Италия 153

• 70 066
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 870
Ех, каква лоша новина, ужасно много съжалявам!

# 871
Тук говорим за коронавирус от рода на грипните ( или респираторните, съжалявам ако греша) вируси, т.е. за траен, респективно колективен имунитет не може да се говори. Или поне не за дълго. Вирусът постоянно се видоизменя, с което с всеки следващ вариант се намалява ефективността на ваксините. Но пък с всеки следващ бустер повишаваш донякъде защитата. Малко като игра на котка и мишка. Някои хора не могат да дадат добър имунен отговор, различни организми сме. Ваксиноте не се оказаха това, на което се надявахме, но са единственото но средство за борба в момента. Представете си каква катастрофа щеше да е, ако бяхме посрещнали Омикрон без ваксини.
Ще слагаме бустери, докато трябва. Докато вирусът се самоограничи, или се измисли нещо по- ефективно. Просто в момента нямаме никаква друга алтернатива. Локдауните вече не са опция, икономиката пострада достатъчно.
Да се надяваме и да се молим, че с Омикрон идва началото на края.
Няма да е началото на края,но и факта ,че трябва да слагаме поредната ваксина означава,че и те не помагат
А за колективен имунитет говорят медицинските специалисти и го пише в учебниците!

# 872
MG18, всяка болест изисква определен процент колективен имунитет, за да изчезне. така например морбили се нуждае от минимум 95% покритие, за да спре да циркулира. Всъщност се очакваше морбили да изчезне напълно, както е станало с дребната шарка, през 2020, но заради антиваксърската вълнА, стадният имунитет падна и затова често виждаме епидемии от морбили, а за изчезване вече и дума не може да става. А морбилито е болест, която дава доживотен имунитет при преболедуване, тоест дали си с ваксина или преболедувал не е от значение за груповия имунитет, но ако имаш само ваксина си все пак застрашен, ако наоколо има твърде много хора без никакъв имунитет.

С коронавирусите е различно, защото самото преболедуване не дава траен имунитет и затова няма как и ваксината да даде. Комплексен имунитет може да се получи при ваксина плюс преболедуване. Но докато нивото на ваксинация е ниско и вирусът циркулира сред неваксинирани, имунитетът на ваксинираните с времето намалява (както и на преболеувалите) и започваме да си гоним опашката - защото едни след други хората минават отново и отново през това. Ако всички хора се ваксинират в рамките на 3 месеца, цялото земно население, само тогава ще успеем да изградим този т.нар. "стаден имунитет", но това на практика няма как да стане. Затова сега се молим и си чакаме да си мине от само себе си...

Аз да кажа, че се ваксинирах с първа доза Модерна и ме нокаутира брутално. 48 часа температура, мускулни болки, втрисане, главоболие, безсъние. Днес е ден три още ме наболява главата. Мисля си след втората доза, че ще трябва да ме приемат в болница, нали казват, че тя била по-силна Cry

# 873
Snowche, индивидуално е. Но ще споделя при мен как беше, защото съм с 3 дози Модерна. Всяка изкарах по сходен начин на твоя, без голяма разлика. Последната доза е половин, затова и симптомите продължиха наполовина. Но за сметка на това вече година живея относително нормално. И да съм била в досег с вируса, не съм разбрала. Макар че Омикрон може да не прости на никого...

# 874
Е аз изкарах първоначалния Ковид (доказано), после имам две дози Спутник,  след това предполагаема Делта през септемрви (но не се тествах, че не ми се занимаваше) и сега ще трябва да си бия 3 дози Модерна. Аз досега живях нормално в Русия, сега ме хвана пандемията като се преместих в Италия Joy

Хубаво е да чуя, че не съм само аз с такива тежки реакции. Всички наоколо ме гледат като луда. Само да кажа, че и от Спутник бях така, а и също за който не го е минал - че точно такива ми бяха и симптомите при самия Ковид, но много по-дълго време продължават.

# 875
  • Terra incognita
Мм онзи ден сложи бустер Модерна. Вчера не беше в кондиция, оплакваше се от главоболие, силна отпадналост, студени крака. Беше му висока и долната граница на кръвното.
От двете дози Пфайзер му нямаше нищо.
Модерна си се понася трудно. Около мен почти всички с Модерна имаха оплаквания от този тип, но е за предпочутане пред вируса 😃
Ти не се тревожи за втората доза, щом сега си имала реакциите, с втора може нищо да не усетиш. Аз с първа доза Пфайзер имах убасно втрисане посред лято, спах с юргани и одеала, на втората нямах абсолютно нищо.

# 876
Здравейте! Преди 6 месеца бащата на децата ми почина в Трапани, Италия. Скоро разбрах от негов познат, че има някакви пари в сметка в тамошна банка Banca Don Rizzo. Питането ми е, знаете ли как да получим тези пари тук в България? Притискат синовете ми да плащат негови задържения тук и тези пари ще са нужни в кратък срок. Благодаря ви!

# 877
Аз след втората доза пфайзер бях нокаут
Вечерта след ваксина ми започна втрисане студени тръпки по цялото тяло.На другия ден нищо не ме болеше но не можех дори да седя,имах нужда само от сън и да лежа.Направих и темп вечерта и на другият ден до обяд бях ок.

# 878
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Здравейте! Преди 6 месеца бащата на децата ми почина в Трапани, Италия. Скоро разбрах от негов познат, че има някакви пари в сметка в тамошна банка Banca Don Rizzo. Питането ми е, знаете ли как да получим тези пари тук в България? Притискат синовете ми да плащат негови задържения тук и тези пари ще са нужни в кратък срок. Благодаря ви!
Пращате по пощата с обратна разписка смъртния акт (италиански) на банката заедно с преведено и заверено (слагат печат когато е за чужбина) удостоверение за наследници от общината по Ваш адрес. Ако синовете Ви са малолетни, прилагате Ваша банкова сметка. Оставяте всички възможни координати за връзка с Вас.
Пишете по мейла на банката или звъните по телефона и питате дали са получили изпратените документи по пощата след като сте проследили онлайн, че документите са доставени.
Ако Вие необходима помощ за да се свържете с банката на италиански език-мога да Ви помогна.

# 879
Също да кажа, че ако задълженията надвишават сумата, която ще получите, можете да се откажете от наследство и няма да имате нито задължения, нито ще получите парите от Италия. Не знам дали има начин да се направи врътка и да се откажете от наследство в България, но все пак да получите такова от Италия. Трябва да се обсъди със счетоводител.

# 880
Скрит текст:
Пращате по пощата с обратна разписка смъртния акт (италиански) на банката заедно с преведено и заверено (слагат печат когато е за чужбина) удостоверение за наследници от общината по Ваш адрес. Ако синовете Ви са малолетни, прилагате Ваша банкова сметка. Оставяте всички възможни координати за връзка с Вас.
Пишете по мейла на банката или звъните по телефона и питате дали са получили изпратените документи по пощата след като сте проследили онлайн, че документите са доставени.
Ако Вие необходима помощ за да се свържете с банката на италиански език-мога да Ви помогна.
Благодаря Ви за съвета! Писах имейл на банката, но надали ще отговорят бързо. Сроковете ме притискат, а предполагам и документите по пощата ще пътуват бавно. Но ще предприема това действие все пак. Snowche благодаря и на Вас за съвета. Знам за отказа от наследство, но дядо им има имот, от който не ми се иска с лека ръка да се лишат някой ден... Най-вероятно ще разговарям с него и ще взема решение.

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 20:08 от beniii

# 881
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Отказ от наследство се прави след като се установят всички имоти, евентуални вземания и задължения.
Моят съвет е да звъните в банката и да говорите с правния отдел за да се придвижат нещата. Може да сканирате документите, но уверете се, че поне в банката са запознати с този казус!

# 882
Здравейте! Знаете ли кои са италианските сайтове за продажби на автомобили и джипове?

# 883
Знам за този: autoscout24.it. Иначе мисля, че и subito.it може да се използва...

# 884
Здравейте ,бих искала да попитам какви са в общи линии условията за живеене и интегриране на хора с увреждане в Италия .Имам малко детенце с Даун синдром .Когато бащата работи ,а майката се грижи за детето получава ли парична помощ?Ако някой е наясно и децата дали получават необходимите грижи и терапии през здравната каса или родителите плащат сами всичко?
Обмисляме преместване в Северна Италия и бих искала да науча малко повече.

Общи условия

Активация на акаунт