В момента чета ... 64

• 43 337
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
И аз!Наскоро от Англия ми дойдоха всичките му книги и чакат ред,у нас не всичко е издадено.

# 676
А Ларш Собю Кристенсен някой чел ли е?

# 677
Ларш Кеплер е псевдоним на двама съпрузи, които пишат в тандем - като Руслунд и Хелстрьом или Юрт и Русенфелт. Simple Smile

# 678
Благодаря! Аз се разглезих и на цели поредици, и сега съвсем трудно ми става откриването на нови Simple Smile
Вие тук ме запалихте по скандинавците. Purple Heart
Бих ти препоръчал цикъла за д-р Дейвид Хънтър на Саймън Бекет. Не е скандинавско, а британско криминале, но определено е едно от най-най-добрите, които съм чел. В читанката са първите 4 книги, 5-тата мога да ти я кача, ако искаш.

А ако четеш Камила Лекберг в електронен вариант, можеш да изчакаш няколко дни. В момента ги редактирам (благодаря още веднъж на NumLock за предоставените книги) и има доста работа. Само в "Немското дете"
 примерно намерих 162 грешки от забравени твърди тирета, останали от сканирането... Може би утре или вдругиден ще ги кача в .FB2 формат с направените корекции.

Edit:
Отстранявайки грешки, забелязах, че и Камила Лекберг, като много други автори, се опитва да печели популярност и награди, повтаряйки изтърканите лъжи за "холокост", "немски концентрационни лагери" и "6 милиона избити евреи". Не си струва труда да си губя времето с подобни боклуци. Авторката е изтрита от компютъра и четеца ми.

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 20:48 от ScrollLock

# 679
  • София
Оооо,.чувала.съм го Ларш Кеплер, но сега ще се заема да издиря негови книги. Изчела.съм всичко на Несбьо, Адлер Улсен, а туко-що завърших последната на ЮиР. Ми не.съм особено впечатлена, криминалната линия скучна, непрекъснато се натрапваха отношенията Себастиян-Ваня, чак прескачах абзаци. Ще има и седма книга, определено.

# 680
Оооо,.чувала.съм го Ларш Кеплер, но сега ще се заема да издиря негови книги...
Заповядай Simple Smile Първите 4 от цикъла за Юна Лина на български. Първите 6 от цикъла за Юна Лина на руски. И двата архива са в .FB2.ZIP формат.

# 681
  • София
Благодаря! Е, тези на руски ще.ги пропусна, че бъкел не.разбирам. Другите.ще ги търся на английски, ако ги няма на български.

# 682
  • София
Оооо,.чувала.съм го Ларш Кеплер, но сега ще се заема да издиря негови книги. Изчела.съм всичко на Несбьо, Адлер Улсен, а туко-що завърших последната на ЮиР. Ми не.съм особено впечатлена, криминалната линия скучна, непрекъснато се натрапваха отношенията Себастиян-Ваня, чак прескачах абзаци. Ще има и седма книга, определено.
Жалко, беше ми следващата в списъка. Аз съм на 56% от Малкият приятел. Мъка страшна. С какво ли не се занимавам, само да не я чета. На мен ли нещо ми става, или наистина е толкова монотонна? До момента нищо не се е случило. Ако някой поиска да я разкажа, мога в 2 изречения и не повече.

# 683
На мен Камила Лекберг не ми допадна като цяло,мисля че след втората книга от поредицата я зарязах.Иначе обожавам скандинавското кино и литература.

# 684
  • София
На мен Камила Лекберг не ми допадна като цяло,мисля че след втората книга от поредицата я зарязах.Иначе обожавам скандинавското кино и литература.
Аз прочетох 3 книги и също я зарязах. На моменти стилът й ми наподобяваше Даниел Стийл. Може би ще продължа с поредицата по-натам.

# 685
  • Пловдив
Чела съм само Бавачката на ангели и ми хареса, умее да пише увлекателно като приказка.

# 686
  • София
Аз изчетох поредицата на Камила Лекберг, според мен са приятни книжки и авторката е сладкодумна, но са някак ... твърде "женски" и пригладени. И то не заради семейно-бебешката идилия на главните герои, а заради самото развитие на интригата - често някак изсмукано от пръсти, еднопластовите герои и не особено оригиналните развръзки. Това важи за повечето от книгите й според мен, като някои от тях са по-удачни. Но аз си ги прочетох с удоволствие, не са ме подразнили с нещо особено. И ги забравих доста бързо - за разлика от книгите на други скандинавски автори, които помня с подробности.

# 687
NumLock,
Много точно описание! Не искам да се изказвам прибързано, но за 100 страници малко се усеща напев ала готварска книга и романтика.
Диалозите са също доста слаби. Чета я на български и още не мога да преценя авторът или преводачът има по-беден речник.
Някой може ли да изкаже мнение за превода?

# 688
  • София
Е аз затова писах, че ми наподобява Даниел Стийл. Четох я след Ю&Р и имаше коренна разлика в стила.

# 689
  • София
Е аз затова писах, че ми наподобява Даниел Стийл. Четох я след Ю&Р и имаше коренна разлика в стила.
Да, и при мен така! След Несбьо и ЮиР, направо бледнее.
А шестата книга на ЮиР не е лоша, просто на мен малко в повече ми дойдоаха междуличностните им драми. Даже и седмата като излезе ще прочета, интересно ми.е как ще развият някои неща.

Общи условия

Активация на акаунт