхности. Не съм предпологала преди, че дотам ще стигна, ама на!

# 361
Поръчвам онлайн.
Днес пощенския служител ми даде пакетите облечен като нинджа в бяло,  с маска и ръкавици. Оставих пакетите на терасата на слънце за няколко часа.

# 362
да, поръчваме он- лайн и досега не съм пръскала нищо от получените неща.
 А може би трябва. Нямам си пръскалка.

Аз пък прочетох, че клиничната картина е на фази, които включват подобрение и привидно " излекуване" включително и липса на Т и после ряко влошаване. Четох, че броят на заразените от кораба е нарастнал и още разни неща...все обезпокоителни.Sad

# 363
Поръчвам, но отдавна не съм. Днес ми пристигна гутшайн от парфюмдриймс, но ще се въздържа за сега.
И аз мия всички продукти, които купувам от магазина, оставям да се поизцедят, подсушавам и прибирам.
Егати параноята.

# 364

В този контекст поръчвате ли онлайн? Аз имах 2 пратки тези дни, пръсках навън пакетите с дезинфекционно Rolling Eyes, нали вирусът издържал дълго на повърхности. Не съм предпологала преди, че дотам ще стигна, ама на!

Постоянно поръчвам и получавам, но нищо не съм се сетила да пръскам. И продукти не мия, освен преди готвене и комсумация, но не с четка и веро. 😁

В Rossmann вече продават дезинфектант, произведен специално за корона. Или поне етикетите са специално принтирани.

# 365
Поръчвам много онлайн напоследък. Но не ми е хрумвало да дезинфекцирам пакетите. Откъде имате толкова много дезинфектанти? Да, налудничаво ми звучат някои мерки, но мисля, че в момента е важно всеки да прави това, което му носи поне малко спокойствие. Важно е да не изтрещим съвсем...

В обмислям една много важна поръчка... да се самонаградя ли с любимия ми шоколад (и да направя оборот на малко онлайн магазинче) или не? Клоня към да. Ще извърша две добри дела наведнъж. Laughing

Катерица, а пък други оздравяват и приключват с короната. Wink Не се вкарвай във филми. Продължавай да си се лекуваш.

# 366
В обмислям една много важна поръчка... да се самонаградя ли с любимия ми шоколад (и да направя оборот на малко онлайн магазинче) или не? Клоня към да. Ще извърша две добри дела наведнъж. Laughing
Да, да, да. Трябва да се подкрепят малките бизнеси. Bowtie

# 367
Така жадуваната помощ от правителството се оказва чист куркапан.
Първи трябва да си поискал кредит от банката си и тя да ти е отказала, второ да си поиска от данъчните да ти отложат вноските по текущите данъци - това касае малки фирми и ЕТ. След това продавайки заявлението за тази помощ, трябва да подпишеш и клетвена декларация. Ах, да и да нямаш никакви Rücklage. Чак тогава може и да ти обърнат внимание с помощ до 3 месеца до максимално 9000 €.
Нямам думи от хвърлянето на прах в очите на хората.
Да не споменавам, че ако не внасяш повече от 2/3 от семейния бюджет - въобще забрави за помощ.
Така че ще го духаме от всякъде.

# 368
  • Германия
Вече, дотук с унбюрократише хилфе....Confused

# 369
Вечерница, това което описваш явно е при вас. В NRW няма нищо общо процедурата, а сумата е 9000 за фирми с до 5 работника, 15 000 до 10 и 25 000 до 50. Заявлението се подава електронно.
https://www.wirtschaft.nrw/coronavirus-informationen-ansprechpartner

# 370
Вечерница, това което описваш явно е при вас. В NRW няма нищо общо процедурата, а сумата е 9000 за фирми с до 5 работника, 15 000 до 10 и 25 000 до 50. Заявлението се подава електронно.
https://www.wirtschaft.nrw/coronavirus-informationen-ansprechpartner
Мда, ама ти искат допълнително тия неща да им ги пратиш или да ги прикачиш към мейла със заявлението. 9

# 371
Не се подава по имейл и няма такива изисквания, но няма значение. Аз имах идея да помогна с идея само.

# 372
  • Германия
Дами, Stern TV сега! Бонските вирулози обясняват за корона-вируса и различни повърхности- къде, колко оцелява и прочие. Допълвам линк sterntv.de

# 373
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Пепе, ако намериш време, драсни накратко. От седмица нета ми е ужасно бавен. ТВ не мога да гледам, че бебето държи на телесен контакт 🙄

Аз много не поръчвам много онлайн, нищо не дезинфецирам. Отказвам да се параноясвам.

С шоколад редовно се успокоявам. И вино ми се пие, но не ми се става... 😝

# 374
Софт клик, разбирам, че искаш да помогнеш, но само попълването на формуляра не стига. Не знам дали си го чела и какво искат като информация да дадеш. Затова ти ѝ пиша, за да имаш представа, че няма раздават подаръци и ще има отхвърлени хора.

Общи условия

Активация на акаунт