Великобритания - тема 81 Пролетно Коронована

• 35 924
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
  • UK
Борикс, колко е голяма дъшеря ти, какви книги харесва?

На 15 е. Иска на Рик Риърдън една книга. Та се чудя от къде да и я взема Wink
Опитай в Майки за донорство, ако имаш фейсбук акаунт, на тази страница.
https://www.facebook.com/groups/1458639481129907/
Вземат поръчки на заглавия, но отнема време, седмица, две, три, ще ти кажат. И парите отиват за добра кауза.

# 556
Кортизонвите кремове са много опасни. Водят до некротиране на кожата. При някои след по дълга употреба, при някои след няколко намазвания. Особено те без лекар не ги ползвайте. Също от личен опит мога да кажа, че действат докато се ползват, като се спрат всичко избухва с двойна сила. Борех лишей ли какво беше на лицето дълго време. Накрая с крем здраве го излекувах. За обрив чай лайка с хлебна сода да се мие помага. Също Е45 много помага. На нутроджина много ги хвалят кремовете за ръце, точно за такива симптоми. Но аз не съм го ползвала, защото за бг. стандарта са скъпи, тук не ми се е налагало да купувам. Крем нистатин или от сорта също ми е помагал за обривм. Имам изключително бяла и чувствителна кожа и говоря от опит.

# 557
  • Истински се вижда само със сърцето.
За псориазис, обаче предполагам и за друг обрив би помагало съм чувала да се маже с куркума и ефекта е много добър. За съжаление не помня как точно и на какви интервали.

# 558
  • Bristol
За напукване от студа и суха кожа на ръцете най-ефективен при дъщерята беше Neutrogina. Е45 беше ок, но не така ефективен.
Аз имам различна студова алергия, получавам обрив и подуване, но като се стопля, симптомите изчезват, все едно нищо не е било. Само с пръстите на ръцете, ако съм пипала студени/замразени неща, чувствителността може да намалее за няколко дни и само времето помага. Но това е друг тип студова алергия.

# 559
E45 е много хубав. Ползвам няколко техни продукта. И екземи маха за 3 дни. ❤️

# 560
Аз куркимата от няколко месеца я пия на хапчета, че иначе ми е неприятна.  MSM //сяра, за кожни ставни проблеми, за косопад ако щете, също много поммага. Имах петна като пъпки, но не стават  с бял връх по лицето. Мисля, че са предтечта на розацеята със сяра и куркума изчистих. Най-добре да се приема вътрешно, + може да се помага и с мазане. Аз на медицината отдавна не вярвам. Подтиска симптоми, нищо не лекува почти.

# 561
Благодаря на Ронка, че ме подсети за антихистамин през устата - имам отворен сироп от детето, не знам дали и 3 дози съм ѝ давала.
Спокойно, Аделинда, имам някаква, над средната всъщност, представа от лекарства и през ум не ми е минавало да мажа продължително време и големи участъци от кожата. И фактът, че нямам такъв КС от България е показателен, хидрокортизона ми е купен тук. Засега с фенистил се поуспокоиха нещата, намерих си и един Епадерм, с който преди време овладяхме упорита екзема на детето. Нещо на Е45 бях купувала преди години за ММ, съответно и аз го бях пробвала и не бях доволна. Принципно предпочитам кремове с лека и не мазна основа, които обаче проникват добре в дълбочина и пак, разбира се, да имат нещо по-активно. Тези мазните, които оставят лепкав филм по ръцете ми и не смея да пипна нищо с тях, ме дразнят. Урея в по-висок процент също ме дразни...
Просто момента не е подходящ да влизам в магазини и да купувам и пробвам различна козметика, пък и не е като да не съм пробвала през годините.

# 562
Кортизона няма значение от къде е купуван.Аз съветвам, избора си е на всеки. Не влагам емоция в казаното.

# 563
За Е45 и аз не съм доволна, когато детето почна да прави обриви ни препоръчаха него, но на нея не и подейства добре. После купих на ларош разни мазила, те бяха най=подходящи за нейната кожа. Слава богу израстна алергиите и обривите.

# 564
От някакъв тъп слайм тръгна екземата на моето дете, седмици преди да пътуваме за България. Беше съвсем малка и не ѝ се впечатлих особено, надявах се от морската вода да се успокои и тя почти се успокои. Но не бях включила фактора "градински котета" и така екземата се инфектира, лекувахме инфекция с изписан чист противогъбичков препарат, но мястото си остана по-чувствително. И след моя първи избор Ла Рош (Липикар и после Цикапласт), Оилатум (вече изписан от сърджарито и с него имаше разлика, но пак си оставаше), случайно в Буутс видях Епадерм и го взех, защото ми се видя много компактна малка опаковка. И с него изчезна напълно екземата.

# 565
Момичетата с дечица ресепшън получихте ли писма от училище? Ние получихме днес от директорката, преди това ни звъняха предходната седмица да потвърдим мястото. Написали са ни, че заради пандемията ще има по различен транзишън период за разлика от преди и че учителката на класа ще се свърже с нас.
Не мога да повярвам, че скоро ще е ученичка Simple Smile

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 15:32 от Илейн :)

# 566
Само писмо от общината, потвърждаващо в кое училище ще е, пише, че няма нужда ние да звъним за да приемем мястото, само ако искаме да обжалваме, тогава да се свържем с тях. Нищо още за транзишън не са казали. Аз все се надявам да се върне малко на градина, много ѝ харесва там и постоянно пита кога ще ходи..шок ще е на ново място с непознати хора..не знам.

# 567
Да и ние първо от общината, обаждането и писмото са от училището вече. Преди практиката им е била децата да ходят за по няколко часа в училището през юли да го опознаят, обяд с родителите и децата и подобни. Ще ми е интересно какво са измислили, част от децата са свикнали вече, защото са от тяхната градина, София ще има другарчета от нейната с които ще са заедно, което е ок донякъде.

# 568
Епадерм има на маз и на крем, крема не е толкова мазен, зависи кое сте купували/изписвано. Преди време бяха изписали едно на детето, дали беше Епадерм, Зеродерм или някое от другите подобни, вече не помня, обаче миришеше ужасно, на стара баба и на мен ми ставаше лошо да я мажа. Тогава екземата и я оправих с Бочко.
Имам имейл от иучилището, точно днес, да попълня данни. За транзишън дни ще се свържат с нас скоро да ни кажат, имало практика в минали години да са лятото, но сега не се знае. Мен това не ме притеснява, ако е чак толкова на зор, винаги може да се върнем на работа и двамата бихме били кии уъркъри и тя да си ходи там. Но засега сме вкъщи.

# 569
Здравейте Simple Smile въпреки,че все още не съм на територията на УК се надвам да ме приемете в темата. В момента живея със семейството си в Германия,но през август,след края на учебната година тук,планираме преместване в Лондон. В момента още не съм приела категорично предложението за работа и обмислям и събирам информация,тъй като съпругът ми е с онкологично заболяване и ме безпокои как ще се случи преходът с лечението му. От няколко дни чета в нета и само се обърквам. Доколкото разбрах,след като пристигнем в Лондон (вече ще имаме наето жилище),ще трябва да се явим на интервю в общината за NIN и след това да се регистрираме при GP. Съпругът ми в началото няма да има работа,при това положение ще може ли да получи този NIN или пък ще е по-добре да се регистрира като self-employed? Според вас възможно ли е от NHS да откажат да го регистрират,макар че тук в Германия е здравноосигурен? Като цяло ми е доста притеснено и само това ме спира засега да взема решение на 100%. Някой от вас има ли опит в лечението на онкологични заболявания в Англия?  Ще се радвам и ще съм благодарна на всякаква информация.

Общи условия

Активация на акаунт