Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса? - 2

• 275 162
  • 5 315
  •   2
Отговори
# 5 055
Не са "моите разсъждения", а са факти, които им се случват на хората на работа.
И тези факти отлично обясняват защо толкова много измислени шефчета мрънкат как не могат да намерят добри работници и нещата не им вървят.
Точно в 10!Но те на бялото казват черно само и само да е на тяхната.

# 5 056
Не са "моите разсъждения", а са факти, които им се случват на хората на работа.
И тези факти отлично обясняват защо толкова много измислени шефчета мрънкат как не могат да намерят добри работници и нещата не им вървят.
Точно в 10!Но те на бялото казват черно само и само да е на тяхната.
Мисля, че можеш да репшиш нещата много лесно. Регистрираш фирма и започваш дейност.

# 5 057
Регистрирала съм фирма и действам. Повече от доволна съм.

# 5 058
Абсолютно съгласна с cia_maritima и да имаш собствено мнение не е равнозначно да си конфликтен.
Титина, не е нужно всички да си откриваме фирми, просто напускаме некоректния шеф. Остава огорчението, че си давал овъртайм и усилия/умения, останали неоценени, но си тръгваш и с урок и се пестиш занапред.

# 5 059
Ето сега можеш да наемеш и хора и да се отнсяш към тях според рабиранията си и икономическата ситуация.
Съветът за фирмата беше към cia_maritima,  вижда се че има ясно виждане за взаимоотношенията работник/служител - собственик, и може да ги приложи в практиката.

# 5 060
Ние имаме много свестни служители, но това понякога е просто на късмет.

# 5 061
Абсолютно съгласна с cia_maritima и да имаш собствено мнение не е равнозначно да си конфликтен.
Титина, не е нужно всички да си откриваме фирми, просто напускаме некоректния шеф. Остава огорчението, че си давал овъртайм и усилия/умения, останали неоценени, но си тръгваш и с урок и се пестиш занапред.
Един път некоректен шеф, втори път некоректен.....как не се падна един коректен. Това говори за дефицити не при шефа.

# 5 062
Един път некоректен шеф, втори път некоректен.....как не се падна един коректен. Това говори за дефицити не при шефа.
Не виждам да е писал за петнайсет шефа човека.
И да отговоря на любимото ми - ами направи си фирма и управлявай хора.
Ами не искам да си отворя. Аз съм специфичен експерт и искам да работя, като такъв. Схващането, че всеки може да си отвори фирма и да си наеме хора води точно до шефове, които се изживяват, като робовладелци, а не, като лидери.

# 5 063
Схващането е че непрекъснато мърморещи и недоволни работници, знаещи и разбиращи всичко, имат възможност да приложат експертните си знания в практиката.

# 5 064
Ето сега можеш да наемеш и хора и да се отнсяш към тях според рабиранията си и икономическата ситуация.
Съветът за фирмата беше към cia_maritima,  вижда се че има ясно виждане за взаимоотношенията работник/служител - собственик, и може да ги приложи в практиката.

Ама аз може и да давам работа минава ли ти въобще А?Аман от непоискани съвети.Имам мнение и си го остоявам, както е редно да бъде с всеки нас.Друг е въпроса,че някой го натиска кредит,не може да преговаря,устройва го и т.н.

# 5 065
Наела съм. Отнасям се. Повече от доволна съм.

# 5 066

Ама аз може и да давам работа минава ли ти въобще А?Аман от непоискани съвети.Имам мнение и си го остоявам, както е редно да бъде с всеки нас.Друг е въпроса,че някой го натиска кредит,не може да преговаря,устройва го и т.н.
Кое да ми минава. Ако трябва да съм честна въобще не ме интересуваше.
А ако имаш кредит си е твой проблем. Ти си взела парите, ти трябва да ги връщаш.
Това, че не си успяла да се продадеш добре, също е твой проблем.
Имай си мнение, никой не ти пречи, но и работодателя ти си има мнение. Предполагам те е наел, да свършиш определена работа, не да даваш мнения.
Радвам се, това да се чува. Малко да ходатайствам да наемеш и горният потребител, да се намери местото най-накрая.

# 5 067
Скрит текст:

А ако имаш кредит си е твой проблем. Ти си взела парите, ти трябва да ги връщаш.
Имай си мнение, никой не ти пречи, но и работодателя ти си има мнение. Предполагам те е наел, да свършиш определена работа, не да даваш мнения.
Скрит текст:
Радвам се, това да се чува. Малко да ходатайствам да наемеш и горният потребител, да се намери местото най-накрая.
Ау, не така, другарко! Нима твърдите, че компаниите наемат хора, които не умеят, но най-вече не трябва да мислят?! Ми, че к'ва работа ще очакват да им свършат?
Съжалявам, че така грубо, но и Вашият коментар към потребителят е груб.
Не зная кое не разбрахте от неговото мнение - когато те наемат, започваш с един набор задължения и определено заплащане. С течение на годините първото се разширява, второто остава същото, а предвид поскъпването на живота, даже се свива. Ако и развитие професионално липсва, картинката съвсем посивява. Както писаха други потребители, изкуство е да управляваш хора. Не може само с тоягата.

# 5 068
Нали и аз това казвам. Подписваш трудов договор, продаваш си труда срещу определено заплащане. При промяна в условията, сядате и предоговаряне. Т.е. Отново си продаваш труда. Ако не успееш, значи или не вършиш работата за която са те наели,и увеличението и е само в твоята глава, или не си ценен за компанията, или пък не успяваш да продадеш това, което можеш.
 Тук тезата ви за това какви тесни специалисти сте издиша, защото компаниите си пазят ключовите играчи. При тези ключови фигури увеличението и др придобивки са залегнали още в трудовия договор.

# 5 069

Titina,нямам кредит написал съм го образно за различните хора,не си го разбрала.Няма лоши мисли,като не те интересува защо се газираш по-спокойно. Хората търсят и отношение и уважение не само цифри.Защото на мен като ми свършат дадена работа сядаме разговаряме ,пък вземем и да се почерпим и да ти кажа хората доволни аз също.Колко му трябва на човек?Колкото по малко работиш толкова по голяма заплата вземаш в фирмата в която работя аз.Стана фирмата като моб оператори на нов работник по добри условия.Да недоволен съм,но продължавам да съм усърден защото имам работна етика.Времето ще покаже да сме живи и здрави.

Общи условия

Активация на акаунт