СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 15

• 26 214
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
Helene, преди колко години долу-горе тоз разкош? 🙂

# 406
Така погледнато е плюс на езиковата, че има шанс да се набавят допълнителни часове, които в друг тип училище, най-вероятно ще отидат за други предмети.
Иначе от това, което съм чела тук из бг-мама, предметите на език не рядко стават компромис или с материала, или с езика.
Warwick, аз съм 75 набор и по наше време езиковите гимназии бяха така, както казва Helene S.

# 407
Ха, много интересно инфо. Не бях чувала за занимални. Дали и в София е имало? Тук си бяха на двусменен режим и едно време и нямам идея кога и как са правили "занимални".
Скрит текст:
Аз съм учила с подготве, но не в ЕГ. Всеки понеделник всичките ни часове бяха в училището към посолството, само с иранци. В девети и десети клас учехме само един предмет на персийски - история.

# 408
Езиковата в Ловеч и сега си има занималня в 8-ми клас.

# 409
Дидева, би трябвало да има по-голяма разлика в бр. часове, защото в 11 и 12 клас езикът май не е задължителен предмет в МГ или греша?
Maria77, иди прочети само последната страница на темата за 91НЕГ, даже не е нужно да питаш.

# 410
Аз имах предвид по-скоро обратното. Че в профил, който не е чуждоезиков и дори е с РИЧЕ, има начин да се навакса с езика при определени условия. А  и зависи какви са интересите и целите в крайна сметка. Дали ученик в езикова гимназия, избрал математиката като трети профилиращ предмет, ще е на нивото на някой, който е профил математически? Същото предполагам е и с езиците. И не на последно място - конкретното училище също има значение.
Пускала съм го много пъти. Извадила съм бройката от наредбата за учебния план. Езиците са от малкото задължителни за всички ученици предмети от раздел А, изучавани във втори гимназиален етап. Тоест говорим за общообразователна подготвка. Останалите екстри ги коментирах преди малко.

# 411
Warwick, в 11 и 12 клас при рамка ИИЧЕ за МГ имате задължителни 2 часа/седмично по първи и пак толкова за втори език, ако не са ви профил. Ако ще изберете и профил език, тогава ще са повече.

# 412
  • София
Не ми е известно в София да е имало занимални в ЕГ. Поне за набори между 1970 и 1975.
Имам братовчеди и приятели в де факто всички софийски ЕГ, учили в годините между 1985-1995.

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 00:08 от Red

# 413
Хм, мислех, че едно време навсякъде е било еднакво. Така при нас бяха всички езикови гимназии.
В ново време знам за набор 2003, че немската гимназия имаше занималня, макар да беше някаква платена форма. Гимназията ни за романски езици има в правилника си нещо по въпроса, но нямам инфо от първа ръка.
Изненадохте ме много, че не навсякъде е било така.

# 414
Брифинг на МОН...

# 415
13-15 юни НВО, може би.

# 416

Няма смисъл да се правят промени с 4 дни разлика от сега определените дати.

# 417
И без да се знае кога ще се върнат в училище... на приказки да се намират само....

# 418
Именно.
Докато не се сложи край на извънредното положение, всико е напуста спекула.
Вместо да се губи време с глупости, да се съсредоточат в качествено провеждане на ДО. Това е важно сега. Да върви учебен процес.

# 419
Малко ще се редуцира материалът. Достатъчно рано ще дадат яснота , оф...

Общи условия

Активация на акаунт