Италия 153

• 70 075
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 840
  • Milano
Да, няма точен час, а в рамките на даден час (10-11ч прим).
Първа доза през юни - зад Линате:
Отвън, няма опашка:

Влизаш дават ти номер и сядаш:

Около 70-100 номера минаха за 10мин по часовник.

Втора доза във Fabbrica del Vapore:

Проверка на часа в палатката:

По-малко от 10 мин на опашка за документите и още на гишето излезе веднага номера за влизане.

Вътре не снимах понеже нямах време.

Отлична организация.

# 841
Заради разнопосочни мнения да ви попитам и вас.Декември цялото семейство бяхме с ковид.Сертификата ми е до 13 март .Кога да си слагам новата ваксина.Лекари казват да чакам 6 месеца,други три.Ама аз пътувам много и без ваксина няма как.

# 842
  • Terra incognita
Реджина, вероятно причината е, че септември, когато аз се ваксинирах имаше огромен наплив от желаещи, заради задължителния сертификат за разни места. Мм се ваксинора 2 месеца преди мен и също беше минал бързо. След това, обаче, бяха закрили неговия ваксинацинен център.
Мг 18, Декември т.г. ли сте боледували?

# 843
Реджина, вероятно причината е, че септември, когато аз се ваксинирах имаше огромен наплив от желаещи, заради задължителния сертификат за разни места. Мм се ваксинора 2 месеца преди мен и също беше минал бързо. След това, обаче, бяха закрили неговия ваксинацинен център.
Мг 18, Декември т.г. ли сте боледували?
Да

# 844

За мен преболедуването не е причина да не се ваксинират хората.
Има много причини хората да отказват ваксина. "Натискът" би подействал само при тези, които се колебаят. Според мен...При останалите се получава по-скоро обратен ефект.
ММ също е с 2 дози Pfizer. Нямам представа бустерът с каква ваксина ще е...

# 845
  • Terra incognita
Ами щом сертификатът ти е валиден до март, а ти трябва за пътуване, май ще трябва тогава да се ваксинираш. Не мисля, че е проблем, но можеш да се допиташ във ФБ групата Ваксини, където пишат доста лекари.

# 846
  • MI
Вики, за детската ваксина, при нас се чака навън и като цяло си спазват часовете. Аз 2020 основно я водих и пак не съм се чувствала притеснена, добре са организирани. Единствено половината час след ваксинация беше вътре, но никога не е имало много хора заедно, а и пускаха отвън или в колата ако се притесняваш. Та не бих отлагала ако е добре детето...

За КОВИД ваксината, и в Уманитас се чака винаги, просто има наистина много хора. Но ако си със запазен час около половин час и минаваш частта с проверка на часа, регистрация и попълване на декларация... До декември имаха за всички и без запазен час, там казаха че е кошмар вече. И явно затова оставиха само за определени категории тази възможност, всички други - с час. Аз края на месеца ще слагам бустер.

# 847
  • Milano
MG18, нямаш ли сертификат след преболедуване? Защо важи 3 месеца?

В момента бустерната доза е след 5м (150 дни) от завършен първичен ваксинационен цикъл или диагноза за инфекция.
От 10.01.2022 става 4м (120 дни):

Самият сайт ти калкулира колко време е минало от последната доза/излекуване и ти дава възможност за резервиране на час след това.

Последна редакция: нд, 02 яну 2022, 16:16 от regina di cuori

# 848
  • Terra incognita
Проблемът е, че в нашия asl, където правят ваксините, правят и тампони на деца. Помещението е общо, разделено е само със седалки, за щастие входовете са различни, но се чака вътре.
Но не ми се отлага, наистина няма смисъл. Ще стоим възможно най- далеч и така .

# 849
MG18, нямаш ли сертификат след преболедуване? Защо важи 3 месеца?

В момента бустерната доза е след 5м (150 дни) от завършен първичен ваксинационен цикъл или диагноза за инфекция.
От 10.01.2022 става 4м (120 дни):

Самият сайт ти калкулира колко време е минало от последната доза/излекуване и ти дава възможност за резервиране на час след това.
Моят сертификат е за две дози пфайзер, до 13 март
Сега имам сертификат за преболедувал а ,но с него ке мога да пътувам.
Нещата отиват към повторно ваксиниране.

# 850
  • Milano
Защо да не можеш да пътуваш?

Това е валиден сертификат.

Даже в твоят случай на излекуване след 2 ваксини ще важи 9м.
Получила ли си смс или мейл за новия код (след 28.12)?

Разгледай си ЧЗВ:

https://www.dgc.gov.it/web/faq.html

# 851
  • София
Момичета, в момента в Италия може ли семейство да влезе в ресторант с неваксинирано дете, ако родителите са ваксинирани? Никъде не намерих /поне на англ./ инфо точно за това. На 14-15 г. дете, ако има значение.

# 852
  • Milano
На закрито може да влезе само с негативвн тест (сертификат) до края на тази седмица.
На "открито" може да сяда и без тест.

От 10.01.22 само ваксинирани/излекувани (от 12 навършени години нагоре) могат да влизат, както на открито така и на закрито в заведения.

П.п. ваксината важи 9м.до края на месеца.

# 853
  • София
Благодаря! Което ме подсеща - това и за хотели ли ще важи - за престой в тях? Идеята е евентуално през април да дойдем за 1 седмица на ски, ние сме ваксинирани, но детето - не. Дори и с тестове през 2 дни ли няма да стане?

# 854
  • Milano
Тестовете няма да важат и за хотели, транспорт, музеи, заведения и т.н. от 10.01.22 до края на извънредното положение 31.03.22 (за момента).
За април не можем да гадаем.

Общи условия

Активация на акаунт