Заедно вкъщи във Варна

• 19 459
  • 477
  •   1
Отговори
# 150
  • ВАРНА
БНТ 1  Новините  29 март 2020 г. -  в Сицилия и Палермо гладът взе превес над вируса!  
Населението на окръг Сицилия надхвърля 5 милиона души, а заразените са 57 души!  Местните беснеят от свръх строгите мерки и пълна карантина.  
 Вече има обири на храна от хранителни магазини.  От няколко дни пред магазините от големи вериги за храни стоят по двама въоръжени карабинери.

Премиерът Джузепе Конти също е обезпокоен от факта че там където са се спасили от вируса - безработицата и  глада почва да надделява.

Дали не ни чака и нас това?

# 151
  • Варна
https://m.youtube.com/watch?v=BL0f24Img5U

Хахаха, клекове правят. 😃 При нас кога ще стане така, май е по-добре, отколкото глоби по 5к, които на 90% ще паднат в съда.

# 152
  • Варна
Спасение от вируса няма. Рано или късно ще го прекараме, като шарката. Пазят само здравната система.
Точно веригите в момента са инкубатор за болести. Разликата в цените е малка, а качеството им е ниско.

# 153
"Християнските служби за Великден ще бъдат провеждани на открито като мярка срещу разпространението на коронавируса.Те ще бъдат излъчвани по телевизията, както и онлайн. Това стана ясно след срещата на вицепремиера Томислав Дончев и шефа на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски със Светия синод. Полицията ще следи за спазване на необходимата дистанция по време на службите извън храмовете, а свещениците ще се грижат вътре в тях да няма струпване на хора."

Това не е сериозно, честно?!??!  Rage

# 154
О-о-о, сега ще има много вярващи, които ще са на празника. Дори и тези, които  преди не са ходили.
 Аз - не.

Относно грабежи, обири на коли, домове, то вече е започнал този процес, нали съобщават, че почнали с кражби на зимнина, въртене около колите с маски и ръкавици...

# 155
  • Варна
Като ни затворят по домовете, по улиците ще щъкат само гладни и озверели цигани и никой нищо няма да смее да им каже... Стойте и гледайте. И като почнат да влизат по домовете на хората, няма и на кой да се обадиш да те спаси...
Нали това е идеята. Никой без оправдателна причина да не щъка.
Няма как да забранят само за цигани.
Наскоро някакъв наш бивш министър ли, военен ли, беше предложил да се изземат принудително оръжията на хората, за да се предотвратят ексцесии.
Ще изземат законните оръжия. А незаконните?

# 156
То трябва да си пълен идиот, че да отидеш на тези литургии баш сега, без извинение. И въобще не става дума за религията.
Мале, бясна съм! Ще ми се обясняват вчера как глобявали някакви вървящи хора по Витошка и в Пловдив, а сега нарочно ще правят калабалъци пред църквите. Като казаха, че пикът ще е по Великден явно са знаели, че ще има литургийки навънка...

Хексе, къде казвам, че трябва да забранят само за циганите?

# 157
  • Варна

Хексе, къде казвам, че трябва да забранят само за циганите?
Аз го казвам.
Не че няма дегенерати от всички етноси.

# 158
  • Варна
Още преди 3-4 дни на един брифинг, тиквата каза, че няма да забрани по никакъв начин на хората да отидат на църква, да запалят свещ и да се помолят. Дори и, ако щаба с начело на хирурга го препоръчат. Чул се бил лично с владиките и трябвало едва ли не те да вкарват ред и да държат хората на разстояние.
Ама пък пика ще е тогава, няма проблем.

# 159
Според мен половинчатите мерки не водят до нищо. Всяко нещо бива изгъвано според удобствата на трактуващия го. Особено пък в бг където сме майстори да  правим каквото си искаме. Аз лично нямам нищо против крути мерки. Дори подобни на Индия с глобален блокдоун. Мисля че няма да ни се случи нищо лошо за 21 дена липса на хранително разкошество. Все пак тук вече става въпрос на това дали ще живеем или ще умрем, а не дали ще имаме трикратно разнообразно хранене.
Мерките на правителството и ние като граждани в момента напомняме много точно взаимоотношенията родител - дете . Поне на мен тази ситуация много ми напомня именно това. Когато казвам нещо на децата си и ги ограничавам по някакъв начин винаги се оказва че не съм обмислила всички тълкувания които могат да бъдат приложени към моето нареждане. Затова следващия път се коригирам ,, но те пак намирам друго слабо място. В момента правителството дава нареждания опитвайки се на не ни отнесе главата. Но заради разни граждани които си позволяват свобода на тълкуванията се налага нарежданията да се променят към по-строги. Проблем е че покрай сухото винаги гори и мокрото. Т.е. колкото и да спазваш предписанията заради разни криворазбрани свободи в тълкуванията накрая пак всички ще си изядем и солта и боя.

# 160
  • Варна
Не знаем дали до Великден излизането ще е така лесно. И да има литургии, като не може да излизаш за друго, освен до аптека и хранителен магазин, как ще отидеш.
Освен това всеки трябва сам да си направи сметката доколко е разумно да отиде. Нали не искаме да ни забраняват всичко. Сега пък що не ни забранили.
Владиците няма да ги коментирам изобщо. Църквата ни никога не е била това, което трябва да бъде.

Масово заразяване по Великден би трябвало да доведе до пик дни след това. За пик по Великден ще са случаи, заразени около седмица по-рано. Примерно на опашките за върба.
Е, тази година ще минем без такава. И не е нужно някой да ни го забранява свише.

# 161
  • Варна
Църквите по принцип са празни. Модно става посещението по време на празници. Някои изобщо не са наясно защо го правят. Не е там проблема. Аз не виждам никакъв ефект от ограниченията. Фрапантна е липсата на хора уикенда и разхождащите се през работно време. Който няма съвест, дисциплина и респект от закона, трудно ще си промени.  Плаши ме края на извънредното положение и връщане към старите, вредни навици. Вирусът няма да изчезне.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 18:06 от Viviana91

# 162
# 163
  • Варна
Да знаете в Чайка от къде мога да купя маски за многократна употреба? И да не са по 10лв бройката, ако може.

# 164
Преди малко писах в друга тема - в железариите на Вулкан 3 днес имаше платнени маски, ако това търсите. И спирт за горене, т.е. необходимо е разреждане.

Вижте какво е било днес пред бюрото по труда Sad - https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3620821331277707&set … theater&ifg=1

Общи условия

Активация на акаунт