Великобритания - тема 81 Пролетно Коронована

• 35 933
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
Ронка, дали ще ми дадат в аптеката някакъв КС, по-силен от хидрокортизон? Имам студова алергия по ръцете, на моменти просто откачам. Бяха ми дали хидрокортизон, но ми е слаб.

Същата работа. Ръцете ми са нацепени до кръв. Нищо от познатите мазила не намирам онлайн, само хидрото, което и на мен не ми помага.

# 541
При мен е ситен обрив, който дори не се забелязва много, но сърбежа ме събужда през нощта. Пазя си ръцете, не е студено вън и ръцете ми не измръзват. Но буквално от секунди ползване на студена вода (плодове и зеленчуци мия с топла/хладка вода и накрая само ги изплаквам със студена) усещам как ми замръзват проблемните места и малко по-късно се появява обрива. Като по-млада го имах този проблем, постепенно затихна, особено тук на меките зими. През ноември няколко дни бяхме без топла вода, не беше приятно, но нямах проблем. Доста след това започна всичко, но и доста преди 20-секундното миене и геловете за ръце.

# 542
Блу и Alex_Sandra, аз също имам много суха кожа на ръцете и особено през студените месеци много ми се напуква. Спасява ме крема за ръце от серията Hemp на Body Shop. Мазен е и аз го нанасям вечер и на сутринта кожата ми има значително подобрение. Опитайте, дано помогне и на вас.

# 543
Съчувствам ти. И аз съм със студова алергия + към препарати.
Най-редовно като вадя нещо от камерата за готвене и после откачам от сърбеж и сухота. Имам Пиритон и го пия, защото само крем не ми помага.

Успех! Дано ти дадат нещо от аптеката, което да ти върши работа!

# 544
  • Варна
Дъщерята се запали да чете на български. Аз си чета електронни книги, но за нея искам хартиени. От къде си поръчвате с доставка до тук?

# 545
Книжарница - Англия - https://knijarnica-anglia.com/
Майки за донорство - Англия ( във фб )
и тук - https://www.rspastore.co.uk/

# 546
Дъщерята се запали да чете на български. Аз си чета електронни книги, но за нея искам хартиени. От къде си поръчвате с доставка до тук?
До адрес в Бг и после ми ги изпращат на колет. В момента има намаление в Озон.бг. Там се плаща и с пей пал, а доставката им е безплатна.

# 547
Блу и Alex_Sandra, аз също имам много суха кожа на ръцете и особено през студените месеци много ми се напуква. Спасява ме крема за ръце от серията Hemp на Body Shop. Мазен е и аз го нанасям вечер и на сутринта кожата ми има значително подобрение. Опитайте, дано помогне и на вас.
Благодаря, ще го пробвам след като отворят магазините, че онлайн не ми се поръчва. В момента по-активните ми кремове са някакъв с мед на Гарние и един доста мазен на Нивеа, с които нямам сухота, опъване и нацепване. Ситния обрив ми е проблем. Сега намерих сред лекарствата си незнайно кога отворен и в края на срока си фенистил гел, който ми подейства доста успокояващо, но то през деня по се търпи, ще го видя как ще е довечера. Пък и днес още не ми е налагало ръцете ми да в контакт само със студена вода, добре, че навсякъде сме със смесители.

Локдауна ме принуди да мина на е-книги за детето. И без това отдавна се канех, че много се насъбраха у нас, а сега няма как да взема и връща от друго място.

# 548
  • UK
Борикс, колко е голяма дъшеря ти, какви книги харесва?

# 549
Здравейте мами,
Имам нужда от съвет как мога да се разведа. Живея в Англия с мъжа ми и детето, което е на 10 години. В момента не работя, но съм приета студентка full time и от септември почвам. Само мъжът ми работи. Получаваме и universal credit, но парите отиват в неговата банкова сметка и съответно всички финанси са в него. Аз не разполагам с никакви средства. Искам да се разделим, но той не е съгласен и ме заплашва,че съм напълно зависима от него. Чувствам се в капан и не знам към кого да се обърна. Не мога да наема друго жилище поради липса на пари, а той не желае да се изнесе. Не ми е опция да се върна в България, тъй като  положението сега е страшно, а и нямам жилище там. Нямам познати българи тук, а англичаните, които познавам някак не мога да моля за съвет.
Благодаря ви предварително и бъдете здрави.

# 550
Misi, свържи се с women’s aid за съвет.
https://www.womensaid.org.uk/
Внушението, че си финансово зависима от него и нищо не можеш да направиш си е mental abuse.
Свържи се и с общината, попълни онлайн формата за самотни майки, има инфо на сайта им, най-вероятно. Не се притеснявай, тук подкрепят жените, както казва мм, England is a women’s land. Успех.

# 551
Misi, свържи се с women’s aid за съвет.
https://www.womensaid.org.uk/
Внушението, че си финансово зависима от него и нищо не можеш да направиш си е mental abuse.
Свържи се и с общината, попълни онлайн формата за самотни майки, има инфо на сайта им, най-вероятно. Не се притеснявай, тук подкрепят жените, както казва мм, England is a women’s land. Успех.

٠•● Veggie ●•٠, много благоадаря! Ще го направя.

# 552
  • Варна
Борикс, колко е голяма дъшеря ти, какви книги харесва?

На 15 е. Иска на Рик Риърдън една книга. Та се чудя от къде да и я взема Wink

# 553
  • Varna, Bulgaria
Здравейте мами,
Имам нужда от съвет как мога да се разведа. Живея в Англия с мъжа ми и детето, което е на 10 години. В момента не работя, но съм приета студентка full time и от септември почвам. Само мъжът ми работи. Получаваме и universal credit, но парите отиват в неговата банкова сметка и съответно всички финанси са в него. Аз не разполагам с никакви средства. Искам да се разделим, но той не е съгласен и ме заплашва,че съм напълно зависима от него. Чувствам се в капан и не знам към кого да се обърна. Не мога да наема друго жилище поради липса на пари, а той не желае да се изнесе. Не ми е опция да се върна в България, тъй като  положението сега е страшно, а и нямам жилище там. Нямам познати българи тук, а англичаните, които познавам някак не мога да моля за съвет.
Благодаря ви предварително и бъдете здрави.

Можете да се свържете и със Citizens Advice Bureau , те също биха могли да ви помогнат .

# 554
Блу, чак сега видях. Нищо по-силно няма да ти дадат, всичко друго е с рецепта. Дори, ако го купуваш и по-често от едно място и те запомнят, може да спрат да ти го дават. Опции без доктор са ти хидрокортизона, антисан гел, който е подобен на нашия фенистил, но не е същото, евентуално антихистамин през устата и незнам дали сте го пробвали, има Е45 anti ich, който е за суха и проблемна кожа. Търсете нещо с урея за мазане.
Също може и double base крем, като сапун или гел, образува микрофилм на кожата и предпазва от изсушаване. Но голямата опаковка е скъпа и по-често я изписват, има и малко туба.
За книгите, и аз много чета, както на хартия, така и електронни. Обикновено децата като спят вечер чета електронни. Поръчвам от книжарница Англия, майки за донорството или група във Фейсбук Книги във Англия-разменяй, продай, подари. Там има доста книги и може да се намери и нещо не толкова скъпо. Аз лично повечето от там си ги купувам и после там си продавам прометените.

Общи условия

Активация на акаунт