Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса? - 2

• 279 960
  • 5 315
  •   1
Отговори
# 2 385
  • Варна
Аз виждам мизерен плаж, групи хора помъкнали собствени шезлонги, чадъри и хладилни чанти.
Съвсем като рецесия ми изглежда картинката.

# 2 386
Как видя, че плажа е мизерен? Естествено, че ще си мъкнат собствени чадъри хората, там плажовете са пусти, няма я нашенската цигания.

Снимката е от Norfolk, едни от най-хубавите плажове  в Англия са там. В момента кралското семейство кара карантина в района.

# 2 387
  • Варна
Как видя, че плажа е мизерен? Естествено, че ще си мъкнат собствени чадъри хората, там плажовете са пусти, няма я нашенската цигания.

Снимката е от Norfolk, едни от най-хубавите плажове  в Англия са там. В момента кралското семейство кара карантина в района.
Пясъкът е ужасен,  изглежда мокър, почти като кал, отъпкан и с разхвърляни бутилки. Наоколо са някакви чукари. Може да им е най-хубавия плаж, но изглежда мизерно, поне от това, което аз виждам.
Изобщо не ми изглежда пуст.

/Дори да изглеждаше прилично, как това, че хората са се замъкнали дотам ще е показател, че няма рецесия. Скъпо им е да отидат там ли?/

# 2 388
Е англичани, как да има подреден плаж като гробищен парк като на слънчака.

# 2 389
Пясъкът е природна даденост, пък снимката е показателна, какво ще се случи по курортите в Европа до месец, включително и по нашето Черноморие. Няма да има нулева година за туризма, колкото и черни да бяха прогнозите.

Иначе съм съгласна, че ще усетим последиците по-късно. Какви ще са, лично аз не мога да гадая.

# 2 390
  • Варна
Няма да има нулева година за туризма, колкото и черни да бяха прогнозите.
Все още не съм убедена. Все още чуждите туроператори извиват ръцете на хотелиерите ни да приемат отложено плащане до 90 дни след приключването на почивките на туристите. Ако не стигнат до споразумение, не знам колко хотелиери ще рискуват да отворят.

# 2 391
Че защо да не отворят, българските туристи не сме хора ли?

# 2 392

Подкрепям, супер си е плажа, като изключим, че са доста големи групи плажуващи, и няма дистанция, може да са семейство. В цяла Европа , извън комерсиализираните курорти си имат големи пусти плажове с паркинги към тях.Ходят си хората семейно с хладилните чанти с напитки и сандвичи, столове и шатри, в Испания даже барбекю си правят.
До колко трябва да сме изкривени да мислим, че хубав плаж е този с набодени чадъри с шезлонги и дървени мръсни заведения.

# 2 393
  • Варна
Че защо да не отворят, българските туристи не сме хора ли?
Защото капацитета на хотелите надхвърля капацитета на вътрешния туризъм. Просто нямаме достатъчно българи за всички хотели. Направено е изследване, че парите, които българина е похарчил миналата година за почивки  в страната и чужбина са 5 000 000  лв а приходите от чужденци са 3 млрд. лв . Няма как да излезе сметката. Някои хотели , които са по-диверсифицирани ще отворят, но голяма част може да не рискуват. Те са изцяло зависими от чуждите туроператори.

# 2 394
  • Варна

До колко трябва да сме изкривени да мислим, че хубав плаж е този с набодени чадъри с шезлонги и дървени мръсни заведения.
Защо реши, че мисля така? Аз ходя на Камчия, който е разкошен плаж и няма нищо общо нито с описаното от теб, нито с английския "суперплаж"

# 2 395
Много цени сигурно ще се вдигнат, заради средствата за лична защита на обслужващ персонал.

# 2 396
Снимката не е от Слънчев бряг, че да плаща социала.
Ами щом тези хора по средата на седмицата в работно време са на плаж, то вероятно социалът им плаща.

# 2 397
Ами щом тези хора по средата на седмицата в работно време са на плаж, то вероятно социалът им плаща.
сигурно има и такива
но,има и други-в отпуск, в почивен ден, работещи първа смяна....
щом плажът е известен,хората и десетки км ще карат,за да отидат

в туристическа зона живея-плажовете ги разрешиха от онзи ден-днес вече беше пълно

# 2 398
  • На остров
Плажа си е съвсем ок, хората бяха на малки групи, но с дистанция една от друга групите поне това аз видях.
Като чужди туристи може би германците ще тръгнат първи да обикалят.
Шведите определено няма да пътуват в чужбина преди есента, а вероятно и другите съседни държави също.
Разходите по кризата стават все по големи и се очаква вдигане на данъците, а ако се продължи във времето може да се стигне и до банкова криза.

# 2 399
В Англия в богатите семейства жените масово не работят. В момента народа е хоум офис, заради коронавируса, та защо да не е на плажа?

Пък “плажчето” реално не е лошо, когато не е пренаселено.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт