Италия 153

• 70 083
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 810
И пътуващите не носеха такива, в 2 аптеки в София нямаше, реших, че на летището е възможно да има- нямаше, така че и аз не бях с такава. Разбира се бях с green pass, PLF и тест, но тях така и не провериха на кацане.

# 811
  • Milano
Възможно е за влизащи от чужбина да не е задължително. Не мисля, че в обратната посока ще бъдат допуснати на борда.
Проверките са при излитане, при кацане е факултативно - счита се, че сте проверени преди да се качите на борда.

# 812
Задължителни са и за пристигащи, не само за излитащи, получих мейл онзи ден. А от гледна точка на проверката са на периоди- понякога проверяват и на излитане, и на кацане, понякога- изобщо не. Често в Рим- не, за разлика от Милано, особено от около година насам. За съжаление и в тези смутни времена ми се налагаше да пътувам 2 пъти месечно, в други държави проверките са константа, в Италия- зависи от периода, мястото, проверяващия, дали е облачно…

# 813
...дали полетът е закъснял с над 2 часа също...😁

# 814
  • In transit
Засичала съм няколко сайта на бг аптеки и магазини, които имат международна доставка. Проверих 1-2, за които се сетих, но нямат такива маски.
Но намерих тази фирма, която има налични и доставка до Италия. https://adapt.bg/product/3822/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BF%D0% … %D1%82%D0%B0.html
Ако проявявате интерес утре мога да им звънна и да питам колко ще е доставката до Италия.
Или ако имате роднини тук ги помолете да ви изпратят някакво количество. В България тези маски са на добри цени и ги има навсякъде, дори в кварталния супермаркет.

# 815
  • MI
Днес имаше ffp2 маски в ПАМ, 6 за 5 евро, не бяха на свършване. Онзи ден ММ купи от Ипер на около 60 цент едната. В Амазон поне три-четири ми предлага с доставка другата седмица, но цена над евро, евро и петдесет.

# 816
  • Milano
Мики, много мило от твоя страна.Hug
Нели, благодаря!

Проблемът е разрешен - в нашата аптека докараха - 1 евро/броя.

# 817
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
В Лидл маските тип FFP2 струват 0,99€ за пакет от 2 броя.

# 818
Пак нов рекорд на заразените и 1/3 от всички случаи са в Ломбардия. Абе, каква е тази работа? От началото сме все ударно в Ломбардия. Според вас заради гъстотата на хората и населените места ли е, и стила на живот също (многото пендолари заради работа), или какво?

# 819
Толкова много хора преболедуваха,много ваксинирани,а ето задава се поредна вълна.В Израел си слагат 4 доза.Уж при голям процент преболедували и ваксинирани тази болест ще затихва,а то точно обратното

# 820
  • Terra incognita
Много тестовете се правят и затова излизат много позитивни. Но смъртността сякаш не е толкова висока, както например беше/ е в България. Мисля, че и интензивните не са под голям натиск. То това е най- важното.
Явно е плъзнал яко Омикрон. Направо ме е страх какво ще стане в училище, като тръгнат на 10- ти. Ние не сме карали вируса и много се страхувам. Ваксинирани сме възрастните, но какво от това.

# 821
Много тестовете се правят и затова излизат много позитивни. Но смъртността сякаш не е толкова висока, както например беше/ е в България. Мисля, че и интензивните не са под голям натиск. То това е най- важното.
Явно е плъзнал яко Омикрон. Направо ме е страх какво ще стане в училище, като тръгнат на 10- ти. Ние не сме карали вируса и много се страхувам. Ваксинирани сме възрастните, но какво от това.
Ние сме ваксинирани,детето не!И тримата го изкарахме.Аз с темп за няколко дни ,мъжа ми кашлица ,детето един ден 37т,втори ден течащ нос и до там.Страхът ми обаче беше огромен,много се разстроих когато и детето се оказа позитивно Свекърва ми е с три дози при нея неше за 3-4 дни

# 822
  • MI
Един семеен приятел, под 40, без никакви хронични заболявания, е болен втори път, междувременно се и ваксинира с двете дози. Е, пак, пак с висока температура, главобол, на легло. Не знам той ли има лош късмет или Омикрон наистина пробива всякакъв имунитет... Беше на правил и тест за антитела преди ваксината, много високи бяха, но се ваксинира. И пак.

# 823
  • Terra incognita
Преди 2 седмици ММ се тръшна с ужасна кашлица, хрема и температура, болки в главата и тялото. 2 домашни и 1 молекулярен тест- отрицателни. Децата се заразиха от него- голямото с ужасна кашлица ( още не е минала напълно), хрема и 1-2 вечери с лека температура, малкото с хрема и кашлица, но в доста по- лека степен. Аз- почти нищо, само леки храчки. Та се чудихме дали не беше Омикрон това, възможно ли е да даде отрицателен тест? ( знаете колко е трудно с тези тестове, успя да го направи на около 4-5 ден от първите симптоми). Лл му даде антибиотик за три дни, всичко по телефона.

# 824
В момента върлува доста гаден вирус като описания, както и стомашен вирус. Първият го влачихме 3 седмици почти.

Общи условия

Активация на акаунт