Италия 153

• 70 079
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 825
  • Terra incognita
Днес близо 100 000 😵😵😵
Вече много се притеснявам. На 05.01 имаме час за ваксини на малката- mprv + men C. Много съм притеснена да не се заразим някъде, знаете, че тази ваксина дава странични ефекти около сесмица до 11 дни след поставянето. Страхувам се да не се заразим и да стане някоя беля с детето.
В asl, където слагат ваксините, правят и тампони на деца. Вече доста пъти я отлагам поради други причини и с оглед Ковид цунамито, което ни залива вече не знам какво да правя, да ги постсвим или пак да отложим. Вие какво мислите по този въпрос? Всички ме съветват ако дедето е добре да я ваксинираме...

# 826
Преди 2 седмици ММ се тръшна с ужасна кашлица, хрема и температура, болки в главата и тялото. 2 домашни и 1 молекулярен тест- отрицателни. Децата се заразиха от него- голямото с ужасна кашлица ( още не е минала напълно), хрема и 1-2 вечери с лека температура, малкото с хрема и кашлица, но в доста по- лека степен. Аз- почти нищо, само леки храчки. Та се чудихме дали не беше Омикрон това, възможно ли е да даде отрицателен тест? ( знаете колко е трудно с тези тестове, успя да го направи на около 4-5 ден от първите симптоми). Лл му даде антибиотик за три дни, всичко по телефона.

Разбира се. Ние бяхме болни, правихме ПСР, само едната ми дъщеря беше положителна, всички други бяхме болни, но с отрицателни тестове.

По въпроса за маските - вчера кацнах в Рим и си носех платнена маска (с филтър е). Два дена съм в Рим и съм шокирана, че всички наоколо говорят само и единствено за Ковид. Егати депресията и хистерията...

Дано да не минават училищата на дистанционно! В Северна Африка даже отменят някои от мерките, защото вълната от Омикрон се оказа бърза и не много смъртоносна. Моля се на господ и тукашните управници да мислят малко с главата си, а не само под влияние на масовата психоза, която върлува наоколо.

# 827
При нас всичко изглежда спокойно. Хората си ходят насам натам, не ми изглежда някой прекалено да се е затръшкал. Иначе е нормално да има известен стрес, все пак изкарахме много тежки две години с много починали. Аз не знам дали ще минат на дистанционно училищата. По-скоро ще наложат натиск да се ваксинират и малките.

Иначе се говори за отпускане на мерките за ваксинирани. Ще видим. Аз от вчера съм с бустер.

# 828
  • на острова на мечтите
Весели и спокойни новогодишни празници!
Не вярвам да ни пратят отново в DaD.  Само ако има заразени повече от двама в клас.
Иначе наистина много психясаха италианците. Онзи ден говорихме с една девойка омъжена в Испания. Те само в първата вълна са били в локдаун.

Последна редакция: пт, 31 дек 2021, 23:23 от danilu

# 829
За много години! Бъдете живи и здрави, и дано тази година да се върнем вече към нормалния живот!

Да разкажа за ваксините. На ММ му позволиха да се ваксинира с Джонсън ваксината, защото се води живеещ в чужбина и вчера му биха дозата, сега чакаме грийн паса. За съжаление при мен нещата се оказаха по-сложни. Кодичето ми не излиза в системата на Лацио и не мога да се запиша за ваксина. Наложи се да попълним заявление за специална авторизация и получихме такава, но ваксини при тези "специални" случаи се поставят само в 6 региона (Абруцо, Калабрия, Кампания, Вале дАоста и някакви две други не ги запомних) и освен това не ми позволява да избера Джонсън... Но се записах за Вале дАоста, че е близо до Торино, където отиваме да живеем след няколко дена. И все пак ще трябва да ми бият две дози и да чакам цял месец за грийн пас, което е Rage, но няма какво да се прави...

# 830
Честита нова година на всички!
Дано новата е по-добра! Hug

Snowche, не съм проучвала специално, но май в Италия никога и никъде не е имало опция да си избираш ваксината.

# 831
  • на острова на мечтите
Честита нова година на всички!
Дано новата е по-добра! Hug

Snowche, не съм проучвала специално, но май в Италия никога и никъде не е имало опция да си избираш ваксината.
Ако имаш връзки може. Наши приятели, без каквито и да е паталогични причини, си сложиха пфайзер, защото много близка приятелка медицинска сестра работи в отдел Ваксини.
Мен два пъти ме ваксинираха с Астра. Последният път (booster dosata)Модерна. Аз като добро добиче бях дала съгласие за още една Астра в документите  за трета доза, ама не можело. Не че ми казаха, че вече я няма.

# 832
  • Terra incognita
Честита да ни е новата година! 🥳
Ориентираме се и ние към трета доза, но сякаш искам да изчакам да поспадне вълната, защото ме е страх да не се заразя по опашките. Сега не знам как е, но септември, когато се ваксинирах, чаках с часове с десетки хора. 
Вас български приятели/ познати гледат ли ви странно, когато се заговори за ваксини и трети дози? Мен вече чак ме е срам. Онзи ден споменах, че мислим за трета доза и бях обсипана с коментари, че много били зачестили инфарктите и инсултите след третата доза и тем подобни. Накрая не попитах как все в България се случват тези неща, аз тук не съм чула.
Малко странно се чувствам в подобни ситуации, манталитет ли е, страх ли е, не знам.

# 833
ЧНГ!
В България по принцип много хора не са в цветущо здраве, а и не мога да си спомня някоя година да са казвали, че инфарктите и инсултите са намалели- традиционно по отношение на тези заболявания все сме на "предни" позиции спрямо много други нации...
Не гледам странно нито ваксинирани, нито неваксинирани. Нали е въпрос на личен избор (все още на повечето места) ваксинирането...Аз самата не съм ваксинирана, а преболедувала преди малко повече от година, антителата ми сега са даже малко по-високи, отколкото бяха след боледуването и още обмислям евентуално ваксиниране. ММ е ваксиниран с 2 дози, ще има и трета. Не съм го разубеждавала да не се ваксинира (той не е преболедувал ковид). Но пък хората са различни и тези, които се поддават на конспиративни теории за ваксините, е почти невъзможно да бъдат разубедени...
П. С. Толерантна съм и към неваксинирани, и към ваксинирани, стига да не ме поучават колко съм безотговорна, защото не съм ваксинирана или пък да ми разказват конспиративни теории (определено личният ми избор няма нищо общо с налудничави теории).

Последна редакция: сб, 01 яну 2022, 22:48 от dolce miele

# 834
  • Terra incognita
Щом са ти по- високи антителата, вероятно си се сблъскала пак с воруса, без да разбереш. Макар че специалистоте казват, че изследването на антитела само по себе си е излишно, защото не говори нищо.
Нямам против никого аз, просто ми става неприятно от подобно коментари, едва ли не ти казват колко се прецакваш.

# 835
Не са ми чак коренно по-високи антителата, а малко по-високи. Мисля, че е по-вероятно да са продължили да се покачват още след преболедуването (след като ги изследвах тогава), отколкото да съм се сблъскала с вируса без изобщо да разбера. След ковид не съм боледувала изобщо всъщност. Ако пък съм се сблъсквала с вируса без да разбера, значи имам някаква защита, щом не съм имала никакви симптоми.
Разбирам как се чувстваш. Аз за себе си съм решила въпроса като просто не коментирам ваксините. Ако коментирам, то е много рядко и само с най-близки хора. 🙂

# 836
Аз коментирах, но се отказах, тъй като няма ползотворна обмяна на информация, а само разделение- безсмислено.
И според мен е нормално да се покачат антителата, моите също се покачиха около 5 месеца след преболедуване, както и на семейството ми- тествахме се заедно. Детето на хартия излиза с най-високи, а най-леко го прекара и то преди година. (Не съм хипохондрик, но баща ми е с неврологични проблеми, ваксиниран и после преболедувал и е освободен от бустер заради реакция след ваксина, та се тествахме няколко пъти).

# 837
Можеш да избереш, ако си AIRE - жител в чужбина, точно така ММ си избра Джонсън. На мен не ми дават да избера и ще ми бият или Модерна, или Пфайзър и то две дози.

Аз също съм преболедувала, двойно ваксинирана съм и сега ще се ваксинирам с още две дози, защото първите не ми ги признават. За мен преболедуването не е причина да не се ваксинират хората.

А относно България, всеки път като общувам със семейството и близки приятели повтарям, че трябва да се ваксинират. Не ме притеснява, че съм досадна, защото за мен е важно да направя, каквото трябва, в случая, да им приложа натиск да се ваксинират, вместо да си мълча и после, ако недай си боже някой умре, да ми тежи на съвестта.

За сметка на това аз съм твърдо против маските и истерията, както и всякакви ограничения, локдауни, дистанционно обучение и прочее.

# 838
  • Milano
ЧНГ!
Някой би ли пуснал нова тема!

Медицинските работници и учителите ги ваксинираха първи с АЗ. Останалите, без връзки и патологии, бяхме ваксинирани основно с Pfizer.

Вики, бих ваксинирала детето. Пандемията няма да свърши скоро.
Къде си чакала "на опашка с часове" за ваксинация, че ми стана интересно?
Ние минахме за 10мин. първият път, за по-малко втория, удобно седнали и добре дистанцирани.
Бустера е другата седмица в Palazzo delle Scintille. Моята приятелка потвърди, че и там е минала за 10мин.
Манталитета в България е...без коментар.

# 839
  • Terra incognita
Аз бих пуснала нова тема, но не зная как да копирам линковете към старите, пиша от телефон.
Чаках в Ломбардия, миланска провинция. За първа доза бях на друго място, пак имаше супер много хора, чаках около 3 часа, ако не и повече, но поне имаше добра организация. За втората доза- отвън имаше голямо струпване на хора, без точен час, а с фаша ди орарио, която пак не се спази. Организацията не беше на ниво. Доста време си почаках, но поне беше на открото и нямаше вълна от заразени.

Общи условия

Активация на акаунт