В момента чета ... 64

• 43 351
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Аз си получих "Жертвите, които правим" на ЮиР и веднага я почвам, за да си оправя вкуса от "Нормални хора". Flushed

# 646
  • София
Аз си получих "Жертвите, които правим" на ЮиР и веднага я почвам, за да си оправя вкуса от "Нормални хора". Flushed
И аз я чакам на 7-ми от Озон.

# 647
Докато се разхождах днес,си пуснах възход и падение на Storytel,и след 5 мин ми идеше да си хвърля телефона-този trush как въобще може да се рекламира,даже и филм са сътворили....умишлено не пиша заглавието с голяма буква,защото това не е литература,а жалък опит да се напише такава,абсолютно безинтересен жалък опит явно с умисъл лесна печалба

# 648
  • София
Докато се разхождах днес,си пуснах възход и падение на Storytel,и след 5 мин ми идеше да си хвърля телефона-този trush как въобще може да се рекламира,даже и филм са сътворили....умишлено не пиша заглавието с голяма буква,защото това не е литература,а жалък опит да се напише такава,абсолютно безинтересен жалък опит явно с умисъл лесна печалба
Аз изобщо не коментирам стил и изказ, далеч е от литературно произведение. Не знам дали е с цел печалба или в помощ на други зависими. Историята е доста гнусничка, предизвиква отвращение. Не мога да я съжалявам, трудно ми е. Сякаш сама си го е търсила.

# 649
Абсолютно никакво съжаление не мога да почувствам към един празен индивид,който с нищо не е допринесъл за обществото и даже в началото споделя,че целенасочено е поел този път “ към свободата”...

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 21:40 от Calabria

# 650
  • София
Прочетох ''Убийството на Командора'' на Мураками.
Очарован съм. Страхотен роман, препоръчвам го на всеки. Simple Smile

# 651
Аз от известно време чета Балдачи,  днес започнах Последната миля ...доста ми харесват книгите му.

# 652
  • София
Аз си мислех, че при мен нещо не е наред за " Падение и спасение " , че емпатията ми нещо е пострадала сериозно. Без да искам да съм съдник никому, не успях да харесам героинята и да й съчувствам. А колко ми беше жал за горкото дете, което наистина не знам как е оцеляло. Шофирала е дори дрогирана редовно с детето в колата.....
Евала все пак, че се е измъкнала от блатото, но ми е трудно да бъда съпричастна  при положение, че е живяла в нормално семейство без проблеми.

# 653
  • София
Аз си мислех, че при мен нещо не е наред за " Падение и спасение " , че емпатията ми нещо е пострадала сериозно. Без да искам да съм съдник никому, не успях да харесам героинята и да й съчувствам. А колко ми беше жал за горкото дете, което наистина не знам как е оцеляло. Шофирала е дори дрогирана редовно с детето в колата.....
Евала все пак, че се е измъкнала от блатото, но ми е трудно да бъда съпричастна  при положение, че е живяла в нормално семейство без проблеми.
Скрит текст:
Много ми е болно, понеже аз заради сина си се лишавам от какво ли не, гледам да му е всичко осигурено, вкл. и да получава много внимание от мен. Чувствам се виновна, че ми се налага да се прибирам понякога късно от работа, но го гледам без баща му и трябва някак да го издържам. Мисля, че е с ХАДВ, но не е диагностициран официално, което се отразява все пак на емоциите и поведението му. И винаги ще се намери някой доброжелател да ми обясни, че не ставам за майка, че не съм го възпитала. Може би трябваше да си живея живота по курортите и да го зарежа на други да го гледат, та да ми казва след време, че съм най-добрата майка, както казва дъщерята на Весела.

# 654
  • Ямбол
Преди години попаднах на една книга в библиотеката ни - “Мементо”. История за наркоман през 80-те години. Бях 15-16 годишна, та тази книга много силно ме впечатли. И ми свети през всичките тези години като червен светофар. Не коментирам литературни качества, образи, изказ. Мисълта ми е, че това са повече истории-предупреждения.
Няма как да харесаш човек, който краде, върши престъпления и пропада стремително надолу. Ама може да ти светне сигнална лампичка в главата и да не бъдеш като него. Или да помогнеш на някого да не бъде.
Простете ми лиричното отклонение.

# 655
  • Пловдив
Приключих Три седмици да се сбогуваш,
интересна книжка, за повредата на човешката същност. Как без да знаеш кога си се превълнал в изрод или пък си се родил с тази бръмка. Как звяр може да е скрит под лустрото на професията и "перфектността" си.
Пак се сещам за онази приказки, че вай-големите престъпници са адски умни и харизматични.

# 656
@Майола Бени
"Мементо" на Радек Йон е една от най-реалистичните книги, писани някога за наркоманите. Бъроуз и Керуак могат само да му дишат праха... Може да се възприеме и като предупреждение, разбира се, но за мен е по-скоро изповед. Авторът също е бил зависим. Между другото, отдавна се каня да сканирам тази книга и да я мина през OCR. Може би тези дни ще го свърша.

# 657
  • София
Мураками ще почака отново.
Сега започвам:
''Невероятните приключения на Кавалиър & Клей'' – Майкъл Шейбон Simple Smile

# 658
Прочетох една след друга Морякът, комуто морето обърна гръб и Цвят продълговат в морето.
Първата е същинска буря. За втората книга мога да кажа, че най-много ми харесаха заглавието и корицата.

Наистина ли сравняват Алиенде с Маркес?

След тези плавания исках с продължа с Лупита обичаше да глади, но реших да посегна към Вещицата от Камила Лекберг. Не съм чела нищо от авторката и съм любопитна.

# 659
В момента съм на вълна български автори - чета дебютната книга на Виолета Стайкова "Дъното на рая'' - харесва ми, доста съвременен проюит на действителността, засягат се невидимите ''болести'' и душевни състояния, които ни убиват повече от всичко друго...

Общи условия

Активация на акаунт