Заедно вкъщи във Варна

• 19 462
  • 477
  •   1
Отговори
# 135
Какви декларации сега, за в града ли?
Тия полудяха.
Да сляза до магазинчето срещу входа, трябва да имам декларация ли?
А да хвърля боклука, друга декларация?

# 136
  • Варна
Да, вероятно идните дни ще въведат пълна забрана и ще се излиза само до магазин с декларация.

# 137
Бобчита, дай под наем половината заден двор, аз съм кандидат Simple Smile
ПП
Това с декларациите е очаквано предвид недисциплинираните граждани. Тоест оттук - нататък ще се затяга положението, както и предвиждахме, но и аз си мисля, че нашите органи на реда не са мотивирани особено да пазят.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 00:58 от *Камея

# 138
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Не ми се вярва да  се стигне чак с декларация да ходим до магазина. Как ще ме задължат да пазаря от най-близкия магазин? Всеки си слага каквито цени иска, не можем да се сърди на търговците.

# 139
  • Варна
Аз живея в Аксаково, в момента не работя и се налага да пазарувам тук за жалост (а ми идва много скъпо). Нямам служебна бележка от работодател, в декларацията не мога да напиша “влизам във Варна, за да си напазарувам” ...

# 140
Да, като ни задължат да пазаруваме от най-близкия магазин, как ще ме предпазят леля Гинче от гаражчето да не сложи 2лв за хляб... Разбирам, че искат да ни спасят от вируса, но има още много фактори на този свят.

# 141
Няма да ви задължат да пазарувате в най-близкия магазин, а в магазин на максимално разстояние например 500 или 1000 метра от дома.

# 142
Ще си пускаме СМС-си, като за зоната.

# 143
Искам полицаи в махалите, да видим там колко по 5 бона ще глобят.
А не на нас да налагат декларации за ходене до работа и магазина.
И това при 15-30 новооткрити случая на ден, при 100 на ден (недай Боже) ще ни разстрелват сигурно, докато се подадем от входа

Сутринта гледах за Италия как се организират да пазаруват без да плащат в суперите - просто си тръгват с количките.
Вече не било и рядкост край супера да ти изтръгнат торбите от ръцете...

Гледах и момчето от Троян, оздравял от КВ. Една седмица е бил с децата и жена си преди да се светнат , че е КВ. Няма друг заразен в семейството обаче..
Не се беше заразила и жената на шуменеца, който се прибра болен от Банско.

# 144
Като ни затворят по домовете, по улиците ще щъкат само гладни и озверели цигани и никой нищо няма да смее да им каже... Стойте и гледайте. И като почнат да влизат по домовете на хората, няма и на кой да се обадиш да те спаси...

# 145
  • Варна
Има реална опасност хората да се страхуват да излязат скоро, но не заради коронавирус, а заради такива мародери, които сега ще се нароят. Аз живея в района на зеленчукова борса и наистина района е доста пуст и безлюден, особено и откакто мол Варна вече загуби всякаква посещаемост. Не случайно в Америка се запасяват хората освен с всичко останало и с оръжия. Тук също е нарастнал интереса към средствата за самоотбрана.

# 146
Наскоро някакъв наш бивш министър ли, военен ли, беше предложил да се изземат принудително оръжията на хората, за да се предотвратят ексцесии.

# 147
Аз живея в Аксаково, в момента не работя и се налага да пазарувам тук за жалост (а ми идва много скъпо). Нямам служебна бележка от работодател, в декларацията не мога да напиша “влизам във Варна, за да си напазарувам” ...
В автобусите не проверяват. Може да се отиде до Лидл, който е на Владислав или друг магазин.

# 148
Днес излязох да напазаря в квартала набързо, и това което видях ме потресе. В почти всяка кола на огледалото за задно виждане виси по една маска/ползвана/  или пък е хвърлена отпред на таблото, и като се качат после съм сигурна, че ще си я лепнат на муцуната. Ами съжалявам, че няма да ви хареса това което ще ви кажа, но пълна карантина ще въведат, не заради тези които излизат за кратка разходка на въздух и по един/двама, а заради тези които си мислят че се пазят.

# 149
  • Варна
А покрай нас всичко вече работи, козметични салони, заложни къщи, парфюмерия и др, сложили по един лист А4 да се влиза по един и толкова. Парите свършват и няма как да се случат нещата.

Общи условия

Активация на акаунт