Част от моето сърце, ЮЛИ ще е в моите ръце - Тема № 5

• 40 505
  • 713
  •   1
Отговори
# 495
Аз постоянно се блъскам, нищо му няма на бебчо Simple Smile

# 496
Здравейте,
искам да ви питам дали знаете някакъв онлайн курс, лекции или семинари на тема раждане, кърмене, отглеждане...абе свързани с бремеността? 🙃

# 497
тинити нищо му няма на бебчо Wink Да знаеш "баткото" как ме рита докато го приспивам. Днес имах чувството, че му направи мозъчно сътресение на горкото Joy Става забавно, защото като я поритва отвън, тя му отвръща със същото отвътре (вече събудена). Дано общуването между тях не е в същия стил и след раждането Joy
Artemis АГ-то ли ти изписа този вид магнезий. Щом все още имаш крампи (мускулни схващания), според мен ти е малка тази доза. А и магнерота е по-предпочитан от АГ-тата. Консултирай се с АГ-то за корекция на дозата и вида на магнезия.
Hris2016 разсмя ме истински Grinning Наистина няма как да пропусне човек, че раждането е започнало Grinning
А към момичетата, които се чудят и колебаят дали е контракция, мисля, че когато отидете на запис на тонове и ви кажат кога имате контракция ще се ориентирате кое е чувството Blush А и да не се ориентирате няма проблем. Като дойде Моментът контракциите наистина няма да останат незабелязани Joy Но не се плашете, моля ви Hands Point Up В началото са по-кратки, през 15-тина минути, като менструални болки. Ще се ориентирате, че започва раждането по това, че са регулярни. После се скъсява интервалът между контракциите и стават малко по-болезнени. Когато дойде времето за напъване болка не се усеща, а и времето на самото раждане (в родилна зала) е много кратко - 10-тина минути (най-много 20 с излизането на плацентата). Между контракциите няма болка. Това е времето, в което трябва да се отпуснете, да си починете и подготвите за следващата контракция. При първото ми раждане по-бързо ми минаваше времето по време на контракция като си броях наум и ориентировъчно продължителността на болката беше около 16-17 секунди. Мисля, че през 5 минути по 16 секунди болка не е толкова трудно да се издържи, нали? Blush Сега ми беше много полезен линка на Манди Портокалова за дишане за безболезнено раждане. Ще си позволя да го сложа и аз
https://m.youtube.com/watch?v=aT6PJzwJk5A
И от книгите за раждане, които четох преди първото ми раждане бях запомнила, че най-важното е да се отпускаме максимално и да сме спокойни, за да позволим на шийката по-бързо да се разшири и скъси, което съкращава времето в предродилна зала. Аз се бях подготвила за болка извън възможностите ми и много държах да ми сложат епидурална упойка, защото не мога да търпя и болката по време на месечния си цикъл. Ами пропуснаха момента да ми я сложат, защото много бързо настъпи разкритието при мен - за по-малко от 3 часа от 3см до пълно (първо раждане). Оценявам с 8 силата на болката по десетстепенна скала. За всяка от вас всичко ще е индивидуално. Най-важното, според мен, е да не се страхувате от болката и да се стараете да се отпускате (има техники и за това в интернет пространството). Ще се справите, момичета Hug

# 498
Ти си имала раждане мечта, повечето с първо нямат тоя късмет. Но определено няма как да се обърка същинското раждане, де

# 499
Бях обещала да пише след контракциите от вчера...  при доза магнерот 3х2 и но шпа 3х2 и шуслерова сол 7 по 20 таблетки на ден днес съм по-добре. Снощи в 22ч просто мислех, че започва раждане, защото бяха и болезнени, а Бракстън Х не трябва да са и паника....но...надявам се да съм го овладяла.
Относно нормалното раждане бих казала на всички с първа бременност, че абсолютно няма от какво да се плашат! Да, наистина едни силни болки и какво от това... колко може да са силни все пак, болка като болка. Важното е да не се паникьосвате и да слушате какво ви говорят лекарите и акушерките. На мен ми изтекаха водите в 11ч, докато говорех по телефона с мъжа ми, който щеше да ме води на обяд хаха и никио не беше готов за раждане, защото преди 5 дни бях влязла в 9тия. В 12.20 ми започнаха контракциите в болницата и в 14.08ч родих. Сложиха ми лидол мускулно(който не е запознат-това е силно болкоуспокоително, все едно но шпа но в 100кратен размер), който дооооста помогна според мен.

# 500
тинити нищо му няма на бебчо Wink Да знаеш "баткото" как ме рита докато го приспивам. Днес имах чувството, че му направи мозъчно сътресение на горкото Joy Става забавно, защото като я поритва отвън, тя му отвръща със същото отвътре (вече събудена). Дано общуването между тях не е в същия стил и след раждането Joy
Artemis АГ-то ли ти изписа този вид магнезий. Щом все още имаш крампи (мускулни схващания), според мен ти е малка тази доза. А и магнерота е по-предпочитан от АГ-тата. Консултирай се с АГ-то за корекция на дозата и вида на магнезия.
Hris2016 разсмя ме истински Grinning Наистина няма как да пропусне човек, че раждането е започнало Grinning
А към момичетата, които се чудят и колебаят дали е контракция, мисля, че когато отидете на запис на тонове и ви кажат кога имате контракция ще се ориентирате кое е чувството Blush А и да не се ориентирате няма проблем. Като дойде Моментът контракциите наистина няма да останат незабелязани Joy Но не се плашете, моля ви Hands Point Up В началото са по-кратки, през 15-тина минути, като менструални болки. Ще се ориентирате, че започва раждането по това, че са регулярни. После се скъсява интервалът между контракциите и стават малко по-болезнени. Когато дойде времето за напъване болка не се усеща, а и времето на самото раждане (в родилна зала) е много кратко - 10-тина минути (най-много 20 с излизането на плацентата). Между контракциите няма болка. Това е времето, в което трябва да се отпуснете, да си починете и подготвите за следващата контракция. При първото ми раждане по-бързо ми минаваше времето по време на контракция като си броях наум и ориентировъчно продължителността на болката беше около 16-17 секунди. Мисля, че през 5 минути по 16 секунди болка не е толкова трудно да се издържи, нали? Blush Сега ми беше много полезен линка на Манди Портокалова за дишане за безболезнено раждане. Ще си позволя да го сложа и аз
https://m.youtube.com/watch?v=aT6PJzwJk5A
И от книгите за раждане, които четох преди първото ми раждане бях запомнила, че най-важното е да се отпускаме максимално и да сме спокойни, за да позволим на шийката по-бързо да се разшири и скъси, което съкращава времето в предродилна зала. Аз се бях подготвила за болка извън възможностите ми и много държах да ми сложат епидурална упойка, защото не мога да търпя и болката по време на месечния си цикъл. Ами пропуснаха момента да ми я сложат, защото много бързо настъпи разкритието при мен - за по-малко от 3 часа от 3см до пълно (първо раждане). Оценявам с 8 силата на болката по десетстепенна скала. За всяка от вас всичко ще е индивидуално. Най-важното, според мен, е да не се страхувате от болката и да се стараете да се отпускате (има техники и за това в интернет пространството). Ще се справите, момичета Hug
Много изчерпателен коментар, благодаря!! Аз исках да попитам кога започва запис на тонове и през колко време се прави?
Относно раждането, на мен ще ми бъде първо, но искам да е нормално. Имам много висок праг на търпимост на болка, така че това не ме притеснява. Но ако е секцио ще изпадна в тих ужас - не мога да си пресставя упойка, рязане и т.н...
Благодаря на всички Ви за полезната информация, която предоставяте! Приятно боядисване на яйца и правене на козунаци ☺️

# 501
Здравейте момичета ! каква е причината да нямам достъп до facebook групата? По някаква причина съм изтрита, а смятам, че бях от първите, който участваха. Не знам и за имам конфликт с някого. Благодаря предварително.

# 502
Здравейте момичета ! каква е причината да нямам достъп до facebook групата? По някаква причина съм изтрита, а смятам, че бях от първите, който участваха. Не знам и за имам конфликт с някого. Благодаря предварително.
Във форум или фейсбук група да има конфликти между потребителите? Не че не е възможно, просто насочеността на темите и коментарите предполага взаимопомощ, размяна на информация, съвети и т.н, а не дразги и оплюване - не сме в парламента! Ей това, ако стане сме стигнали дъното като човеци!

# 503
Здравейте,
Колко често усещате бебетата? Вчера например беше много активен, днес обаче не е. Всеки ден ли трябва да е еднакво активен и това, че не е трябва ли да ме притеснява?

# 504
Всеки ден се усещат различно. Ще има дни да са по активни и такива, които по -малко. Няма нужда да се притесняваш.

# 505
Здравейте,
Колко често усещате бебетата? Вчера например беше много активен, днес обаче не е. Всеки ден ли трябва да е еднакво активен и това, че не е трябва ли да ме притеснява?
При мен е по същия начин - един ден е много активно бебето, следващите 2-3 е спокойно и почти не го усещам. Мисля, че е нормално Simple Smile

# 506
Благодаря ви Flowers Hibiscus
Тъкмо се успокоя, че го усещам и всичко е наред и утихва на другия ден и започвам да влизам във филми някакви....

# 507
Здравейте,
искам да ви питам дали знаете някакъв онлайн курс, лекции или семинари на тема раждане, кърмене, отглеждане...абе свързани с бремеността? 🙃
https://facebook.com/events/s/%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%B0%D0%BD%D0% … 7215965091/?ti=cl
https://facebook.com/events/s/%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0% … 9089518145/?ti=CL
Аз на тези двете за сега съм се записала да видя  какво ще кажат Simple Smile

# 508
fif92 фейсбук групата я затвориха, защото има прекалено много членове, а болшинството иска компактна група от хора, които си общуват и се познават. За изтриването не мога да кажа. Имаше коментари, че ще бъдат махнати неактивните членове, но не знам дали администраторката е махала някой.
Весели празници, момичета!

# 509
А как усещатате бебчо ?
Разбирате ли примерно краче ,ръка ...
Аз си го представях по някакъв др.начин ,а сега го усещам по скоро като бълбукане и като си гледам корема се движи /потреперва ...много ми е странно Simple Smile
И да попитам Магнерот който пиете ,колко милиграма е?Колко тоест е макс.доза на ден?
Аз съм в Германия и едва ли го има точно същия ,но да питам ориентировъчно.

Общи условия

Активация на акаунт