Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса? - 2

• 274 547
  • 5 315
  •   1
Отговори
# 5 160
  • София
Как ги сметна тези часове с 200 лева на час?

# 5 161
Вървим натам, да наредим учителите до ИТ-тата и да обясним изкупуването на имотите и цените.
Хубаво е на има нормални заплати.

# 5 162
Нямм притив, който може да си докара допълнителен доход да го прави. И по 10к да си докарват допълнително - щом работят и всичко е законно, аз съм ок. Против съм безугледното даване на калпак уж за едни хора, ама не баш. В същото време, хора, които наистина имат нужда мизерстват и са в безизходица.

# 5 163
За развитие и нормални доходи  можем да говорим когато се отласнем от последното място по доходи в Европа и стандарт на живот.

# 5 164
Ами така.
Племенничката ми ходеше на уроци, преди да влезе в елитна гимназия и плащаха за нея 100 лева, за два пъти седмично по един астрономически час. И беше взета със сто зора, защото преподавателят е много търсен. Часовете не са индивидуални а в групи до 4 човека.

# 5 165
В момента плащам 20 лв за астрономически час. В група е по 8 лв.

# 5 166
  • Mediterraneo
Леле! Аз плащам 8 евро на час, в школа, между 3 и 5 човека са в група. България много напред, браво!

# 5 167
В момента плащам 20 лв за астрономически час. В група е по 8 лв.
Може и по 10 да плащаш.
Аз казвам за търсен преподавател, точно защото учениците му влизат там за където се готвят.
Мангъров се хвалеше, че по 200 лева прави частни посещения нали ...

# 5 168
По тревожния въпрос е, защо качеството в училище е ниско и постоянно се налага масово да се ходи на частни уроци.

Не съм правила проучване и избор, тази учителка учи голямото ми дете, когато се наложи и за малкото към нея се обърнах каквото ми каза това плащам и нямам представа как вървят средно цените на уроци и курсове.

Grinning а за Мангъров може и да взима и не само той, а и всеки доцент и професор. Преглед при хабилитирано лице е от 80 до 100 лв в кабинета му.
А с направление е мисията почти невъзможна да си уредиш такъв преглед.
Та няма да се изненадам за домашно посещение, ако цените са такива.

# 5 169
ОК , няма да споря , нито ще казвам кой е преподавателят, но само ще добавя, че има ученици дето са с медали от международни олимпиади Wink

# 5 170
  • София
Частните уроци нямат нищо общо с училището, а с кандидатстването. Учителят не е задърпал насила родителите на племенницата да си записват детето при него.

# 5 171
Grinning не споря, споделих какво плащам аз.
Не ходим на уроци за кандидатстване. Виждам пропуски, заради никаква работа в училище и искам да не преминава с тях от клас в клас.

# 5 172
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Това за учителите е вярно. Доколкото знам учителските заплати са над 2000 - 2500 чисто. Не казвам, че е лошо - напротив, така трябва да бъде, бях изненадана от тези нива, защото все мрънкат. Оправиха им заплатите, а дали самите учители ще се напънат да оправят и нивото на образованост у децата?

Simple Smile с 20 години стаж съм далеч под цитираната долна цифра Simple Smile Но градските леденди са за това - да се множат. Пък дано да станат и истина, а не да си останат легенда. От януари: млад учител = 1260 лв. ; старши учител (10+ години стаж и V ПКС) = 1300 лв.; главен учител = 1360 лв. това преди данъците ... И да дават повече директорите ... повечето е в порядъка на 30-50 лв. Та,  2000-2500 ЧИСТО ... трудно, да не кажа невъзможно ... Не давам частни уроци Simple Smile

П.П. Да вземем колега с 35 години стаж; да са направили заплатата му 1400 лв, а не 1300 ... + процента прослужено време заплатата му е 1890 лв., а след данъците и осигуровките - 1437 лв. чисто ... Наистина градските легенди са си градски легенди ... по всички показатели.

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 09:53 от Почти безобидн@

# 5 173
Grinning не споря, споделих какво плащам аз.
Добре и аз не споря, само споменавам, че във всяка една сфера има хора дето си отсяват нещата, защото са търсени.
Дори и при фризьорите е така. Има такива дето вземат по 10 лева за да те ООфъкат, други се водят по-по-най и защото си имат някакви клиенти дето ги дават по телевизора.
При майсторите е така.
Скоро един познат, чака 3 месеца за някакъв баняджия дето му взе 3 бона за да му направи банята и пак го мота, защото беше хванал и други обекти и ходеше през ден, два и вместо за десетина дни, му направи банята за почти месец  Simple Smile
Много хора в България си изкарват допълнително добри доходи, нищо, че мрънкането е национална черта.

# 5 174
  • София
Ако този познат защо го е търпял три месеца? Трябвало е още на третото неидване да му каже, че се отказва от услугите му. Все едно гледам римейк на Баш майстора.

Общи условия

Активация на акаунт