Заедно вкъщи във Варна

• 19 580
  • 477
  •   1
Отговори
# 75
Интересно ми е реална ли е тази глоба от 5000 лв... Или са само хартийки за сплашване... Наистина ли общината ще си събере глобите по 5000 лв от 23 човека... Не го вярвам това..

# 76
  • Варна
От общината са се охарчили за дезинфектант и попълват бюджета, ама защо само 23 са глобени, те бяха стотици?! Най-бедната държава с най-солените глоби. Ако е истина - всички дружно в съда в Страсбург. Ама всъщност и аз не го вярвам това нещо да е реално...

_re_ge - карантина по нашенски, от 5-6 ден те проверяват без да знаеш, че ще го правят. Добре, че сте били на адреса, че и срещу вас щяха да повдигнат някое производство за неспазване на карантина.
А как ли проверяват десетките хиляди цигани, които се прибраха от засегнатите държави?

# 77
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Интересно ми е дали може да се обжалва глобата от 5 бона? Логично е, че повечето хора ги нямат. Какво правим???

# 78
Като нямат 5 бона, не се разхождат. Просто и ясно!

# 79
Обявиха още един заразен във Варна. Sad

# 80
Само да не стане обратния ефект с тази солена глоба. Ако не я събират в крайна сметка, това ще се разбере и после маса народ ще почне да излиза по парковете, защото няма да се страхува от глобата.
Според мен по-ефективно ще е да 100лв например, ама да се събира веднага. А не да раздават бележки, дето някой ден може да ти се размине да платиш.

# 81
_re_ge - карантина по нашенски, от 5-6 ден те проверяват без да знаеш, че ще го правят. Добре, че сте били на адреса, че и срещу вас щяха да повдигнат някое производство за неспазване на карантина.
А как ли проверяват десетките хиляди цигани, които се прибраха от засегнатите държави?

Марто - гледат ги от балкона Wink . На наши приятели дъщеря  им се върна от ЮК няколко дена преди нашата. Казаха че като идвали да проверяват на балкона ( те живеят на  висок етаж) можело спокойно вместо едната да се показва другата им дъщеря ... сега това каква марка е да гледаш човека на балкона , аз не го разбирам.
Ако бяха решили да ни налагат глоба преди карантината вероятно ев отговор щяхме да ги съдим. Защото до вчера нямаха право. Държавата се опитва  да ни тресе като брашнян чувал и да си изтрива ръцете с нас за всички  което НЕ прави , защото си мисли че с плашене всичко се постига.
Вчера фразата към дъщеря ми " мериш ли си температурата " беше най - задаваната от всички органи и организации. Ми то човек като заима температура веднага ще разбере, чак толкова ограничени не сме, че да не направим разлика между 36,6 и 38.

Според мен в случая  глобата има цел сплашване. Докато беше във Виена в карантина дъщеря ми каза, че по улиците патрулирали полицаи. Спират хора проверяват документи  . Навън могат да бъдат само до двама заедно  - до хранителен магазин, до аптека, на лека разходка но в района на живеене , не спират не говорят с други . Двама заедно , но  не от едно домакинство и са навън  - глоба, до твоят адрес има три супермаркета, а ти доста си се поотдалечил - глоба , отишъл си в друг бецирк -пак глоба. Ако отиваш на лекар звъниш на лекаря и той казва на полицаите по каква причина отиваш -  това за хронично болни ( хипертоници астматици и при.) . Каза че глобите били мнооого солени дори за австрийци. Ясно ми е че такива мерки са непостижими у нас но у нас реално какви мерки се вземат. Ясно че мерки като в Индия с пълен блок не може да се реализират тук. Няма как хората да не ходят на работа. Но защо това че нищо не може да бъде направено не бъде оповестено. Всеки отговаря за собственото си поведение и носи рискове от него. А така уж се прави нещо ама е едно голямо нищо.Просто държавата ни се е спряла на крайната фаза - глобяването.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 08:49 от _re_ge

# 82
В един от брифингите, генералът каза, че вируса е от Австрия. Най-вероятно всички придошли от там ще бъдат посетени

# 83
  • Варна
Да, част от мерките са закъснели, но аз съм на принципа "по-добре късно, отколкото никога"...

# 84
  • Варна

Морската в момента. Не знам дали са глобявали, но има повече полиция отколкото хора, все пак постигнаха целта. На въпрос верно ли са ги глобили с по 5к ми казаха, че не коментират. И предупреждават, че ще глобяват...

# 85
Днес, докато си пиех кафето на терасата, един младеж дегизиран с маска и очила, както подхожда ситуацията оглеждаше наред колите. Извиках мъжа ми и той го разгони. Това в района на заленчукова борса. Преди, такива поне съм ги снимала, а сега са така дегизирани, че много удобно си остават инкогнито.

# 86
Браво на полицаите в Морската, да дойдат до Ботевата. Има хора насядали по пейките, деца играят, баби ги люлят... Там в заведението двама дядовци седяха вътре на 30 см разстояние на лаф-моабет..

# 87
А ти как снима или  си репортер, журналист, хигиенист, озеленител, общински съветник, оператор..., който изпълнява служ. задължения?

# 88
  • Варна
    А ти как снима или  си репортер, журналист, хигиенист, озеленител, общински съветник, оператор..., който изпълнява служ. задължения?

Аз си разхождах кучето, други въпроси?

# 89
    • Варна
    Пак + 2 във Варна и никакви други подробности. Поне възраст, хоспитализирани ли са?

И ако някой не следи кмета ето още инфо:
    В помощ на домакинствата във Варна доставихме препарати за поддържане на необходимите хигиенни условия на етажните собствености във Варна.
    Освен 🔸 спирт за почистване на брави и асансьорни табла, и 🔸дезинфектанти за подовете, сме осигурили и по 🔹10 литра кислородна вода на вход. Продуктите се разпределят от районните администрации. Използвайте ги разумно, спазвайте указанията.
    🔷 Телефони за връзка с районните администрации:
    📞"Аспарухово" - 0885/455-886 и 052/370-023
    📞"Одесос" - 052/ 612 885
    📞"Владислав Варненчик" - 052/ 57 57 36
    📞"Приморски" - 052/ 359 100
    📞"Младост" - 052/820 784

Бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт