Гримиране - идеи и техники. Тема №77

• 44 434
  • 762
  •   1
Отговори
# 690
И аз ще се изкажа по темата с промяната на грима с напредване на възрастта, това ми е голяма мъка. На 20-25 г. всеки ден носих сенки, справях се прилично с преливането, използвах всякакви цветове и с всичко се харесвах. Както се казва " на младите всичко им отива". Постепенно ме налегнаха ангажиментите и загубих желание (време имах) да се "рисувам" и да купувам сенки, днес на 34г.гримът ми се свежда до фдт, понякога насипна озаряваща пудра, перли или руж, спирала и гланц/червило. Добре, че поне не се налага да пипам веждите. Скоро видях една ментова единична сянка на Буржоа, сетих се колко се харесвах с този цвят и я купих. Тествах я веднага и се гледах 10 минути с недоумение как съм носила такова нещо. А толкова добре ми стоеше преди 10 години. Въпросът е дали моят вкус се е променил или наистина годините си казват думата.
Много ме е срам, но ще си задам въпросите:
1. Препоръчайте фдт, който да се нанася добре с пръсти, за нормална към смесена кожа, средно покритие. Не се справям добре с четки и блендери. Търся си и някаква прилична палитра сенки с нюдове, не е задължително да е голяма, до 10 цвята ме устройва идеално. За предпочитане е да мога да ги купя от Дъглас,БЗ или Нотино, но може и от ДМ/Лили/Елитис, не пазарувам от чужди сайтове.
2. Очите ми са малки, клепачите паднали. И с черните моливи съм много зле. Опитвам всякакви линии, с/без издърпване на клепача при нанасяне и накрая линията стои като набръчкана, не е равна. Какво може да се направи, използвам автоматичен молив.

# 691
Момичета, гледам ви и се чудя защо е това ниско самочувствие? Ясно е - няма как да бъдем вечно на 20, ама пък и всяка възраст си има своите предимства. Аз на 20 изглеждах като на 13, спрямо моите съученички бях като детенце. Сега, разбира се, се надявам тази тенденция да се запази, ама каквото дойде...
Ния, (понеже само ти качваш цели снимки) изглеждаш чудесно с всякакви цветове грим. Наслада е да гледам какво сътворяваш ежедневно! Не знам на колко си години, но и аз не мога да ти дам повече от 30.
За другите дами - вярвам, че не е необходимо да изключвате всякакви цветове с напредването на възрастта, а просто да намерите подходящата комбинация. А и аз винаги съм намирала семплия вид за много по шик, ако мога така да се изразя.
LieToMe чакаме включване, недей да бягаш с тези красиви очи!

Аз днес заложих на семплото. По принцип блендвам от crease-a към outer corner-a. Вчера обаче попаднах на обратната техника и реших да я изпробвам. Смятам, че се получи задоволяващо, макар че снимките много ме затрудниха.

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 07:04 от illlzy

# 692
  • Варна
illlzy, страхотно се е получило, много ми хареса, но аз обожавам такива цветове.

Иначе не знам кой на колко е години, но според мен тук вписващите не са стигнали тези години, че да внимават какво слагат на очите си.

И аз като теб явно "младея", щом преди 2-3 седмици ме изкараха 18-19 годишна тийнка, на която жената в банката обясняваше, че едно време имало телефони с копчета. Като казах, че и аз съм имала и тя ми отговори: Ама Вие сте малка. Как малка, бе жена, аз другия месец ставам на 30.... Уби ме наистина! И то смешното беше, че ми се виждаха очите и челото като го каза това, после като си свалих за секунда маската, каза, че съм изглеждала на 18-19. Благодарих й за комплимента, а тя да е била макс 5-6 години по-голяма от мен.

# 693
Днес си пробвах новата палитра, която дойде. Grinning

На долния клепач е лилаво, ама не изглежда много на лилаво май, като го гледам по снимките. Grinning

Скрит текст:

Много сте красиви всички! А аз искам очна линия, която да пише, ама да пише много. Взех на Революшън Ренесанс, ами не е много черна. Аз само такъв тип мога да слагам и не успявам да си намеря - лесно пишеща, много черна и дълготрайна.

И за накрая, да ви кажа, че това ми е любимата тема и страшен релакс ми е вечер, като видя, че сте изписали 3 страници! Simple Smile

# 694
  • Бургас
Много ми харесва как се е получил грима.Лилавото не личи много,но може да е от снимката.Много си хубава!

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 20:38 от Nina_Z

# 695
След n-брой опита за снимки на грим да си споделя няколко на които си личи по добре.
Реално е доста по наситен, но незнам защо не излиза така при фотографиране Sad
..

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 23:37 от Casual

# 696
  • някъде под слънцето...
Най трайната и наситена линия, която съм пробвала.Течната.

Взех я преди карантината.
Издържа и на измиване със сапун.
Специално правих  парелелен тест между нея и KVD  на ръка.за реакцията към вода.
На очите издържа без да мръдне до свалянето и.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 22:15 от sl

# 697
Illlzy, на 30 и половина съм 😁.
Двете с LieToMe показвате страхотни визии!
Casual, пробвай със задната камера на телефона, стават по-читави. Коя е палитрата на снимката? Гримът ти ми харесва, напомняш ми цветово малко на Пацолина- според мен много ще отиват пролетни цветове и на двете ви.
Sl, ще я пробвам веднага щом Сефора отвори. Вече доста неща набелязах от там, дано да е скоро.

# 698
Дами може ли да споделите опит за устойчив черен молив който може да се използва по вътрешния клепач. Последно взех по съвет на приятелка на MAC, преди това имах Urban Decay, но или се изстриват мн бързо или се разтичат във вътрешния ъгъл на окото.
Преди няколко години си бях купила от Индия - то няма такъв наситена черна линия и трайност. Нито помня обаче опаковка, нито скоро ще ме огрее посещение там Smile

Ако в някоя от темите сте обсъждали четки за прахообразни сенки за очи, моля да ме насочите да прочета повече, че моята сдава багажа. Поне марки които си заслужава да проуча.
Сигма заглеждам https://www.feelunique.com/p/Sigma-P82-Precision-Round-Brush

Nia прочетoх в предни постове, че споделяхте за задната камера - с нея действах, но ... опит си трябва. Сега разбрах защо толкова селфита виждам в бани - там най добре излезе резултата Wink Предните дни с по цветна палитра на дневна светлина въобще не изглеждах с грим, еле пък розовия цвят да се различи. Да харесвам се с пролетни и пастелни тонове.
Urban Decay Naked 1 & The balm Mary_Lou Manizer

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 15:16 от Casual

# 699
  • някъде под слънцето...
За устойчива очна линия във водната линия най трайното нещо при мен  молив лимитка на Кико , който се води дълготрайни сенки, но беше лилав.Трайност имат Каяла и кхола на Герлен.
Само да вмъкна, че черно във водната линия "затваря" и оптически смалява окото.

# 700
Моят грим от днес. Пак по-цветно и нетипично, но беше за проба на новата палитра на Dominique cosmetics.

# 701
Само да вмъкна, че черно във водната линия "затваря" и оптически смалява окото.
Да така е, но на мен много ми отива, на майка ми също. Особено с нейните зелени очи така изпъкват Revolving Hearts
Много благодаря за мнението за моливите Sl Simple Smile
Така изглеждаше и каяла от Индия за който споменах https://www.guerlain.com/ca/en-ca/makeup/eyes/pencils-and-eyelin … inal-creamy-liner
https://www.guerlain.com/int/en-int/makeup/eyes/pencils-and-eyel … tour-long-lasting

# 702
Продължавам да прилагам блендване от тъмни към светли цветове. Това е от днес, снимах срещу светлина, но за жалост понеже шимърът е дуо хром, не успях да хвана лилаво-сините частици.
Scalestone много такива моменти съм имала, но се сещам за един доста куриозен случай. Беше преди няколко години по Великден. Пътувахме, но понеже беше сутрин ме мързеше да сложа дори и спирала, освен това си бях вързала панделка на косата. Карам със светлини, колан и всичко както си му е реда, спира ме обаче един полицай, иска ми документите и няколко минути многозначително ме гледа мен и шофьорската книжка, докато се увери, че съм достатъчно възрастна, за да шофирам.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 07:49 от illlzy

# 703
Здравейте! Днес пробвах нещо различно за мен. Ето и няколко снимки...

Скрит текст:

# 704
  • Варна
E_m, харесва ми!

Не знам защо им изглеждам малка на някои хора, макар че като съм казвала на родителите ми и онзи ден като разказах на тати и той ми каза, че защото съм била   слабичка и с малко лице. Но и миналата година като бях на козметик имаше момиче, което като се заговорихме и като я питах на колко й изглеждам и тя каза 25 и беше изненадана, че съм била на 29. Даже каза, че 25 е казала, за да завиши.😐😐😐😐😐😐😐

Аз си се радвам, де. Дано дълго да ме мислят за толкова малка.

Общи условия

Активация на акаунт