Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса? - 2

• 275 422
  • 5 315
  •   1
Отговори
# 4 770
Само погледнете статистиката на болните по градове. В Силистра са колкото в София. А няма нито един МОЛ и сигурно е областта са най-малко население на единица площ. С какво големите хранителни вериги са по-безопасни от огромните открити пространства в набедените МОЛове? Единствената разлика е, че собствениците им са мастити европейци.

# 4 771
И аз да ви кажа не мисля, че моловете вредят. Там площите са големи, и почти няма хора. Брат ми като ходи ми изпрати снимка - пусто беше. Като разсъждавам, и да работят, и да не работят, все са на загуба. Затова и много собственици прекратиха бизнеса си. Клетките пустеят.

# 4 772
  • в 1001-та нощ
Затварят ги, според мен, за да дават шанс на малкия бизнес от местни. И аз не мисля, че моловете са опасни, но друга логика не виждам. Стимулира се търговията в малките обекти.

# 4 773
Затварят ги, според мен, за да дават шанс на малкия бизнес от местни. И аз не мисля, че моловете са опасни, но друга логика не виждам. Стимулира се търговията в малките обекти.
Ами, те са несравними като вид стока. В МОЛовете са повече брандове, които и без това не се продават в малки обекти. За мен си е чисто безхаберие и папагалщина на тези, които измислят мерките. Уравнението им е елементарно и напълно грешно - повече площ = повече хора = по-голяма опасност.
Трябваше просто да затворят секторите за хранене, детските игрални кътове и кината и да оставят търговците да си вардят магазинчетата. И без това нямаше да се нареди опашка за парфюми, сувенири или парцалки. Ама то осносвн принцип на чиновниците е "няма човек - няма проблем".

# 4 774
  • Mediterraneo

Трябваше просто да затворят секторите за хранене, детските игрални кътове и кината и да оставят търговците да си вардят магазинчетата. И без това нямаше да се нареди опашка за парфюми, сувенири или парцалки. Ама то осносвн принцип на чиновниците е "няма човек - няма проблем".

Точно така! Като папагалстват, поне да го правят като хората. При нас когато отвориха моловете, имаше периоди, в които не работеха заведения, кина, боулинг зали и пр. Магазините- с капацитет. Лесно е.

# 4 775
Само погледнете статистиката на болните по градове. В Силистра са колкото в София. А няма нито един МОЛ и сигурно е областта са най-малко население на единица площ.
Хм, откъде тази статистика Confused ? Аз виждам това като информация в портала от днес:

ОбластОбщоНови
Силистра 489668
София (столица)915121138

Горе-долу по 18 ...

# 4 776
Само погледнете статистиката на болните по градове. В Силистра са колкото в София. А няма нито един МОЛ и сигурно е областта са най-малко население на единица площ.
Хм, откъде тази статистика Confused ? Аз виждам това като информация в портала от днес:

Скрит текст:
ОбластОбщоНови
Силистра 489668
София (столица)915121138

Горе-долу по 18 ...

Не претендирам, че съм права, но съотношението население/нови случаи май е доста сходно. Даже ако в Силистра процентно не са малко повече?

# 4 777

ОбластОбщоНови
Силистра 489668
София (столица)915121138

Горе-долу по 18 ...
Статистиката е 10** на 100 000 население. Силистра е плътно след София.

# 4 778
Даже ако в Силистра процентно не са малко повече?
Мхм. Доста повече. София 0.89 промила, Силистра 1.4 промила. Или ако в Силистра има 68 новозаразени то в София за да се класира за фотофиниш ще трябва да гонят 1900 дневно. Има няма едни 65% отгоре

# 4 779

ОбластОбщоНови
Силистра 489668
София (столица)915121138

Горе-долу по 18 ...
Статистиката е 10** на 100 000 население. Силистра е плътно след София.
Допълвам се София е 1041/100  000 за 14 дни. Изчислява се надвуседмична база.

# 4 780
Моловете и заради климатизацията...
А за статистиката данните са по е двойно по големи. Ние българите и на това намерихме вратичка. Много хора не си правят тест, за да не минат под карантина... Колко много хора ми споделиха че са били контакт на някой но не се изолират.. Други лък работеха тайно (козметика)

# 4 781
  • София /Абсурдистан
По темата - прави впечатление, че все повече магазини и заведения или се дават под наем, или се продават. Кризата отдавна е факт.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 11:54 от Tatti

# 4 782
Yasmina, климатизацията на МОЛовете от една година е обърната само на режим  да вкарва външен въздуй и да изкарва вътрешния. Спряха всички цикли на въртене - охлаждане/затопляне. 
По същия начин е в редица офиси. При ММ купиха конвектори и спряха климатичната система. Сметките им за ток нарастнаха двойно, при положение, че в офиса всяка седмица са само 50% от персонала. Другите са хоум офис

# 4 783
Yasmina, климатизацията на МОЛовете от една година е обърната само на режим  да вкарва външен въздуй и да изкарва вътрешния. Спряха всички цикли на въртене - охлаждане/затопляне. 

А дали е Така?Някой официално излезе ли да го каже?

# 4 784
Познавам лично  мениджъра на единия МОЛ и от там ми е информацията,  с каква заповед са им наложили това решение не знам. Но зимата като съм влизала до банка и Виваком е било доста по-студено от обичайното, а лятото пък беше жежко. Инвестирали са и в някакви допълнителни филтри. Когато ги отвориха за малко ходихме да купуваме дрехи за тийна, за първи път пазарувах без да ми стане топло и да си съблека якето.
Според мен трябва да е така и във всички големи магазини, но в Кауфланд и Лидл зимата си беше жега и според мен не спазваха това правило, но пък там може да се ходи и е безопасно - няма лимит дори за брой хора едновременно в магазина!

Общи условия

Активация на акаунт