Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса? - 2

• 275 134
  • 5 315
  •   1
Отговори
# 5 040
  • София
Когато станеш неудобна или неизгодна.
Да ти е хрумвало, че работниците имат мозъци и някой ценят това, което произвеждат тези мозъци и не им пука за минути, а за резултата.
Ако капацитета стига до злобеене, няма какво повече да говорим.

# 5 041
  • София
Хрумвало ми е, но също така ми е хрумвало, че бизнесът си е бизнес и работникът може да бъде заменен, стига шефът да реши. Все пак шефът си е шеф и има власт да решава кое му е важно и кое не му е важно и окото му няма да мигне, ако реши, че иска да стане така, както той иска. Тогава веднъж да си закъснял с пет минути, той ще го е запомнил и ще го използва.

# 5 042
  • София
Хрумвало ми е, но също така ми е хрумвало, че бизнесът си е бизнес и работникът може да бъде заменен, стига шефът да реши. Все пак шефът си е шеф и има власт да решава кое му е важно и кое не му е важно и окото му няма да мигне, ако реши, че иска да стане така, както той иска. Тогава веднъж да си закъснял с пет минути, той ще го е запомнил и ще го използва.
И опираме, кое му е важно, свършена работа и печалба или минути в клатене на крака.

Сменяла съм фирми докато се отвърдя в професията, все съм виждала шефове, но с такива разсъждения като твоите, още не. Но това обяснява и огромното текучество в някой фирми, но шефовете им все не попадат на качествен "материал" и мрънкат срещу некадърния, мързелив работник.

# 5 043
  • София
Не са "моите разсъждения", а са факти, които им се случват на хората на работа. И министри така си отиват от поста за отрицателно време, а може да са били любимци.

# 5 044
е,глупости ,сега...
вярно,че продавачката в хранителни стоки не може да си позволи плаващо работно време,но има такива,които могат, и не им трябва никой, повтарям никой! да им брои минутите присъствие.
защото тези хора се отчитат със свършена работа, ама заработващите заплата няма как да го разберат,май...

ПП-а дори и продавачката може да си нагласи смените, така че да й е удобно да си взима/ води детето на училище, освен ако не е в някой треторазряден квартален магазин...

зада не съм съвсем Off topic: как ще коментирате:

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 00:54 от Mamagemelar

# 5 045
... работникът може да бъде заменен, стига шефът да реши. Все пак шефът си е шеф и има власт да решава кое му е важно и кое не му е важно и окото му няма да мигне, ако реши, че иска да стане така, както той иска. Тогава веднъж да си закъснял с пет минути, той ще го е запомнил и ще го използва.
Ако пък си бил точен да безобразност, ще използва нещо друго, ако трябва ще го измисли, но ще те махне. Защото, както и ти пишеш, така е решил. Твърдя го от видяно и преживяно, а ти, Андариел, спориш заради спора. Извинявай, но във всичките ти мнения прозира теория, не практика.

# 5 046
Истината е, че никой не иска да се "отърве" от свестен служител, който си върши работата. Всички имаме интерес нещата да вървят добре.

Всичко опира обаче не само до това. При нас взехме веднъж жена, уж с опит и т.н. - очаквахме, че ще се справя отлично. Обаче още на първия месец я освободихме. Оказа се, че непрекъснато говори за личния си живот, много досадно. Успя да завърти интриги, което съвсем никога дотогава  не беше се случвало. Това аз не мога да изтърпя. Та има и личен фактор - винаги. За мен важното е работата да върви. Който иска да общува и да говори за себе си постоянно - не на работното място.

По-премерените и възпитани хора винаги са желани и за служители, и за ръководители, а и за шефове. Лични излияния - другаде.

# 5 047
Едва ли може и е нужно да го изчерпим с пост във форума. Менажирането на хора не е проста работа.
Нали говорехме за хоум офиса.
Точно това щях да кажа, проблемът е, че всеки иска да е шеф и още по-лошо всеки си мисли, че може да е такъв. Ама не. Менажирането особено на хора е трудна работа.
Румка сигурно не е толкова черна, но това усещане, че дава хляб на работниците си и те трябва да са и благодарни е доста дразнещо. Работните взаимоотношения са на баз адоговор, на който аз върша една работа, срещу което изкарвам едни пари. Никой не ме храни, аз се храня сама с работата, която извършвам. И да - както ако не съм аз ще е някой друг, така и ако не в този работодател ще в някой друг. Изобщо не ми пука з бизнеса, пука ми за моята малка градинка - дали се чувствам, като човек и дали ми плащат редовно. Бизнеса да си го мисли този, на когото е.

# 5 048
Интересно как изобщо не ти пука за бизнеса. Все пак без бизнеса няма как да има и заплати. На всеки нормален служител би му се искало фирмата да върви добре. Или аз съм в голяма заблуда Simple Smile Аз искам дори чуждите бизнеси да вървят добре, иначе и моя ще закъса.

# 5 049
  • София
Понякога като пише човек във форум дава краен пример, защото е по темата и това се обсъжда.
Ако от минали 50 наемателя и само 1 некоректен, ще обсъдя него. И, да, за недоразбиращи все обяснявам, че повечето са свестни наематели, но сега говоря за него.

По същия начин и румка има няколко служители, но говори за конкретна ситуация с един конкретен служител.
Това не означава, че мрази всичките си служители или пък иска да са ѝ благодарни.
По-скоро имам усещането, че съденето е малко прекалено по форума.

Освен това, има професии, където раб. време не от първостепенна важност ИТ, а свършената работа и подобни.
Но нейната сфера (която не знам коя е) е друга, и има друг тип задължения. При нея е по-важно да се спазва работно време.
Отново прекалено съдене, без да се вникне, че има различни хора, работодатели, фирми, случаи, условия.

# 5 050
Интересно как изобщо не ти пука за бизнеса. Все пак без бизнеса няма как да има и заплати. На всеки нормален служител би му се искало фирмата да върви добре. Или аз съм в голяма заблуда Simple Smile Аз искам дори чуждите бизнеси да вървят добре, иначе и моя ще закъса.
За бизнеса по принцип - да, пука ми. И аз искам да са добре всички бизнеси. Не съм глупава. Не ми пука за конкретния бизнес в смисъл да не спя нощем и да си съсипвам здравето за кой да е работодател. Правила съм го и се оказа много голяма грешка. От този момент нататък - интересува ме как аз се чувствам на работа. Ако съм добре, ще дам повече, ако не - работодатели дал Господ.

# 5 051
Ако съм добре, ще дам повече, ако не - работодатели дал Господ.
Ще кажа, защо не съм съгласна с тази постановка. Защото, ако работодателят мисли и той по този начин, никога работника/служителя няма да си намери "неговото" место.
Когато си продаваме труда ( сключването на договор) ние сме съгласни с условията , които се предлагат. След седмица/месец/година, се "врътваме" и решаваме, че не ни пасва на нагласата. Ами вместо да вземе мен работодателят, щеше да вземе, някой, който иска да работи, да му е интересно да върши работата и да се чувства щастлив.

# 5 052
Ако съм добре, ще дам повече, ако не - работодатели дал Господ.
Ще кажа, защо не съм съгласна с тази постановка. Защото, ако работодателят мисли и той по този начин, никога работника/служителя няма да си намери "неговото" место.
Когато си продаваме труда ( сключването на договор) ние сме съгласни с условията , които се предлагат. След седмица/месец/година, се "врътваме" и решаваме, че не ни пасва на нагласата. Ами вместо да вземе мен работодателят, щеше да вземе, някой, който иска да работи, да му е интересно да върши работата и да се чувства щастлив.
Да де ама като започнат повече отговорности,респективно искаш повече заплащане а шефа се прави на ощипан.
Аз лично бях приел фирмата като моя,работил съм повече от колкото е нужно,върша неща за които не са ми в длъжностната характеристика,клиентите са доволни от мен.Но с годините го прие шефа едва ли не,че съм длъжен да ги правя тези неща да ама не,и търкания  колкото искаш.Като не съм аз да ще е друг ,ама дали ще иска да работи,дали иска да се учи,развива, клиентите да са доволни.Всичко това изисква време и инвестиция от страна на шефа.Никой шеф не обича работник да има и изказва мнение защо ли,може би наведена глава  е изключително удобно за самия него.

# 5 053
Има го и това, че конфликтните личности не се толерират от  никой работодател. Няма такъв бранш, където конфликтната личност да просперира.

# 5 054
Не са "моите разсъждения", а са факти, които им се случват на хората на работа.
И тези факти отлично обясняват защо толкова много измислени шефчета мрънкат как не могат да намерят добри работници и нещата не им вървят.

Общи условия

Активация на акаунт