Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вегетарианска тема 13- какво ще готвим по време на карантина

  • 23 792
  • 770
  •   1
Отговори
  • Мнения: 9 992
13- карантинно фатално тематична.
От мен картофени кюфтета със салата червено цвекло и морков.

# 1
  • Мнения: 92
Подхванала съм веган козунаците. Иначе между другото:
 нахутени кюфтета,
 спаначена супа с киноа,
салата с печено червено цвекло и орехи,
прясно зеле с картофи и сладки подправки.

# 2
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 16 921
Шакшука
Супа от аспержи
Азспержи на тиган
Японски пици

Утре панкейкс, кьопоолу, другото не съм го измислила.

# 3
  • София
  • Мнения: 3 092
Силно вярвам, че няма да е карантинна цялата тема и ще я завършим без такава.

Днес зелеви сарми с киноа, ситно нарязани лук, чушка морков, подправки и
доизяждахме от преди разни неща.

# 4
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 391
Привет и от мен в новата темичка. Да сме живи и здрави ние и семействата ни, да пишем тук още години с какво се глезим за хапване.
    От тези два-три дни постното у нас е:
     Пенкейкс  с намачкан банан и мед.
     Шопска салата.
     Моркови, селъри и френски зелен боб на тиган.
     Гъби на тиган.
     Червена леща с много моркови, лук, чушка, селъри на гъста яхния.
     Гуакамоле и краставици натюр.
     Таратор.
     Картофено пюре.
     Зелена салата с мариновани репички и зелен лук.
     Баница с кейл, сирене и яйца.

# 5
  • Мнения: 9 992
Как се прави баница с кейл?

# 6
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 391
Как се прави баница с кейл?

   Ами към основните продукти добавих добре бланширан и нарязан наситно  кейл и стана.
 

# 7
  • Мнения: 691
adelinda, благодаря за новата тема! Heart

Baby*  - нямам ресторант, но те каня в Инстаграм-а ми Blush

Билково сирене от кашу

#вегансирене #vegansirene #vkusnosbety #BiankaD

Който иска може да види текстурата в това малко клипче.

# 8
  • Мнения: 2 406
Направих си квас...то е цяла наука правенето на хляб с квас...колкото по вече чета толкова по вече се обърквам и по сложно ми изглежда... Някой с опит имаме ли тук или да питам в темата за кваса?

# 9
  • Мнения: 9 992
Аз съм правила доста с квас. Мнения много. И аз четях преди но успешно ми беше, като ми дадоха домашен квас, жена го пазеше от баба си още, поне така каза. Купи изворна вода и био пълнозърнесто брашно. Смесват се равни частни и се държи в буркан, като помещението в което се съхранява не трябва да е над 20 градуса, на сянка. Изхвърля се половината, като се добавя пак вода и брашно. Сутрин и вечер се храни. Мине ли 20 градуса се въди лоша бактерия. Може да си помогнеш с добавяне на био боза или мое лично мнение малко мая. Маята е същата бактерия но концентрирана, кваса е дива. На принципа на киселото мляко е, единствената ти работа е развъжда и пазиш Бактерията. Стане ли кисело, изхвърли повече от кваса и със съвсем малко захрани ново. Веднъж хванат кваса се държи в хладилник, като пак се захранва сутрин и вечер. Не знам дали съм обяснила правилно, питай което не е ясно.

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 18:40 от adelinda

# 10
  • Мнения: 7 163
Картофи, лук, зеле, моркови, грах, тиквичка, доматено пюре с полента и копър.
Ябълков пай с грис и канела.
Скрит текст:

Времето е приказно, отивам да събирам мечи лук и коприва.
Ще правя крем супа с копривата, салата и баница с левурдата.( Мечия лук).

# 11
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 309
Скрит текст:
adelinda, благодаря за новата тема! Heart

Baby*  - нямам ресторант, но те каня в Инстаграм-а ми Blush
Скрит текст:
Билково сирене от кашу

#вегансирене #vegansirene #vkusnosbety #BiankaD

Който иска може да види текстурата в това малко клипче.

Благодаря, но нямам инстаграм Sad  Опитвам се да се огранича от към причини да стоя в нета (трудна работа даже само с ФБ).

Изглежда страхотно сиренето!

У нас, варени яйца и салата от чушки от буркан със сух копър и чесън. Ще има от супите поне за 2 дни, нищо друго не планувам да готвя.

# 12
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 16 921
Аделинда, защо трябва да се хвърля половината?

 Пържено червено зеле с ким


Искам да направя сладкиш с моркови, да видим дали ще ме огрее.

# 13
  • Мнения: 9 992
Ами и на мен ми е жал да хвърлям, обаче се храни кваса 50:50. Колкото имаш толкова трябва да добавиш. Значи ако печеш всеки ден, можеш да го използваш, но за вкъщи не е приложимо. Иначе особено докато го захванеш, накрая ще имаш 5 кила квас. Може и да подаряваш, да го готвиш, кактото намериш за добре, ако не искаш да хвърляш.

# 14
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 4 913
Bianka,aз се самопоканих в твоя истаграм, макар че моят не го ползвам.
Днес салата за вечеря и паста за обяд. Нещо не ми се готви напоследък. Щях да правя боза и нищо. Торта от моркови и пак нищо. Бананови тартуфи и нищо. Да видим утре дали ще ме осени готварската муза.

Общи условия

Активация на акаунт