Италия 153

• 69 690
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 105
  • MI
Данилу, добре сме, поне от понеделник мога в парка да я водя.... Тя расте и вече от скука се чуди какво да измисли, та наистина нямам търпение да я изкарвам пак. Иначе ми е мъчно че не знам кога ще мога да видя родителите ми, но какво да се прави... Те поне успяха да видят малката, свекървите не, а и извън Ломбардия кой знае кога ще може да се излиза.

# 106
  • на острова на мечтите
Ами няма как да е без край. Аз работя от къщи, но ми се ще да изляза и не само да пазарувам един път на 10 дни. Имам си и градинка, но няма на кой да я покажа. Уф!
За близките надалеч наистина е много тежко. Поне можете да се чувате и виждате. Моята маминка нито можах да я чуя, нито да я видя.

# 107
Ние тази вечер имахме родителска среща онлайн. Smiley Бяхме над 50 човека в "стаята". Позитивното е, че по този начин присъстваха и двамата родители на повечето деца, вместо да се излъчва по един присъстващ представител (по-често майката Wink).

# 108
  • на острова на мечтите
Хе хе, сигурно е много странно родителска среща онлайн. Дано нашата шефка не чуе Hands Pray

# 109
  • Италия
Що пък не, на мен ми харесва идеята. Ще взема да я предложа в групата на нашия клас. Определено има какво да си кажем с госпожите Smiling Imp

# 110
  • на острова на мечтите
Ами не,щото аз съм от другата страна на събитието. Не от  родителската Joy

# 111
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Любопитно ми стана как протича една от “груповите” родителски срещи онлайн. Спомням си, че на родителска среща в класическия вид бяхме подложени само веднъж и то в началото на първи клас. Двете преподавателки се редуваха да четат устава на училището и беше изключително отегчително за всички. После вече само индивидуално ни насрочваха родителските срещи заради “защита на личните данни”.
Слънчев ден на всички!

# 112
При нас в различните училища родителските срещи винаги са били от два типа - обща или дата за индивидуални срещи. Тази беше обща и първо говори директорът, после един по един учителите (става дума за медие). Говориха най-вече за това как се справят в ситуацията, разбира се. За тяхното усещане как върви онлайн обучението, как откликват децата. Как са решили някои промени. Не беше скучно, единият преподавател цитира учителя Йода с особено подходящ тон: "Il più grande Maestro, il fallimento è." Joy по повод на това, че някои неща се решават и експериментират в движение. После родителите задаваха въпроси, ако имаше, и това беше.

# 113
  • Италия
Лично за мен би била много пълноценна една такава среща, определено има какво да си кажем. Ясно е, че всички се учим в ход - и родители, и учители. Проблеми изникват и ми звучи добре да ги споделим и решаваме заедно. Говоря за секонда елементаре, където децата са малки и имат нужда от допълнително родителско присъствие.

# 114
Дами, как мина първият ден "свобода от втори тип"?
Аз излязох на дъъълга разходка край езерото, по алеите, които преди бяха затворени. Времето беше почти лято и имаше наистина много хора навън (собено в сравнение с най-скорошните ми стандарти, хаха, до вчера тук си беше пустош). Та, много хора имаше днес, но очевидно бяха само резиденти и колкото и да бяха наизлезли, не бяха достатъчно, за да станем нагъсто. Никакъв проблем с дистанцията по улици, алеи и т.н. Всички до един с маска. Аз също, но при по-дълга разходка сега се оказва, че е доста гадно с дишането, задушава ме. Надявам се да не караме лято с маски. Иначе тук поне, докато е затворено за туризъм, дистанция ще се поддържа супер лесно. С туристи в Комо става невъобразима гъчканица, едва ли ще се позволи подобно нещо скоро, а пък хората, които се издържат от туризъм (много са) вече вият на умряло горките.... Та, така е тук. Кажете как е в по-големите градове.

# 115
  • IT
Здравейте момичета,
ние днес също излезнахме на по-дълга разходка в квартала. Ако не бяхме с маски щях да кажа, че е обикновен делничен ден. Отдръпваме се като се разминаваме по улиците, но беше пълно с родители с деца с тротинетки. В трамвая единият видят че има хора седнали. Метрото доколкото видях по клипове допускат определен брой хора. Един познат работи в центъра на Рим, каза че е било спокойно. Не знам обяче какво ще правят хората, които се издържат от туризъм. Но днес се разходихме за 30 минути доволно, беше доста топло в 5 часа, около 23 градуса ние бяхме по къс ръкав.

# 116
  • MI
И ние излязохме, още сутринта. Grinning В парка имаше доста други майки с деца, както и кола на общинската полиция но всъщност беше доста спокойно. Малко ми е абсурдно с маска в парка, на закрито разбирам... А и то не е малка градинка, място има предостатъчно, не се блъскаш в хората. В транспорта са пускали определен брой хора, съответно доста трудно за ходещите с обществен транспорт на работа. То затова и много хора ще си останат хоум офис според мен, не виждам иначе как ще се придвижват всички с новите правила. Дано не се увеличат пак заразените, че ми писна да си стоя у наше село.

# 117
  • IT
Това с хоум офиса ще продължи дълго време, което  ме подсети когато бях консултант в една от доста големите фирми за софтуер, стаята беше прилично голяма-но всички бюра заети, от 12 човека само 2 жени- беше борба за отваряне на прозорецът всеки път. На такива места на работа могат половината да се върнат само

# 118
Онзи ден беше рождения ден на сина ми. На същата дата е роден и съпруга на една братовчедка на мъжа ми от Канада. Той е американец. Миналата година точно по това време бяха в Наполи и празнувахме заедно рожденните им дни, а лятото им бяхме на гости в Монреал.
Те са лекари и двамата, но тя работи в Монреал, а той в щата Ню Йорк и пътува почти всеки ден, понякога остава да преспи в къщата, която има близо го границата, в САЩ.
Карантината го е заварила там, и той оттогава е сам във въпросната къща. Градинарства, а семейството му е в Канада.
Та като се чухме за поздравите за рождения ден, между другото каза, че през следващите 2 години няма много да се промени положението (лекар е, нали помните).....
Та това е "новината".....

# 119
  • MI
Да, всички казват че поне година и половина-две ще е така... Въпросът е кога ще може поне да се пътува по някакъв начин, защото и на двамата родителите са далеч и не са първа младост. За чужбина казват вероятно чак догодина и направо ми се свива сърцето. Извън региона вероятно след юни, само че само ако кривата на заразените и починалите върви надолу. А тук не е точно розово положението и притеснението ми е че като нищо пак ще ни затворят в Ломбардия и ще излезем точно на куково лято...

Общи условия

Активация на акаунт